Je kunt er als manager van een kinderopvang niet omheen; het is een zéér boeiende tijd binnen de kinderopvangbranche. Personeelstekorten, de wet IKK,  een nieuwe cao en hogere personeelslasten. Deze veranderingen worden een stuk gemakkelijker als je weet hoe je hiermee om kunt gaan.

Op het Congrestival geven we antwoord op deze vraag waarbij we uitgaan van de mens als succesfactor. Dus wat kan jij verbeteren, aanpassen in jouw directe werksfeer, waardoor jouw organisatie beter presteert?

Dit congrestival is bedoeld voor kinderopvangondernemers, -managers en -leidinggevenden en heeft als doel om hen te inspireren en te triggeren in waar zij zelf invloed op kunnen hebben, tot zelfs de keuze voor een andere werkstructuur, zoals bijvoorbeeld ‘werken met zelfsturende teams’. Tijdens diverse lezingen, workshops en inspiratietalks belichten we verschillende invalshoeken en ervaringen hoe jij jouw kinderopvangorganisatie kan aansturen.

Het programma heeft tot doel om je met een frisse blik naar je eigen organisatie te laten kijken en mogelijke hobbels die je nu ondervindt (zoals bijvoorbeeld het vasthouden van personeel) beter te kunnen nemen.

Het programma van het congrestival is veelzijdig, boordevol met vernieuwende kennis en kunde. We beginnen de dag met een inspirerende lezing. Vervolgens volg je twee workshops gericht op management en we bieden inspiratietalks van ervaren collega’s uit de praktijk. Daarnaast zijn er stands met nog meer kennis en producten. Kortom een compleet programma waarmee je echt een slag kan maken met jouw team! Hieronder vind je per workshop en lezing een omschrijving van wat je kunt verwachten.

Inspirerende lezing

De kracht van eigenheid

Merlin van Rie, Blisworks
Spreker, trainer, coach

“Wordt jouw lezing zo’n wetenschappelijk theoretisch lang verhaal, of krijgen we ook iets praktisch? Je weet wel…. Iets waar ik meteen wat aan heb, zeg maar….?”

Die vraag werd me laatst gesteld en ik reageerde: “Nee, natuurlijk niet, ik ga met de mensen juist wat dóen!”
“Oh gelukkig, want ik denk dat alleen ‘zenden’ niet zo werkt…” klonk het opgelucht.

Het Congrestival staat in het teken van ‘eigen kracht’, dus een energie die vanuit jezelf komt.
De ene persoon ‘gooit’ het eruit, de ander is wat terughoudender…
De vraag is: waar komt die energie dan vandaan? Hoort die energie werkelijk bij jou? En in hoeverre is die energie dus wel of niet echt, dus wel of niet ‘vanuit eigen kracht’?

In de lezing, die dus niet letterlijk een lezing is, ga ik met je aan de slag! In het programma spreken we over ‘met een frisse blik naar je eigen organisatie kijken’. Ik kan een theorisch verhaal vertellen, maar samen ‘ontdekken’ wat je kunt doen, is veel boeiender. Je gaat samen aan het werk, zodat je ook beter de workshops in gaat.

Mijn passie is al jaren om bezig te zijn met “Waarom doe jij de dingen die je doet?”
Ik neem je daarom graag mee in wat we zoal doen om zo goed mogelijk “over te komen op anderen”; een belangrijk item als je het gezicht bent van je eigen bedrijf!
Een kleine ontdekkingsreis met en in jezelf. Ook dit is uiteraard praktisch ingestoken en blijkt iedere keer weer een feest van herkenning voor velen.

Merlin van Rie

Workshops

Laat je inspireren door de ervaren workshopsleiders die ingaan op de 7 aspecten van McKinsey en hoe je dit kunt vertalen naar je eigen organisatie. Hun gedeelde geheim? Ze werken vanuit authenticiteit, eigen kracht en hebben veel ervaring met verandermanagment, HR-beleid en marketing.

Regels de baas

Sandra Hofhuis
Eigenaresse BSO Wijs!

Hoe bereid jij jouw team voor op de GGD controles? Zijn de pedagogisch medewerkers op de groep in staat om het beleid te verwoorden? Sandra neemt je in haar workshop mee hoe je als ondernemer de ruimte pakt binnen de regelgeving van de GGD. Maak van de GGD een partner!

