Vandaag hebben we bij ons op de BSO tijdens het fruitmoment genoten van dit speciale recept met rood fruit. De voorbereiding was een heuse activiteit en naast het kliederen en proeven zijn de kids ook erg creatief bezig geweest. Het was een waar fruitfeestje met een explosie aan smaken!

Benodigdheden:
1 banaan
1 eetlepel tahin
1 eetlepel honing
90 gram vlokken (havermout, Quinoa, spelt)
60 gram gehakte amandelen
2 eetlepels amandelschaafsel
3 eetlepels kokosrasp
2 eetlepels zonnebloempitten
1 eetlepel lijnzaad
Griekse yoghurt
rood fruit naar keuze (frambozen, aardbeien, goji bessen, cranberry’s, etcetera)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 120 graden. Mix de banaan, tahin en honing tot een glad mengsel (met blender, mixer of keukenmachine). Meng de vlokken, amandelen, kokos en zonnebloempitten. Voeg het banaanmengsel toe en roer goed tot het kleverig is. Bak het geheel af op een bakplaat of in een ovenschaal in 45 minuten. Hussel de granola elke 15 minuten even om en zorg dat er ‘klonten’ ontstaan. Even laten afkoelen.

Als de granola klaar is, vul je de overgebleven ingrediënten als volgt op in leuke glazen potjes:
1/3 granola
1/3 yoghurt
1/3 rood fruit
Serveer het met lepels en smullen maar!

Tip: de kids versierde de potjes met zelfgemaakte papieren naamlabels en een leuke tekening.

Enjoy & namasté
Xo Zipporah

Wist je dat:
Granola een mix is van granen, zaden en noten. Deze rauwe vegetarische ingrediënten bevatten naast voedingsvezels, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, silicium, vitaminen, gezonde vetten en eiwitten. Het is op een gezonde manier gezoet met honing en banaan. In de mix met rood fruit een echt vitamine bommetje & lekker knapperig!

Geef een reactie op dit artikel

Zipporah Engelen

Beste platformers, collegae, foodies, funky momma`s en poppa`s. Ik wil me hier op het 'to be'-platform graag even voorstellen. Zipporah is mijn naam, 30-plusser, happy with the love of my life en trotse mama van Jade, een klein, stoer, lief meisje die weet wat ze wilt,
en ook erg belangrijk, weet wat ze NIET wilt!

Passies: soulfood, warmte, sport, muziek, het buitenleven en natuurlijk mijn gezin.
Background: HBO, entrepreneur, pedagogiek, voedingsdeskundige en yogadocent. Ervaringsdeskundige als het gaat om balans zoeken in het leven, met de focus op gezondheid en fun! Door mijn werkzaamheden in de kinderopvang als pedagogisch medewerker en voedingsdeskundige, deel ik graag mijn visie en recepten betreft gezonde 'opfooding'.

Enjoy & namasté

Bekijk alle berichten

Gerelateerde berichten

Restjesdag

Restjesdag

Je kent het wel: wortels en een komkommer die bijna hun houdbaarheid verliezen en wat boterhammetjes die oud liggen te ...
Lees meer
Lekkere activiteiten voor in de zomervakantie

Lekkere activiteiten voor in de zomervakantie

De laatste schoolweek is bij ons aangebroken, dus we zijn druk bezig met de voorbereiding van de zomervakantie. Naast speurtochten, ...
Lees meer
Goed gevoed!

Goed gevoed!

Je kunt op vele manieren aandacht hebben en geven aan voeding Waar we misschien niet altijd bij stilstaan is dat ...
Lees meer
Happy New Year - vuurpijl snack

Happy New Year – vuurpijl snack

De kinderen vonden het een leuk idee om het nieuwe jaar nogmaals te vieren, maar dan op de BSO! Daarbij ...
Lees meer

Andere berichten

Risico of avontuur?

Risico of avontuur?

De laatste tijd wordt er steeds meer geschreven over risicovol buitenspel. Maar de term risico is natuurlijk beladen. Het heeft ...
Lees meer
Het succesvol inzetten van social media voor een optimale online profilering

Het succesvol inzetten van social media voor een optimale online profilering

Nog even en dan is het zo ver…De Kindstart beurs 2016! Mijn naam is Sharon Coenen. Ik ben eigenaresse en ...
Lees meer
Thema: ‘dieren’

Thema: ‘dieren’

Afgezaagder kan je het bijna niet bedenken, een dierenthema in de kinderopvang. Misschien als je helemaal gek wil doen, kun ...
Lees meer
Hoe creëer ik rust op mijn werk?!

Hoe creëer ik rust op mijn werk?!

Wij weten dat managers, seniors, pedagogische coach/specialisten het heel erg druk hebben. Herken je dit ook? Wij willen je uitdagen om ...
Lees meer