Vlak voor de zomervakantie liep ik naar school om één kind op te halen voor de TSO bij ons. Bij school aangekomen kwam het jongetje op mij aflopen met een zakje chips in zijn handen. Hij vertelde op de terugweg dat een klasgenoot jarig was en die trakteerde op chips. Verbaasd keek ik op, want volgens mij is het beleid van de school dat gezonde traktaties meegegeven worden met de kinderen.

Ik wilde het zakje chips in zijn tas stoppen zodat deze mee naar huis ging. Ik maakte zijn tas open en ik zag een lege verpakking chocolade croissant. Daarna pakte ik zijn fruittrommeltje uit zijn tas omdat ik benieuwd was wat hij had gegeten op school. Wat bleek? Zijn fruittrommel zat nog vol met fruit! Hij heeft om 10:00 een chocolade croissant gegeten en zijn fruit laten staan. Wederom was ik verbaasd dat de juf hier niks van heeft gezegd. Hallo school? Beleid? “Toch maar eens een keer nalezen” dacht ik.

Het jongetje had honger en terwijl wij naar de BSO liepen gaf ik hem het fruit wat hij in zijn fruittrommeltje had. Niet conform de regels van onze kinderopvang maar dit mannetje had grote honger en het zou nog een half uur duren voordat hij bij ons aan tafel zou zitten. ’s-Middags dacht ik nog eens na over deze situatie en besloot zijn moeder erop aan te spreken. Want als zij geen chocolade croissant meegeeft, hoeft de juf ook geen 30 fruittrommeltjes te controleren.

Toen mama hem kwam ophalen ging ik het gesprek met haar aan. Ik vertelde wat ik had gezien en dat hij honger had toen hij uit school kwam. Zijn moeder vertelde mij dat ze iets extra’s in zijn tas had gestopt voor als hij honger had. Vervolgens sprak ze haar zoon erop aan dat hij wel zijn fruit netjes moest opeten op school.

Ik vond het sneu voor het jongetje. Dit was niet mijn insteek. Mijn insteek was om de moeder te laten nadenken over wat zij haar zoon meegeeft naar school. Als je je kind iets extra’s meegeeft omdat hij of zij soms nog honger heeft, kies dan voor iets gezonds.

Geef een reactie op dit artikel

Michelle Maas

Ik ben Michelle Maas, 28 jaar oud en ik woon in Breda samen met mijn 2 kinderen. Mijn kinderen zijn 4 en 5 jaar oud en sinds kort gaat de jongste naar school en dat betekent dat ik meer tijd heb en vooral dingen gaat doen die ik leuk vindt. Mijn passies zijn dan ook: Sport, Kinderen en Voeding.

Ik heb een sportopleiding gevolgd op het CIOS in Goes en daarna ben ik in de kinderopvang gaan werken als vakkracht Sport en Bewegen. Naast mijn baan heb ik de studie HBO Manager in de Kinderopvang gevolgd en met succes afgerond. Momenteel werk ik als freelance sport,- en zwem instructeur bij verschillende bedrijven waaronder ook in de kinderopvang.
Maar dan, mijn andere passie. Voeding!
Ik heb de afgelopen 2 jaar veel geleerd over voeding. Hoe je dit kan toepassen in je eigen leefpatroon om zo gezond en fit mogelijk door het leven te gaan. Inmiddels pas ik dit ook in mijn gezin toe. Vroeger maakte ik mijn kinderen blij met snoep en chocola, maar inmiddels vragen ze zelf om een stukje paprika als 16:00-snack. Dat zijn de momenten wat mij als moeder ontzettend trots maakt.

In de kinderopvang zie ik een tendens plaatsvinden m.b.t. voeding. Organisaties kijken steeds bewuster naar wat zij de kinderen voorschotelen. Door middel van mijn blogs over voeding hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren en organisaties en personeel te inspireren om ook kritisch te kijken naar hun voedingsbeleid.

Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw bericht wordt geplaatst door deze auteur.

 

Gerelateerde berichten

Restjesdag

Restjesdag

Je kent het wel: wortels en een komkommer die bijna hun houdbaarheid verliezen en wat boterhammetjes die oud liggen te ...
Lees meer
Lekkere activiteiten voor in de zomervakantie

Lekkere activiteiten voor in de zomervakantie

De laatste schoolweek is bij ons aangebroken, dus we zijn druk bezig met de voorbereiding van de zomervakantie. Naast speurtochten, ...
Lees meer
Goed gevoed!

Goed gevoed!

Je kunt op vele manieren aandacht hebben en geven aan voeding Waar we misschien niet altijd bij stilstaan is dat ...
Lees meer
Happy New Year - vuurpijl snack

Happy New Year – vuurpijl snack

De kinderen vonden het een leuk idee om het nieuwe jaar nogmaals te vieren, maar dan op de BSO! Daarbij ...
Lees meer

Andere berichten

Een prijsverhoging van de kinderopvang, gaat u daar (n)iets van voelen?

Een prijsverhoging van de kinderopvang, gaat u daar (n)iets van voelen?

Het is de – wederom enigszins negatieve – berichtgeving van onder meer BOINK (belangenorganisatie kinderopvang) die mij heeft doen besluiten ...
Lees meer
5 manieren om motoriek te stimuleren met open materiaal

5 manieren om motoriek te stimuleren met open materiaal

Op veel kinderdagverblijven zie ik tegenwoordig bakken vol kosteloos materiaal en dagelijkse gebruiksvoorwerpen, ook wel ‘open materiaal’ genoemd. Geweldig! Open ...
Lees meer
Allergisch voor kleurplaten

Allergisch voor kleurplaten

Een kind heeft de fantasie en creativiteit waar wij als volwassenen een voorbeeld aan kunnen nemen. Om hun eigen beleving ...
Lees meer
kinderopvang trainingen www.confriends.nl

De kunst van verbinding maken

Hoe komt het dat het ene gesprek makkelijker verloopt dan de ander? Je herkent het vast wel met de ene ...
Lees meer
[getsocial app="follow_bar"]