Hoi Allemaal,

Mijn naam is Netty Tol, ik ben 25 jaar en ik woon in Volendam. Ik werk bij IJsterk kinderdagverblijven als pm’er en coach. Na het lezen van een oproep aan coaches van To BE Kinderopvang op Facebook heb ik gereageerd. Ik ben sinds januari begonnen als coach voor IJsterk. ik heb daar 2 uur in de week voor, die nu nog iedere maand anders worden ingedeeld. Daarnaast sta ik gewoon de hele week op de groep. Het is voor mij echt een hele achtbaan geweest tot nu toe. Omdat het voor de organisatie ook nieuw is, zijn wij samen gaan overleggen hoe we het willen aanpakken. Aan de ene kant dacht ik, fijn, zo kan je er zelf vorm aan geven, maar al gauw kwam ik erachter dat het voor mij wel heel erg zoeken was wat nou de bedoeling was. En na de eerste paar keer coachen had ik aan het einde van de dag geen fijn gevoel. We hadden afgesproken dat ik er per groep anderhalf uur bij ging zitten om kennis te maken met de pm’ers en de kinderen. Dit voelde voor de pm’ers alsof ze gecontroleerd werden. Na het observeren en kennismaken is er vaak geen tijd voor nabespreken en er is geen inval die ondertussen dan even op de groep kan staan. Ook is er vaak geen hulpvraag vanuit de pm’ers zelf. Als ik terugdenk aan hoe die eerste keren zijn gegaan zou ik het zelf als pm’er ook niet als prettig ervaren als er iemand komt kijken op de groep en je daarna niks meer hoort over die dag. Ondertussen zijn er al wel veel veranderingen. Ik ga 2 locaties coachen ipv 1 dus het wordt 4 uur per week. Hopelijk lukt het binnenkort om het dan wat stabieler in het rooster te verwerken zodat ik 1 dag in de 2 weken heb. Dan kan ik makkelijker vervolgafspraken maken en echt individueel coachen, wat tot nu toe nog niet is gelukt op de ene locatie.

Ik heb ondertussen het certificaat voor de train-de-trainer-opleiding ‘Gezonde start’ behaald en ben nu ook coach Gezonde kinderopvang. Op de andere locatie waar ik zelf ook op de groep sta, heb ik de eerste bijeenkomst van deze training al aan mijn collega’s gegeven. Dit ging heel goed en vind ik ook heel leuk om te doen. Misschien omdat het al vertrouwd voelt met de collega’s? Ik weet het niet… aankomende maand ga ik beginnen met meer uren coachen en ook weer terug naar mijn eerste locatie. Ik heb nu wel beter in gedachte hoe ik het aan wil pakken en ik wil alles doen vanuit de individuele gesprekken. Hopelijk gaat het straks wat soepeler en kan ik een betere band opbouwen met de pm’ers van de groep.

Ik ben benieuwd hoe andere coaches dit ervaren? Hebben jullie genoeg tijd voor al jullie coachtaken? En waar lopen jullie tegen aan? Ben benieuwd naar alle blogs.

Over Netty Tol

Mijn naam is Netty Tol, ik ben 25 jaar en ik woon in Volendam. Ik werk bij IJsterk kinderdagverblijven als pm’er en coach.

Gerelateerde berichten