“Hoe moet je de starre regelgeving van de GGD interpreteren? Die vraag houdt je vast bezig. Als buitenspeelopvang hebben

wij daar dagelijks ook mee te maken. Sommige organisaties verkrampen, komen in verweer, of verlammen van angst en doen niets meer.
In mijn jarenlange ervaring bij een overheidsinstantie heb ik altijd te maken gehad met veranderende regelgeving. Gestart als sociaal-juridisch dienstverlener en later werkzaam als beleidsmedewerker. Ik heb altijd hierin de ‘waarom-wat-en-hoe-vraag’ gesteld. Waarom zou iets niet mogen? Hoe luidt de letter van de wet dan precies en wat is het doel van de regel. En nu, als ondernemer, pak ik opnieuw graag de ruimte en speelmogelijkheden binnen de regelgeving. Want die is er! Kernvraag is:
Zie je de GGD als een tegenstander of als een partner om het spel mee te spelen?”

Sandra Hofhuis

Zelfsturende teams

Alies Alberts
Eigenaar Flamingo Training & Coaching

Zelfsturend werken. Werkt dat ook binnen de kinderopvang? Welke begeleiding is hiervoor nodig? Wat vraagt dit van medewerkers, leidinggevenden of bestuurders? Ervaar het zelf, en ga aan de slag.

“Hoe zou het zijn als je vanaf morgen volledig autonome teams zou hebben? Teams die zelf hun planning, mentorgesprekken en personeelswerving doen? Helemaal in lijn met de geldende wet- en regelgeving?

Geweldig, niet!? Maar tegelijkertijd verschijnen er in uw hoofd waarschijnlijk 100 beren op de weg.

Nieuwe organisatieculturen zijn een ding. Bij sommige commerciële organisaties mogen medewerkers zelfs hun eigen salaris en vakantiedagen bepalen. Met een hogere werknemerstevredenheidsscore tot gevolg.

Ik heb beide werelden gezien: de maatschappelijke als jobcoach en de commerciële als trainer. Het ene veilig maar log; het andere bruisend maar onrustig. Wat is de ideale organisatiecultuur? Welke vrijheid is mogelijk binnen de kaders? Wat is de juiste balans? Het zijn vragen die mij dagelijks bezighouden. Neem met mij een kijkje in dit speelveld.”

Alies Alberts

Waardengedreven organisaties

Jeroen Beentjes
Docent met de focus op de specialisatie Creatief, visie, onderwijsinhoud, organisatie, uitvoering

Waarom zou een ouder of een nieuwe medewerker voor jou kiezen? Een sterke reputatie opbouwen start met een krachtige identiteitsontwikkeling van de binnenkant. Over het hoe en waarom van waardengedreven organisaties.

““Wat doe jij eigenlijk?” Het is je op een feestje vast wel eens gevraagd. En het is de impliciete vraag die iedere klant ook

aan een organisatie stelt. Volgt er een ellenlang antwoord, dan is uw gesprekspartner plotseling vertrokken naar het toilet of het drankbuffet. Net zoals klanten een kijkje gaan nemen bij de concurrentie. De uitdaging is om tot de essentie te komen. Het punt dat recht doet aan de eigen identiteit en de wensen van de doelgroep en dat aansluit bij het maatschappelijk humeur. Tijdens mijn jaren in de communicatiewereld was het mijn corebusiness, in mijn werk als HBO-docent bekwaam ik mijn studenten erin en tijdens het Congrestival ‘Vanuit eigen kracht’ zet ik er graag samen met jou de tanden in.”

Jeroen Beentjes

Werving en behoud van personeel

Marco Bijl
Directeur van Bijl&Reuser Recruitment & HR solutions

Nu de arbeidsmarkt behoorlijk is aangetrokken in de kinderopvang is de vraag: hoe behoud je deze talenten? En hoe bind je ze aan je? Waar let deze werknemer precies dan op?

Die verdraaide personeelsschaarste! Hoe binden en boeien we ‘onze talenten’?
Weten we niet al lang dat betekenisvol werk, eigen regie en

ontplooiingsmogelijkheden direct impact hebben op de kwaliteit van werk, innovatiekracht en prestaties?!
Mijn ervaring leert dat werkgevers die dit faciliteren hoog scoren op werkgeluk en daarmee zich onderscheiden in het vinden, binden en boeien van personeel. Werknemers moeten dan wel daadwerkelijk eigen regie willen pakken. De combinatie maakt het een flinke opgave.
Ook binnen de kinderopvang vraagt dit om een nieuw bewustzijn ten aanzien van (de toekomst van) werk. Pásklare antwoorden zijn er niet te geven, maar in mijn interactieve workshop tijdens het Congrestival daag ik je uit om mee te denken, ervaringen te delen en elkaar te inspireren.

