De leverancier van de Stint, Edwin Renzen, stond plotseling in de schijnwerpers na het tragische ongeval met een Stint. De periode daarna kwam hij in een rollercoaster terecht. Een stroom van kritiek was het gevolg maar ondanks dat bleef hij positief en werkte hij op de achtergrond aan de noodzakelijke verbeteringen aan de Stint.

Edwin wordt geroemd door communicatie-experts om zijn communicatie-aanpak. En ondanks de tragiek en alle media ophef, voelt Edwin zich gesterkt door twee heel belangrijke groepen, namelijk zijn personeel en klanten. Beide groepen willen graag dat hij de herintroductie van de Stint doorzet om die weer op de weg te krijgen. Hoe heeft hij deze loyaliteit voor elkaar gekregen?

Het is helemaal niet eenvoudig om wat voor organisatie dan ook te leiden. Juist in tijden van (onverwachte en opgelegde) veranderingen en/of crisismanagement moet je kunnen terugvallen op het fundament van je bedrijf. Je hebt een goed team nodig met goede mensen om je heen. De kernwaarden van de organisatie moeten duidelijk zijn. Hoe houdt Edwin deze hoog in tijden van extreme stress? En hoe voorkomt hij de verleiding van kort door de bocht handelen, om maar snel iets op te lossen? Dit zijn vragen die ik mij oprecht stel. Hij komt op mij heel rustig en gedegen over. Hoe kan hij deze situatie managen, hoe doet hij dat?

Op het Congrestival gaat Edwin in gesprek met Merlin van Rie over leiderschap in tijden van verandering. Ik ben heel benieuwd naar zijn antwoorden over crisismanagement, communicatie en personeelsbehoud, zodat wij als managers daarvan kunnen leren.

Congrestival Vanuit eigen kracht kindgericht managen

Wil je graag leren van de ervaringen van Edwin en je nog meer verdiepen in het kindgericht managen en leiderschap, zorg dat je erbij bent op het Congrestival Vanuit eigen kracht kindgericht managen op 15 maart in de Metaal Kathedraal in Utrecht.

Programma
Tickets
Contact

Over Manja Beukers

Manja is eigenaresse van TO BE Kinderopvang en verantwoordelijk voor de inhoud van de website. Ze is altijd op zoek naar inspiratie. Heb jij ideeën, vragen of tips?

Gerelateerde berichten