“Wat heb je vandaag gedaan op de BSO?”
“Oh gewoon, niks”.
Welke ouder zal het niet herkennen? Wanneer je vraagt wat de kinderen gedaan hebben op het kinderdagverblijf, op de BSO of misschien bij de gastouder mag je heel erg blij zijn wanneer je überhaupt een antwoord krijgt. Het kan natuurlijk aan de vraagstelling liggen want als je de vraag iets anders formuleert (wat vond je vandaag het leukste op de BSO?) kun je wel meer te weten komen. Maar hoe leuk zou het zijn om vooraf met de kinderen eens te kijken naar de activiteiten die worden aangeboden op de BSO?

Masterclass bij de Kinderopvang Awards

Op de dag van de Kinderopvang Awards op 15 juni mag ik een masterclass verzorgen. Ik zal zoveel mogelijk tips & trucs geven hoe je het activiteitenprogramma goed kan samenstellen en hoe je dit vooral ook kenbaar kunt maken bij de ouders. Ik vind dit ontzettend belangrijk en de reden is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Ik ben zelf moeder van 2 zoons, een stiefzoon en een stiefdochter. Ik ben graag op de hoogte van de activiteiten die zij aangeboden krijgen op de kinderopvang.
Jarenlang was ik zelf werkzaam in de recreatiebranche. In deze branche werd altijd heel goed commercieel nagedacht over hoe je gasten naar je camping of bungalowpark kunt trekken. Voor gezinnen met jonge kinderen is het vooral ook heel erg belangrijk om een aantrekkelijk animatieprogramma aan te bieden. Want je kent het cliché: als de kinderen het naar hun zin hebben dan hebben de ouders ook een fijne vakantie.
Dit geldt ook voor de kinderopvang. Als ouders weten dat de kinderen een fijne dag hebben op de opvang dan gaan zij ook met een gerust hart aan het werk. Maar in tegenstelling tot de recreatiebranche waar je struikelde over de programmaboekjes, flyers en posters met aankondigingen, kwam ik dat bij de kinderopvang eigenlijk niet of nauwelijks tegen.
Zo ontstond het idee van DoenKids: pedagogisch medewerkers toegang geven tot een database met aantrekkelijk goed uitgewerkte draaiboeken en het makkelijk maken om mooie programmaboekjes en posters te printen.

Advertentie

Enthousiaste pedagogisch medewerker Enthousiaste pedagogisch medewerker Kom jij het team van onze kleinschalige huiselijke natuurgerichte kinderopvang ondersteunen. We hebben een kinderdagverblijf met horizontale groepen en een BSO. Als vast teamlid ben je flexibel inzetbaar in de gehele organisatie als onze Steun Teun. Je werkt op wisselende MEER INFO ALLE VACATURES Amersfoort - Vathorst

Laat zien wat je in huis hebt!

Niet alleen een camping mag laten zien dat de gasten vermaakt kunnen worden, ook de BSO! En voor het kinderdagverblijf bleek nog een andere behoefte. Want baby’s kunnen al helemaal niet vertellen wat ze die dag gedaan hebben en een knutselwerkje nemen zij ook niet mee naar huis. Dus ook voor de 0-4 jaar leeftijd is er nu een database ontwikkeld zodat pedagogisch medewerkers hierin inspiratie kunnen vinden én gemakkelijker ouders kunnen informeren over de activiteiten.

15094037029_966dd72ca8_k

Ben je benieuwd hoe dit voor jouw kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang zou kunnen werken? Schrijf je dan in voor deelname aan de Masterclass op 15 juni!

Vraag informatie aan over de Kinderopvang Awards of meld je direct aan

Ja, ik meld me aan
Naar de website

Informatie aanvragen

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Over Trudy van Iwaarden

Mijn naam is Trudy van Iwaarden. Ik ben eigenaar van DoenKids, mijn eigen bedrijf sinds 2012. Via een online database waarop kinderopvangorganisaties een abonnement kunnen nemen voorzie ik pedagogisch medewerkers van een steeds weer nieuwe leuke activiteiten en vakantieprogramma's.
Ik woon met mijn man Alex en onze vier kinderen in IJsselmuiden, nabij Zwolle. Ik ben moeder van Sepp (2007), Loek (2008) en stiefmoeder van Mette-Maj (2003) en Finn (2007). Een druk gezin, een drukke baan en dus altijd wel wat te beleven. Ik geniet ontzettend van mijn werk en graag deel ik in mijn blogs mijn ervaringen met jullie.

Bekijk mijn website

Gerelateerde berichten