Nu de scholen weer zijn begonnen, wil ik mij graag aan jullie voorstellen! Mijn naam is Robin Seuren, auteur van het kookboek ‘Mindmap cooking’, dat per 1 september 2019 officieel gelanceerd is.

‘Van elke groente een feestje maken!’ Mijn kookboek Mindmap cooking laat zien hoe je dit kunt doen: met behulp van mindmaps! Eerst focus je je op één groente en van hier ga je verder. Je bedenkt wat je allemaal met de groente kan maken. Neem bijvoorbeeld de pompoen als hoofdingrediënt. Wat zou je hiervan kunnen maken? Denk aan frietjes, brood,  een heerlijk romige curry of misschien wel crèmepuree 😉 etc. Allemaal kinderproof recepten en uitleg, die je terugvindt in het boek!

En 1 van die recepten ga ik met jullie delen. Een makkelijk en vooral héérlijk recept voor POMPOENBROOD, dat ideaal past bij het aankomende seizoen, de herfst!

Dit heerlijke pompoenbrood heeft qua smaak veel weg van peperkoek. Dat komt vooral door de speculaaskruiden, die tevens zorgen voor een heerlijke geur uit de oven! Het brood is een beetje sponzig  van structuur en laat zich goed besmeren met boter of jam.  Zo vind ik hem in ieder geval het állerlekkerst. Bovendien ziet hij er feestelijk uit met zijn mooie oranje kleur.

Het leukste is natuurlijk om een lekkere verse pompoen te gebruiken en die vooraf alvast te snijden. Maar lukt dat niet? Dan kun je in de supermarkt ook een zakje voorgesneden pompoen vinden in het koel- of vriesvak.

Recept:

Dit heb je nodig

• 400 g pompoen

• 200 g rijst- of havermeel

• 50 g rozijnen

• 4 eieren

• 4 el honing

• 1 tl (wijnsteen)bakpoeder

• 1 tl kaneel en/of speculaaskruiden

• 1 tl vanillepoeder

• snuf zeezout

• 50 g pompoenpitten (garnering)

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakevorm in of gebruik bakpapier om de cakevorm te bekleden.

2. Was de pompoen en snijd hem in stukken. Verwijder de schil.

3. Kook de pompoen in 10 minuten gaar. Laat hem even afkoelen. Pureren met een staafmixer, blender of in de keukenmachine. Apart bewaren.

4. Doe het meel, de bakpoeder en de specerijen in een kom. Meng alles goed door elkaar. Voeg ook een snufje zout toe.

5. Klop de eieren los en maal ze met de honing en de afgekoelde pompoenpuree met een staafmixer, blender of keukenmachine.

6. Meng daarna alle ingrediënten goed door elkaar tot een beslag en verdeel ze over de cakevorm.

7. Bestrooi het beslag met de pompoenpitten en bak het ongeveer 45 minuten in de oven gaar.

TIP!

Houden de kinderen niet van pitten of rozijnen? Laat die dan gewoon achterwege.

  • Pompoenen worden nu volop geoogst. Dat zijn die oranje joekels die behoorlijk groot kunnen worden, maar je hebt nog allerlei anderen soorten, kleuren en formaten.

Ik vond het heel leuk om jullie op deze manier te inspireren..

Gaan jullie het pompoenbrood maken? Dan sturen jullie toch zeker wel een leuke foto van hoe jullie zitten te smikkelen?!

En wil je graag meer van dit soort recepten? Kijk dan hier eens.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en maak kans op een gratis boek.

Over Robin Seuren

Met Van Natura bied ik ouders handvatten om een gezond leefstijl toe te passen binnen hun gezin.
Mijn missie daarbij is Moeiteloos meer groente op het bord.

Bekijk mijn website

Gerelateerde berichten