De Verhalenwinkel heeft voor het komende congrestival ‘Avontuurlijk buitenspelen’ de volgende pareltjes uitgelicht. Deze en nog vele andere zullen te bewonderen én te koop zijn op het congrestival. Deze boeken zijn geschikt voor de allerkleinste vanaf een jaar of 1,5 tot 12 jaar.
Dit is een kleine greep uit een prachtig en ruim aanbod wat te bewonderen zal zijn op de beurs. De boeken verschillen van inhoud. Er zijn boeken die ingaan op aspecten van de natuur, de dieren die daar wonen, de verschillende seizoenen en wat daarin allemaal gebeurt, tot doe-boeken die inspireren om er lekker op uit te gaan met elkaar.
Boeken kunnen informatie bieden om alles wat zich buiten afspeelt naar binnen te halen en andersom; om de wereld die zich soms onder de grond, of onder water afspeelt zichtbaar te maken voor kleine én grote kinderen.

Het wonder van het ei, Andreas Német- Hans-Christian Schmidt

Leeftijd: 3+
Karton boek met bewegende delen

Dit is een prachtig boekje waarin het ei de hoofdrol heeft. Dikke kartonnen bladzijden met bewegende delen, het ei hoor je echt kraken wanneer het breekt, het kuikentje verschijnt langzaam….een boekje vol belevenissen voor de allerkleinste.
Frisse illustraties, korte zinnetjes en een hoop te zien…echt een peuterboekje om de lente mee te beginnen.

In het bos van Ingela P. Arrhenius, Gottmer

Een boekje om in te kijken én om mee te spelen. De fijne dikke kartonnen bladzijde zijn hufterproof genoeg voor je peuter. Iedere pagina heeft een andere vorm, het gaat van klein naar groot. Dit zorgt ervoor dat je het hele bos kan zien wanneer je het boekje helemaal opvouwt en op tafel zet.
De mooie frisse retro illustraties van de Zweedes Ingela P. Arrhenius zorgen ervoor dat het zowel voor kinderen als hun ouders een leuk item is voor in de kast….of juist voor op de kast!
Hij is ook verkrijgbaar in versie Op de kermis.

De Grond onder je voeten, Charlotte Guillan en Yuval Zommer, Lemniscaat

Een reis naar het binnenste van de aarde in een uitklap boek van wel 2 meter! Hoe cool is dat! Super leuk om op de BSO te gebruiken en samen op ontdekking te gaan. Zeer origineel en aantrekkelijk uitgevoerd en boordevol nuttige en leuke informatie over de aarde en wat daarin allemaal verscholen ligt. Pas goed in het thema als Natuur.
Ook leuk om naar aanleiding van dit boek een eigen uitklap boek samen met de kinderen te maken!

Congrestival Avontuurlijk Buitenspelen

Op het congrestival wordt je op allerlei manieren geïspireerd over avontuurlijk buitenspel. Naast de lezingen, workshops en activiteiten zijn er leuke stands. Merel staat met een mooie collectie boeken speciaal gericht op de beleving van natuur op het congrestival. Zorg dat je erbij bent en bestel jouw kaarten!

Programma
Tickets
Contact

Geef een reactie op dit artikel

Merel van der Ham

Ik ben Merel van der Ham en oprichter en eigenaar van De Verhalenwinkel, dé plek voor mooie en bijzonder kinderboeken van 0 tot 12 jaar. Wil je graag een mooie en kwalitatief goede collectie kinderboeken op je locatie, waar ook gedacht is aan de allerkleinste? Neem dan contact op met De Verhalenwinkel of bezoek het congerstival Out of the BOX.
Wij verzorgen ook presentaties Leesbevordering voor ouders en/of PM’ers. Vraag gerust naar de mogelijkheden of kijk op onze website.

Bekijk mijn website
Bekijk alle berichten

Gerelateerde berichten

Pikler en avontuurlijk buitenspelen

Pikler en avontuurlijk buitenspelen

In de aanloop naar het congrestival Avontuurlijk Buitenspelen interviewden we Helen Janssen over het begeleiden van avontuurlijk buitenspelen. Als Pikler Pedagoog zijnde verzorgt ...
Lees meer
Bewegingsarm en bewegingsbang

Bewegingsarm en bewegingsbang

Het is lente. De tuindeuren staan open. Heerlijk die frisse lucht, de zon en vooral dat gevoel van vrijheid. En ...
Lees meer
Organiseer je eigen Expeditie Robinson.

Organiseer je eigen Expeditie Robinson.

De grote tv hit Expeditie Robinson is natuurlijk spannend om naar te kijken, maar het is nog leuker om samen ...
Lees meer
Broodjes bakken op vuur?

Broodjes bakken op vuur?

Broodjes bakken op het vuur? De broodjes worden zwart De broodjes worden niet gaar De kinderen zijn het zat ruim ...
Lees meer

Andere berichten

Babymassage is meer dan het uitvoeren van een techniek

Babymassage is meer dan het uitvoeren van een techniek

Babymassage is meer dan het uitvoeren van een techniek “Ik heb de technieken nu een paar keer geprobeerd, maar hij ...
Lees meer
Boekenliefje, voorlees boek voor eerlijkheid te bevorderen

Corrigeer je het niet eerlijk zijn van kinderen? (incl. boekentip)

Corrigeren werkt vaak averechts bij oneerlijkheid. Door het voorlezen van het boek; het boekenliefje, laten we kinderen ervaren dat erbij ...
Lees meer
Kinderen laten kleuren.

Kinderen laten kleuren.

Je kunt kinderen op diverse manieren laten kleuren, op een blanco papier, op een kleurplaat of na laten tekenen vanaf ...
Lees meer
Spelenderwijs taal uitlokken bij peuters

Spelenderwijs taal uitlokken bij peuters

Spelenderwijs taal uitlokken bij peuters Als de planken van je materiaalkast beginnen door te buigen staan er misschien gewoon teveel ...
Lees meer