Deze zelfgebakken chunky havermout koeken zijn na een lange dag school niet alleen aan te raden als gezellige bak-activiteit.
Ze zijn ook mega gezond en voedzaam! De kids kunnen na dit tussendoortje gelijk weer vol energie verder met bijvoorbeeld een sportactiviteit. Vandaar dat ik het volgende recept met jullie wil delen. Bij mij op de BSO zijn ze dol op deze koeken.

Benodigdheden voor 12 stuks:
2 bananen
100 gram havermout
25 gram rozijnen
20 gram biologische kokosolie


Bereiding:
Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 graden. Haal de bananen uit hun jasjes en prak ze met een vork. Meng alles goed door elkaar. Laat de kokosolie smelten en meng dit ook door het deeg. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vorm met twee lepels, 12 hoopjes van het deeg op de bakplaat. Bak de havermout koeken in ongeveer 15 tot 20 minuten af in een voorverwarmde oven. Haal de koeken met behulp van een spatel voorzichtig los van de bakplaat en schuif ze op een leuk bord. Laat ze nog even afkoelen. Je kan de koeken ongeveer 4 dagen in de koektrommel bewaren.

Tip: De kids waren het er unaniem over eens dat deze koeken ook kunnen als ontbijt.

Enjoy & namasté
Xo Zipporah

Wist je dat:
Havermout super goed is voor je huid, haar en nagels: bij regelmatig eten krijg je namelijk een boost aan silicium binnen. Verder werkt het cholesterol verlagend door beta-glucanen. Daarnaast bevorderd havermout spieropbouw bij sporters, door de vezels en vitamine B6. Het is een energiebron van trage koolhydraten, het geeft langdurig energie en geen hongerig gevoel. Verder zit het bomvol goede stoffen, zoals ijzer, magnesium en veel vitamines en mineralen.

 

Geef een reactie op dit artikel

Zipporah Engelen

Beste platformers, collegae, foodies, funky momma`s en poppa`s. Ik wil me hier op het 'to be'-platform graag even voorstellen. Zipporah is mijn naam, 30-plusser, happy with the love of my life en trotse mama van Jade, een klein, stoer, lief meisje die weet wat ze wilt,
en ook erg belangrijk, weet wat ze NIET wilt!

Passies: soulfood, warmte, sport, muziek, het buitenleven en natuurlijk mijn gezin.
Background: HBO, entrepreneur, pedagogiek, voedingsdeskundige en yogadocent. Ervaringsdeskundige als het gaat om balans zoeken in het leven, met de focus op gezondheid en fun! Door mijn werkzaamheden in de kinderopvang als pedagogisch medewerker en voedingsdeskundige, deel ik graag mijn visie en recepten betreft gezonde 'opfooding'.

Enjoy & namasté

Bekijk alle berichten

Gerelateerde berichten

Restjesdag

Restjesdag

Je kent het wel: wortels en een komkommer die bijna hun houdbaarheid verliezen en wat boterhammetjes die oud liggen te ...
Lees meer
Lekkere activiteiten voor in de zomervakantie

Lekkere activiteiten voor in de zomervakantie

De laatste schoolweek is bij ons aangebroken, dus we zijn druk bezig met de voorbereiding van de zomervakantie. Naast speurtochten, ...
Lees meer
Goed gevoed!

Goed gevoed!

Je kunt op vele manieren aandacht hebben en geven aan voeding Waar we misschien niet altijd bij stilstaan is dat ...
Lees meer
Happy New Year - vuurpijl snack

Happy New Year – vuurpijl snack

De kinderen vonden het een leuk idee om het nieuwe jaar nogmaals te vieren, maar dan op de BSO! Daarbij ...
Lees meer

Andere berichten

Mijn grote reis om de wereld DINOSAURUS

Mijn grote reis om de wereld DINOSAURUS

Heb jij een kleintje dat van dino's houdt? Of heb je een peuter die minutenlang naar plaatjes kan kijken? Dan ...
Lees meer
Hoe wordt een moestuinproject succesvol?

Hoe wordt een moestuinproject succesvol?

De zomer is in aantocht en kinderen spelen steeds meer en langer buiten. Heerlijk! Meestal is dit ook het moment ...
Lees meer
Het geheim achter vieze kleren

Het geheim achter vieze kleren

Mogen kinderen vies worden? Het blijft een lastig onderdeel waar vele ouders en pedagogisch medewerkers tegen aan lopen. De kinderen ...
Lees meer
Banneren

Banneren

Vanaf maart 2017 is banneren mogelijk op TO BE Kinderopvang. We informeren  je graag over ons bereik, tarieven en doelgroep ...
Lees meer
[getsocial app="follow_bar"]