Lekker spelen en plezier maken terwijl de ontwikkeling van het kind spelenderwijs wordt ontwikkelt. Wie wilt dat nou niet! 
Ik krijg vaak de vraag welke thema’s er “op dit moment” de favoriet zijn, zodat hun kinderen daar ook uit kunnen spelen. Dat vind ik best een lastige vraag. Mijn advies is, kijk wat er op dat moment afspeelt in je groep. Zijn de kinderen met kleuren bezig? Dan kun je overwegen dat ze lekker kunnen spelen uit het thema kleur.  

In het thema kleur maken de kinderen op een spelende manier kennis met de basis kleuren geel, blauw en rood. Maar ook andere kleuren komen aan bod. Elmer de olifant brengt aan dit thema een bezoekje. Er zijn woordkaarten aanwezig en een speel-en oefenboekje.
Vinden je kinderen het heerlijk om op potten en pannen en andere voorwerpen te slaan? En willen ze de hele dag gezellig liedjes zingen (wie niet!) ? Dan is wellicht het thema We maken muziek een goeie optie om erop in te spelen. 

In het thema “We maken muziek” leren de kinderen spelenderwijs de begrippen: hard en zacht, snel en langzaam, hoog en laag. Ook maken de kinderen prachtige muziekinstrumenten waarbij activiteiten aan verbonden zijn, zodat ze er echt muziek mee kunnen maken. In het rubriek “sport en spel” experimenteren de kinderen spelenderwijs allerlei vaardigheden die de volgende ontwikkelingen stimuleren:

  • spraak-en taalontwikkeling
  • motorische en zintuiglijke ontwikkeling:

*  fijne motoriek
*  grove motoriek

Advertentie
Revolution Slider Error: The param Slider Width should not be empty.
  • sociaal-emotionele ontwikkeling
  • rekenprikkels
Een vrolijk, muzikaal en feestelijk thema!

Wil je echt weten wat de top 3 is van de favoriete thema’s op dit moment? Dan zijn dit de thema’s:

De thema’s ontvang je als ingebonden boekwerk. Dus niet digitaal!

We willen allemaal dat de kinderen de hele dag lekker blijven spelen. Dat is belangrijk en dat moeten we blijven motiveren en aanmoedigen. Daarom spelen de kinderen uit een thema. Dus geen verplichtingen, geen tijdsdruk, geen lopende band werk. Je kunt zo lang over een thema doen zoals jij dat wilt. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van het kind, de groepssamenstelling en de interactie binnen de groep. Een dagje of een week themaloos? Prima. Jij mag het zelf helemaal bepalen.
Inmiddels is Peuteractiviteitenweb in het trotse bezit van 40 thema draaiboeken! En we zijn nog niet klaar. Er komen nog allemaal leuke dingen aan.
Veel speelplezier!
 

Over Yvonne Lohman

Mijn naam is Yvonne Lohman. Educatief auteur en eigenaar van Peuteractiviteitenweb. DE activiteitenbank voor professionals die werkzaam zijn in de Kinderopvang/Gastouderopvang. Daarnaast ben ik 26 jaar werkzaam als pedagogisch medewerkster op een Kinderdagverblijf. De combinatie is ontzettend leuk en afwisselend.

Bekijk mijn website

Gerelateerde berichten