Eikels, kastanjes, beukennootjes…verzamel ze allemaal! Hup, lekker de natuur in.
Ik ben ze vaker tegen gekomen: een eierdoos met op de deksel afbeeldingen van rode besjes, takken, dennenappels, kastanjes en andere herfstschatten. Je gaat met de kinderen naar het bos of park op zoek naar deze herfstschatten.  Eenmaal gevonden stop je ze in het doosje. Maar ja, ik vind het voor mijn peuters wel gevaarlijk om deze besjes te zoeken en te bewaren in het doosje. En hoe krijg je zo’n grote dennenappel erin! Dat past toch niet?

Ik besloot om mijn eigen herfstschatten kaart met afbeeldingen te maken. Die wil ik graag met jullie delen: download de kaarten. Ik heb het niet al te moeilijk gemaakt. Want het zal je opvallen dat op de kaart afbeeldingen staan van een kastanje, een kastanjeblad en de schil van de kastanje. Alles zou dus bij elkaar op de grond moeten liggen. Net zoals de eikel, het hoedjes en het eikenblad. Er staat ook een smiley bij. Als een kind iets heeft gevonden wat hij mooi vindt en het staat niet op de kaart, dan hij dat in het vakje stoppen. Misschien is het wel een klein dennenappeltje! De bladeren kunnen de kinderen in de deksel leggen.

Er zit ook een kaart bij waar verschillende kleuren op staan. Die kun je ook gebruiken. Welke herfstschat komt overeen met de kleur die op de kaart staat? Idee: de kinderen kunnen de vakjes in de eierdoos ook in de herfsttinten verven.
Gebruik het thema Herfst in het Kabouterbos bij deze activiteit. Want in dat thema leren de kinderen o.a. spelenderwijs de kleuren groen, geel, rood, oranje, en bruin.
Dit thema zit in het HerfstPret ThemaPakket net als het thema “Boselfjes”. Er zijn woordkaarten aanwezig en een speel-en oefenboekje.
Veel plezier!

Over Yvonne Lohman

Mijn naam is Yvonne Lohman. Educatief auteur en eigenaar van Peuteractiviteitenweb. DE activiteitenbank voor professionals die werkzaam zijn in de Kinderopvang/Gastouderopvang. Daarnaast ben ik 26 jaar werkzaam als pedagogisch medewerkster op een Kinderdagverblijf. De combinatie is ontzettend leuk en afwisselend.

Advertentie
Revolution Slider Error: The param Slider Width should not be empty.
Bekijk mijn website

Gerelateerde berichten