Marco Bijl

Organisatiestructuur en Strategie

Rob Snoek
Eigenaar Snoek HRM: Interim manager en consultant

Welke bedrijfsvorm past bij de kernwaarden van jouw organisatie? Is er een hiërarchische basisvorm of wil je juist toe naar een organisatie met gedeelde verantwoordelijkheid met zelforganiserende teams? Wat is de juiste structuur om de organisatiedoelen te verwezenlijken? Waar zie je je organisatie staan over een aantal jaren?

“Steek je wel eens af over het gras op weg naar je werk? Houd

jij je altijd aan een werkprotocol? Waar heb jij je leidinggevende voor nodig? Het zijn gewetensvragen die te maken hebben met de inrichting van jouw omgeving en hoe jij daarin acteert. De laatste twee raken ook aan de vraag of de werkomgeving wel logisch is ingericht voor jou en of jij daarin wel helemaal tot je recht komt.

In mijn dagelijkse praktijk als HR-manager en organisatieadviseur merk ik de afgelopen jaren dat er meer aandacht is om het ‘anders te gaan doen’ in werkomgevingen. Het is een zoektocht naar de best passende structuur die het ‘waarom’ van de organisatie moet koppelen aan het ‘hoe’ van de vorm van samenwerken, leiderschap, besluiten nemen en klantbehandeling. Als onderdeel van die zoektocht houd ik me graag bezig met het inrichten van werkstructuren die het best passen bij de mensen die de organisatie willen maken.

In de workshop ga ik met jullie op zoek naar het beeld van de kinderopvang en de inrichting van je organisatie. We vinden het antwoord op de vraag of jouw organisatie een bus of een sportwagen zou moeten zijn en bekijken hoe dit alles er in de uitvoering uit ziet. We hebben drie kwartier om jouw organisatieinrichting tot een feest te maken.”

Rob Snoek

Bedrijfscultuur beïnvloeden

Merlin van Rie
Eigenaar Blisworks Training & Consultancy

Hoe is de sfeer binnen jouw bedrijf? Stel dat er veel geroddeld wordt, dat je het ziekteverzuim te hoog vindt, en dat je eigenlijk vindt dat pm’ers verantwoordelijkheden teveel afschuiven. Dan zou er een cultuur issue kunnen zijn, zelfs per vestiging verschillend. Merlin geeft je handige tools, om in kaart te brengen wat de cultuur is en wat je er aan kunt doen.

“Wat een leuk sfeertje in dat bedrijf, zeg! Zoals ze daar met mij als klant omgaan, maar ook onderling!” Het is je vast wel

eens overkomen, dat je plots werd overvallen door zo’n prettige vibe. Andersom misschien ook wel… Dat het personeel als citroenen rondliep. En dat je wilde vluchten…
Iedere ouder die zijn kind toevertrouwt aan een kinderopvang, is natuurlijk gevoelig voor de wijze waarop de pm’ers met de kinderen omgaan, maar vooral ook hoe de sfeer onderling is. Hoe gaat men met elkaar om? Is dit goed voor mijn kind?
Ik mocht vanuit m’n vak bij talloze bedrijven in de keuken kijken, ook als het gaat om de werkcultuur. Deze ervaring vertaal ik graag door naar een pragmatisch overzicht voor jou. Met veel momenten van herkenning. Deze kennis geeft je direct inzicht in de eigen werkcultuur en ook: een direct inzetbare tool om de eigen werkcultuur te beïnvloeden.

Merlin van Rie

Inspiratietalks , activiteiten en kennisstands

Gedurende de dag kun je ook ‘inspiratietalks’ bijwonen. Deze worden gegeven door mensen uit het veld met veel ervaring en passie voor de kinderopvang . Je maakt in een half uur kennis met hen en kunt deze inspiratie mee nemen naar jouw eigen organisatie.

