Ik zit in een overleg met Dagmar, begonnen als pedagogisch medewerker nu beleidsmedewerker en pedagogisch coach binnen Wijs!. Zij is één van de talenten binnen onze BSO. Ik zie haar iedere dag groeien. Dat wil ze ook. Ze pakt steeds meer taken op die ik graag afstoot.
Op een bepaald moment gaat haar telefoon. Het is één van de vestigingen die belt. Ze vindt het prettig om dat soort telefoontjes direct ‘te pakken’. Die afspraak hebben we ook. Ze neemt dus op. Er gaat iets niet goed op een vestiging.

Mens, wat een groei maak je door!

Ze reageert heel rustig en stelt de ander gerust. Een paar doelgerichte vragen volgen. Ik doe net alsof ik verder ga met m’n papieren, maar luister stiekem een beetje mee. Nee, niet om eventueel zelf in te grijpen, maar om in stilte trots te voelen om wat er gebeurt!

Want ik hoor aan hoe ze de situatie aanpakt. Hoe ze de oplossing aandraagt door gericht vragen te stellen. Ze geeft zelf geen enkele instructie of oplossing. Ze stelt de ander in staat die zélf ter plekke te bedenken. Mens, wat een groei maak je door! En wat heerlijk om te zien hoe je volledig autonoom, zelfs niet met de kleinst mogelijke vragende blik naar mij, even later ophangt en zegt: “Okay, waar waren we…”

Werken vanuit écht vertrouwen

In een vorig werkleven was er al lang reden om me er als leidinggevende mee te bemoeien. Maar dat is niet meer. Ik wéét namelijk gewoon dat als er écht iets aan de hand is waar mijn hulp bij nodig is, die ook gevraagd wordt. Dat vertrouwen is er gewoon.

Zelf houd ik van het hebben van overzicht en blijft ‘loslaten’ een uitdaging. Maar ik ben geen control freak meer. Gelukkig! Een herinnering popt ineens op: hét moment, een jaar of 7 terug, waarin me helder werd op welke wijze ik mijn kinderopvang vorm wilde gaan geven. Ik wilde het anders doen dan gebruikelijk. Anders dan wat ik gewend was in een werkwereld waar alles ‘voorwaardelijk’ was en afgemeten…

Ik wilde gaan werken startend vanuit écht vertrouwen in de ander als kernwaarde. Waarin ik mensen de ruimte geef om zich te ontwikkelen. Om zich te ontplooien in de dingen waar ze goed in zijn of die nodig zijn om te groeien als professional in de kinderopvang. Ja, dat betekent investeren, het beslechten van paden en overbruggen van verschillen. Zowel aan mijn kant als aan de kant van de medewerker. Het is topsport. Maar het geeft enorm veel voldoening! Starten met het geven van vertrouwen in plaats van de ander zich eerst te laten bewijzen.

Oh ja… Er was een probleem op een vestiging. Een kind was namelijk niet opgehaald van school. Een ding dat normaal gesproken een echelon hoger getrokken wordt voor de oplossing. Niet nodig dus! Trots!

Vanuit eigen kracht

Het fundament: VERTROUWEN!
Binnen de kinderopvang ligt het accent op een foutloze en risicoloze organisatie. Maar we hoeven ons niet gek te laten maken door het niet mogen maken van fouten. Dit kan leiden tot een angstcultuur. Het ombuigen ervan vraagt om lef, maar bovenal vertrouwen! Vertrouwen in je medewerkers maakt namelijk écht verschil. Erkenning, werkplezier, minder twijfels, creativiteit… Heb jij voldoende vertrouwen in je medewerkers? Ik nodig je graag uit om tijdens het Congrestifal Vanuit eigen kracht in gesprek te gaan met mij en andere collega’s zodat je eigen inzichten opdoet en verder kunt met het geven van ‘vertrouwen’ aan jouw medewerkers.

Wat is een congrestival?

We kunnen dit natuurlijk in veel woorden uitleggen, maar beeld vertelt zoveel meer. Bekijk daarom de aftermovie van Congrestival Out of the Box 2017 en de aftermovie van Congrestival Avontuurlijk Buitenspelen 2018

Programma
Tickets
Contact

Geef een reactie op dit artikel

Sandra Hofhuis

Over Sandra Hofhuis en BSO Wijs! BSO Wijs! is een BuitenSpeelOpvang en heeft 6 vestigingen in de provincie Utrecht/Gelderland. BSO Wijs! gunt kinderen de ontdekkingstocht en vrijheid die we zelf als kind ook hebben gehad en gevoeld. Die vrijheid en ontdekkingstocht wil ik ook als ondernemer. Door steeds weer nieuwe ideeën uit te voeren, om nog meer kinderen te laten buitenspelen. Door medewerkers van Wijs! de ruimte te geven om te ontwikkelen en te ontdekken. Dus door medewerkers, kinderen en mezelf de RUIMTE te gunnen

Bekijk mijn website
Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw bericht wordt geplaatst door deze auteur.

Gerelateerde berichten

Spelen is de motor voor ontwikkeling en bewegen is de brandstof

Spelen is de motor voor ontwikkeling en bewegen is de brandstof

De titel van mijn bijdrage op 22 mei is: “Spelen is de motor voor ontwikkeling en bewegen is de brandstof” ...
Lees meer
Geen hulpvraag. Hoe ga je dan een coachplan maken?

Geen hulpvraag. Hoe ga je dan een coachplan maken?

In je coaching en je coachplan zou je het liefste willen dat je uitgaat van de vraag van de pm’er ...
Lees meer
De vernietigende kracht van feedback

De vernietigende kracht van feedback

Janneke werkt al jaren in de kinderopvang. Ze is erg populair bij de kinderen en de collega’s. Haar manager Anja ...
Lees meer
Buslijn 158 in het jaar 1989

Buslijn 158 in het jaar 1989

De volleybal in mijn hand, alle blikken op mij gericht. Dit wordt alweer mijn derde, dus laatste, service. Vol concentratie ...
Lees meer

Andere berichten

Allemaal spanningen

Allemaal spanningen

Het is dinsdagmiddag en groep 8 is op school begonnen met de proefcito. Dit is duidelijk te merken aan Thijs ...
Lees meer
Kinderen bewonderen iedereen en verwonderen ons

Kinderen bewonderen iedereen en verwonderen ons

Hoe kinderen de wereld bekijken en wat wij van hen kunnen leren. Het zien van de kleine dingen die er toe ...
Lees meer
Ga eens op een andere manier in gesprek met kinderen

Ga eens op een andere manier in gesprek met kinderen

Door regelmatig met kinderen te praten, bouw je een goede band met ze op. Dat hoeft niet over privédingen te ...
Lees meer
Dag kruisspin, dag paardebloem, dag rode wouw

Dag kruisspin, dag paardebloem, dag rode wouw

Pipo de Clown was een vrolijke man. Elke ochtend begroette hij de wereld: Dag vogels, dag bloemen, dag kinderen! Meestal ...
Lees meer
[getsocial app="follow_bar"]