Maatschappelijk belang

KinderopvangOpinie is ontwikkeld voor en door de kinderopvangbranche

Verbeteren van de publieke opinie jegens de kinderopvangbranche

De kinderopvangbranche komt vaak negatief in het nieuws. Uit het algemene beeld komt de branche vaak in het nieuws op knelpunten waar de branche mee te maken krijgt. De afgelopen jaren was dit neergang en tegenwoordig is het een gebrek aan personeel. Verder worden individuele excessen benadrukt op het gebied van pedagogisch gebrek aan kwaliteit. Ouders krijgen van dit nieuws niet het beeld dat ze met een gerust hart hun kinderen naar de kinderopvang kunnen brengen. Als we kijken naar de algemene cijfers van de kinderopvangbranche dan is er nog heel veel groei mogelijk.

Leeftijdsklasse Totaal Kinderopvang Marktaandeel
Kinderdagverblijf 0 – 4 jaar 697.831 324.000 46,4%
Gastouderopvang 0 – 4 jaar 697.831 65.000 9,3%
BSO 4 – 12 jaar 1.495.756 360.000 24,06%
Gastouderopvang 4 – 12 jaar 1.495.756 52.000 3,5%

Introductie van KinderopvangOpinie

Uit ervaring weten wij dat de kinderopvang enorm wordt gewaardeerd door ouders. Het wordt tijd dat we deze ervaringen omzetten in harde cijfers.

  • De individuele score van de kinderopvangbedrijven zal (naar inschatting) boven een 8,0 liggen
  • Ouders komen op iedere website deze score tegen

TO BE Kinderopvang zal jaarlijks de gemiddelde score van de hele kinderopvangbranche in persberichten naar buiten brengen. In de cijfers wordt onderscheid gemaakt tussen de verschillende opvangsoorten.

Verbeteren van de kwaliteit van de kinderopvangbranche

Als je bedrijf wordt beoordeeld door je klanten en deze beoordeling is ook nog eens openbaar, wil je uiteraard wel een goede beoordeling ontvangen. Door het reviewsysteem, dat uitbreidbaar is met verschillende onderzoeken, worden organisaties gestimuleerd te investeren in kwaliteit.

Verbeteren van goed werkgeverschap middels medewerkerstevredenheidsonderzoek

Er heerst momenteel een groot personeelstekort in de branche. Hierdoor worden werkgevers gedwongen goed met hun personeel om te gaan. Anders loopt het personeel zo over naar een andere organisatie. De voordelen van tevreden personeel wegen zwaarder dan de nadelen (kosten). KinderopvangOpinie zal ook medewerkerstevredenheidsonderzoeken gaan aanbieden, waardoor organisaties de tevredenheid kunnen meten.

Heb je een vraag of een suggestie?

Oeps! We konden je formulier niet vinden.