Werving van personeel en social media

Daisy Kuipers
Het Actie Atelier – 100% marketing & management kinderopvang
Daisy wordt door organisaties in heel Nederland gevraagd te helpen bij het werven van (pedagogisch medewerkers). Van grote landelijke organisaties zoals Kinderopvang Humanitas, tot eenpitters. Waarom? Daisy is van mening dat werving op een hele andere en vooral eigenzinnige manier ingezet moet worden. In haar inspiratiesessie geeft ze je concrete tips en laat ze voorbeelden zien van succesvolle wervingscampagnes. Daarnaast is Daisy is de gehele dag beschikbaar voor vragen over werving of over de marketing van je kinderopvang.

 Bijzondere boeken

Merel van der Ham
De Verhalenwinkel

Neem een kijkje bij de stand van  De Verhalenwinkel voor de kinderopvang. Merel stelt op maat gemaakte pakketten samen van de beste kinderboeken, toegespitst op de doelgroep van het kinderdagverblijf. Door middel van presentaties die de verhalenwinkel geeft in combinatie met een verkoopavond bij de kinderopvang genieten ook deze kinderen van de mooie en bijzondere kinderboeken!

Regelgeving en GGD

Daisy Koekkoek
Daisy’s Opstapje

Daisy kan je tijdens haar inspiratietalk alles vertellen over regelgeving binnen de kinderopvang. Zij vertelt aan de hand van praktijkcases hoe je jouw beleid het beste kunt onderbouwen binnen de regels die de GGD handhaaft. Daisy is daarnaast de gehele dag beschikbaar bij haar stand voor vragen over regelgeving en beleid.

Activiteiten en kennisstands

In de Metaal Kathedraal  vind je verschillende kennisstands en er worden activiteiten verzorgd. Laat je hier inspireren en maak kennis met enthousiaste ondernemers. Ondertussen kun je genieten van een lekkere lunch en gezellig met je collega’s napraten over de lezingen en workshops die je hebt gevolgd.

De komende weken zullen er nog meerdere stands bekend worden.

Het congrestival is op 9 november in de Metaalkatedraal in Utrecht. Boek nu jouw tickets voor deze inspirerende dag!

Bestel meteen jouw tickets!

 

Locatie
Tickets
Contact

Geef een reactie op dit artikel

Manja Beukers

Manja is eigenaresse van TO BE Kinderopvang en verantwoordelijk voor de inhoud van de website. Ze is altijd op zoek naar inspiratie. Heb jij ideeën, vragen of tips?

Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw bericht wordt geplaatst door deze auteur.

 

Gerelateerde berichten

Win gratis kaarten voor het Congrestival Vanuit eigen kracht

Win gratis kaarten voor het Congrestival Vanuit eigen kracht

Win 1 gratis kaartje (t.w.v. € 300,00 incl. BTW) voor het Congrestival Vanuit eigen kracht en leer hoe jij en ...
Lees meer
Regels de baas

Regels de baas

Zakmesles geven aan 8-jarigen, is dat wel toegestaan? Zwemmen met BSO-kinderen, zou je dat wel doen? Waterdiertjes vangen met kinderen ...
Lees meer
Personeelsschaarste en het bieden van zekerheid, ontwikkeling en werkgeluk

Personeelsschaarste en het bieden van zekerheid, ontwikkeling en werkgeluk

Die verdraaide personeelsschaarste! Hoe binden en boeien we ‘onze talenten’? De golfbewegingen in de economie, demografie, techniek, technologie en digitalisering ...
Lees meer
Vertrouwen als kernwaarde

Vertrouwen als kernwaarde

Ik zit in een overleg met Dagmar, begonnen als pedagogisch medewerker nu beleidsmedewerker en pedagogisch coach binnen Wijs!. Zij is ...
Lees meer

Andere berichten

Hoe wordt een moestuinproject succesvol?

Hoe wordt een moestuinproject succesvol?

De zomer is in aantocht en kinderen spelen steeds meer en langer buiten. Heerlijk! Meestal is dit ook het moment ...
Lees meer
Happy New Year - vuurpijl snack

Happy New Year – vuurpijl snack

De kinderen vonden het een leuk idee om het nieuwe jaar nogmaals te vieren, maar dan op de BSO! Daarbij ...
Lees meer
Ik denk dat ik kan bloggen

Ik denk dat ik kan bloggen

Toen ik de oproep las om te gaan bloggen voor To be Kinderopvang dacht ik meteen: JA LEUK! Maar nu ...
Lees meer
Een nieuwe stijl van leidinggeven

Een nieuwe stijl van leidinggeven

Reflectie Het is tijd voor reflectie. Ik kwam tot de conclusie dat ik mijn stijl van leidinggeven onder de loep ...
Lees meer