Peuters en kleuters leren door dans, spel en beweging. Wist je dat het jonge brein veel beweging nodig heeft (5 tot 8 uur per dag!!!) om volledig tot ontwikkeling te komen?

Bewegen is bovendien gezond. Daar zijn we het allemaal over eens. Dus waarom geen combinatie maken in bewegen en tegelijkertijd leren?

Advertentie

Oops...
No slides found, please add at least one Slide Template to the choosen language.

Wij zijn ervan overtuigd dat door middel van klank, ritme, rijm en concrete voorbeelden de eerste taal- en rekenbegrippen fantastisch beklijven in het brein van het jonge kind.

Maar hoe integreer je deze begrippen in beweging en muziek passend bij het actuele thema?
Je zult creatief moeten durven denken en bewust worden van de mogelijkheden in de ruimte van je kinderdagverblijf en je eigen lichaam.

Klinkt als een hele opgave, maar als je beweging en de belevingswereld van het jonge kind samenbrengt ben je al een heel eind!

Hoe vaak heb je zelf vroeger geen ezelsbruggetjes bedacht voor jezelf. Hoe onthoud je zelf graag dingen? Hoe zou je zelf willen leren?
Niet alleen vertellen over lente en pasen, maar ook van jezelf een ei maken. Een ei is rond, kan deze rollen? Of een bloem. Geef de kindjes maar eens water met een gieter en laat de zon eens schijnen. Niet alleen worden ze bewust van het proces van groei, maar ook van de begrippen klein en groot. En de bloem kan ook nog verschillende kleuren hebben. Welke kleuren ken je?

Wat is dansend leren?
– Onderwijs dat nóg beter aansluit op de natuurlijke behoeften van het jonge kind.
– Al dansend de SLO-doelen voor rekenen en taal beleven en bezingen.
– Voor groep 0-1-2-3-4
– Vraaggericht werken aan specifieke taal- en rekendoelen
– Dansen, spelen, bewegen en bewogen worden, praten, zingen, rijmen, voelen, zien, doen!
– De lessen worden op maat gemaakt bij methodes, thema’s en netwerk van begrippen van de school.
– Er worden tijdens de les diverse bewezen succesvolle taalmethodieken ingezet.
– In elke les wordt een leeromgeving gecreëerd waarin wat kinderen doen, voelen, horen, zien, zeggen en beleven steeds congruent is aan elkaar. Hierdoor gaat het leren van nieuwe begrippen plezierig en snel.

Wij geven je graag handvatten op 22 mei om meer thuis te komen in deze manier van bewegen, leren, maar vooral plezier maken!

Congrestival Bewegend Ontwikkelen
Op het Congrestival Bewegend Ontwikkelen op 22 mei in de Metaal Kathedraal in Utrecht kun je nog veel meer leren over bewegend ontwikkelen. Door middel van interessante lezingen en praktische workshops geven we je de kennis en tools om beweging te integreren in je dagelijkse routine.~

Programma
Tickets
Contact

Over Sanne van Heugten

Sanne verzorgt naast verschillende danslessen in de studio ook op basisscholen kinderen les door middel van bewegend leren.
"Voor mij is een gemotiveerde en vooral een gepassioneerde (dans)docent een goed begin, de basis voor alles. Daarom is mijn motto ook:
Teachers who love teaching, teach children to love learning.
Naast de dansacademie heb ik de opleiding leraar basisonderwijs afgerond. De combinatie dans en onderwijs; bewegend leren; heeft altijd mijn interesse gehad.
Het is zo mooi om te zien hoe de kinderen en volwassenen in een dansles kunnen genieten, maar vooral er kunnen en mogen zijn. Dat laatste vind ik heel belangrijk in mijn lessen. Iedereen is gelijk en plezier en persoonlijke ontwikkeling staan voorop. Iedereen is welkom en dat gevoel probeer ik ten alle tijden te geven.

Bekijk mijn website

Gerelateerde berichten