Met TO BE Kinderopvang willen wij de kinderopvang een platform bieden waar ruimte is om te creëren, elkaar te inspireren en kennis te delen.
We willen mensen samenbrengen om van elkaar te leren.
Dit doen we online, maar twee keer per jaar ook live. Samenkomen in een fijne inspirerende locatie om kennis over te dragen en van elkaar te leren.

Inspiratie 

Dit jaar ontmoetten we Sandra, eigenaresse van BSO Wijs! We hadden het over wat er speelde in de kinderopvang, waar managers en medewerkers tegen aanlopen en welke moeilijkheden er zijn.
Sandra vertelde ons over haar manier van managen. Zij vertelde met aanstekelijke passie dat zij haar hele team heeft betrokken bij het maken van allerlei managementbeslissingen en dat dit haar en haar medewerkers enorm veel heeft opgeleverd. Door zelf los te laten, ontstond er ruimte voor de managers en medewerkers.

  • Het ziekteverzuim nam drastisch af.
  • Personeel voelde zich veel meer betrokken bij de organisatie en werd zelfstandiger.
  • GGD-controles verlopen goed en worden niet meer als eng ervaren, omdat iedereen het beleid draagt.

Programma 

Hoe langer we het hier met Sandra over hadden, hoe meer wij het gevoel kregen dat dit misschien wel een heel mooi onderwerp zou zijn voor het volgende congrestival.
We hebben Sandra gevraagd of ze haar kennis en ervaring wilde delen en samen met ons een programma wilde samenstellen waarin eigenaren, managers, pedagogisch coaches en ook pm’ers met managementtaken leren om zó te managen dat de werksfeer goed is, medewerkers zich betrokken voelen, er geen angst heerst en als allerbelangrijkste, dat de kinderen op de eerste plaats blijven staan.

Vanuit eigen kracht kindgericht managen

Sandra zegde toe en samen met Merlin, coach en trainer met jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, hebben ze een programma samengesteld. De workshops worden gegeven ervaren, doortastende mensen met veel ervaring met verandermanagement, HR-beleid en marketing. Met hen gaan we gaan in op de volgende thema’s;

  • Goed voorbereid op de GGD controles
  • De beste teamsamenstelling
  • Maak een merk van jouw kinderopvang
  • Personeel aannemen en behouden
  • Welke werkstructuur pas het best bij kindgericht managen?
  • Een gezonde bedrijfscultuur

15 Maart staan wij dus allemaal klaar om te doen wat we het allerliefste doen; delen, inspireren en van elkaar leren!
We nodigen je van harte uit deel te nemen aan het Congrestival Vanuit eigen kracht kindgericht managen.

Programma
Tickets
Contact

Over Manja Beukers

Manja is eigenaresse van TO BE Kinderopvang en verantwoordelijk voor de inhoud van de website. Ze is altijd op zoek naar inspiratie. Heb jij ideeën, vragen of tips?

Gerelateerde berichten