Die verdraaide personeelsschaarste! Hoe binden en boeien we ‘onze talenten’?
De golfbewegingen in de economie, demografie, techniek, technologie en digitalisering én de al dan niet daaruit voortkomende politieke keuzes maken dat werkgevers en werknemers continu met veranderingen te maken krijgen.
Tja, als het gaat om werk en mensen is de wereld veel complexer dan je denkt.

Persoonlijke ontwikkeling en van betekenis kunnen zijn voor de maatschappij

Tijdens een netwerkbijeenkomst sprak ik een ondernemer die enigszins verbaasd reageerde: “Heb ik een mooie vacature, zegt de meest geschikte kandidate tijdens het arbeidsvoorwaardelijk gesprek dat ze aanneemt dat het salaris gewoon marktconform is, maar dat ze vooral wil weten hoe ze zich verder kan ontwikkelen én vraagt naar ‘de betekenis’ die de functie en het bedrijf hebben in de samenleving”.
Een andere aanwezige gaf aan dat “sollicitanten, naast de primaire arbeidsvoorwaarden, vooral vragen naar de balans tussen de privé- en werktijd”.
Een derde refereerde aan de opmerking van een kandidaat in de eindfase van de procedure, die constateerde dat “de organisatie vooral duurzaamheid nastreeft, maar dat dit niet in de samenstelling van het personeelsbestand zichtbaar is. Ook merkte die kandidaat op dat dit niet in de arbeidsovereenkomst tot uiting komt, omdat daarin uitsluitend staat wat je niét mag”.

Hoe ben je als organisatie aantrekkelijk voor talenten

De genoemde voorbeelden zijn wellicht willekeurig, maar het is duidelijk dat de huidige krapte op de arbeidsmarkt een nieuw bewustzijn ten aanzien (van de toekomst) van werk vereist.
Het ‘werkgeversmerk’ moet zorgen dat je aantrekkelijk bent voor talenten, om te blijven of te komen. De arbeidsvoorwaarden, introductie en HR-processen moeten optimaal op orde zijn, zodat mensen zich betrokken (blijven) voelen bij de organisatie. De werkomgeving moet ‘gezond’ zijn.

Nieuwe instrumenten en technologieën kunnen het (werk)leven van mensen ondersteunen en aangenamer maken. Als werknemer moet je aantrekkelijk zijn/worden door het nemen van eigen regie en bereid zijn om je in turbulente tijden te blijven ontwikkelen en nieuwe leerervaringen op te doen.
Waar je ook werk biedt, als de basis op orde is en de organisatie zich kenmerkt door het uitwisselen van informatie, een open communicatie, een inspirerende visie, het bieden van zekerheid, ontwikkeling en werkgeluk dán kan je als werkgever het verschil maken!

Congrestival ‘Vanuit eigen kracht’

Marco Bijl verzorgt op het congrestival ‘Vanuit eigen kracht’ de workshop Werving en behoud van personeel. Wil jij ook graag weten hoe je goed personeel aantrekt en behoud? Kom dan naar het congrestival op vrijdag 9 november. Bekijk hier het volledige programma en bestel je kaarten.

Programma
Tickets
Contact

Geef een reactie op dit artikel

Marco Bijl

Marco is directeur van Bijl en Reuser. Als erkend netwerker, weet hij heel goed mensen met elkaar te verbinden. Door zijn brede praktijkervaring weet hij dat organisaties alleen succesvol kunnen zijn als mensen er daadwerkelijk toe doen.

Bekijk mijn website
Bekijk alle berichten

Gerelateerde berichten

Win gratis kaarten voor het Congrestival Vanuit eigen kracht

Win gratis kaarten voor het Congrestival Vanuit eigen kracht

Win 1 gratis kaartje (t.w.v. € 300,00 incl. BTW) voor het Congrestival Vanuit eigen kracht en leer hoe jij en ...
Lees meer
Regels de baas

Regels de baas

Zakmesles geven aan 8-jarigen, is dat wel toegestaan? Zwemmen met BSO-kinderen, zou je dat wel doen? Waterdiertjes vangen met kinderen ...
Lees meer
Vertrouwen als kernwaarde

Vertrouwen als kernwaarde

Ik zit in een overleg met Dagmar, begonnen als pedagogisch medewerker nu beleidsmedewerker en pedagogisch coach binnen Wijs!. Zij is ...
Lees meer
Programma Congrestival Vanuit eigen kracht

Programma Congrestival Vanuit eigen kracht

Je kunt er als manager van een kinderopvang niet omheen; het is een zéér boeiende tijd binnen de kinderopvangbranche. Personeelstekorten, ...
Lees meer

Andere berichten

Wipstoeltjes en kinderstoelen....

Wipstoeltjes en kinderstoelen….

Tijdens de training 'Babyclub® Excellente beroepskracht' hebben we het uitgebreid over de 'do's en don'ts' ten aanzien van het stimuleren ...
Lees meer
spelen kinderopvang

Speelse vandaag!

Ouders wensen pm’ers veel plezier als zij naar hun werk gaan. Dit schiet bij pm’ers vaak in het verkeerde keelgat ...
Lees meer
De klant is koning maar wij zijn de keizer

De klant is koning maar wij zijn de keizer

De afgelopen jaren was een moeilijke periode in de kinderopvangwereld. Hierdoor wilde de kinderopvangorganisatie er alles aan doen nieuwe klanten ...
Lees meer
Risicovol buitenspel

Risicovol buitenspel

Tijdens een observatie bij een kinderdagverblijf zie ik een medewerker de hand van een kind vasthouden dat over een boomstam ...
Lees meer