Man, man, man, wat gebeurt er veel in babyopvangland! We horen overal geluiden dat iedereen zich zorgen maakt over hoe je aan goed personeel komt, hoe je volgend jaar gaat voldoen aan de BKR-regeling en hoe je überhaupt financieel overleeft door de hoge kosten. Deze grote zorgen hebben een directe weerslag op de huidige pedagogische kwaliteit. In dit blog delen Nathalie en Sanne hun visie over hoe je NU al kunt zorgen voor ultieme kwaliteitsverbetering in de babyopvang (en niet over 1-5 jaar).

Je herkent vast en zeker ook het gevoel als geen ander dat je op dit moment geleefd wordt op je werk. Regelzaken m.b.t. alle veranderingen vreten super veel energie. Je bent continu aan het rennen en aan het vliegen en je hebt het gevoel dat je constant achter de feiten aan loopt. Begin je langzamerhand aan jezelf te twijfelen of je de kwaliteitsverbetering wel voor elkaar krijgt en heb je steeds vaker het gevoel dat dit niet het werk is waar je blij van wordt?

Dat snappen wij als geen ander. Wij hebben ook een periode (alweer 10 jaar geleden) meegemaakt dat alles ons te veel werd en dat we uiteindelijk thuis kwamen te zitten met burnout-klachten. Helaas zien we steeds meer (locatie)managers, directie, houders en pedagogisch medewerkers die het werkveld verlaten, omdat het allemaal te veel wordt.

Dit is niet wat we jou, je teams en de baby’s gunnen. Het is namelijk funest voor de ontwikkeling van baby’s en de huidige kwaliteit. De manier waarop we nu met zijn allen in de stressmodus en overlevingsstand zitten, zorgt juist voor stagnatie en niet voor die vooruitgang in de kwaliteit die we voor ogen hebben. Het lijkt wel of we pas weer adem durven te halen als alle veranderingen voorbij zijn.

“Als we over vijf jaar alle pedagogisch medewerkers die met baby’s werken getraind hebben, dan kunnen we weer investeren in de rust en ontspanning die nodig is.”

Wij weten uit jaren ervaring hoe je de overlevingsmodus en stress die er nu heerst, a la minute kan ombuigen naar meer rust. Zodat we niet pas over 1- 5 jaar, die kwaliteitsverbetering krijgen die jij voor ogen hebt, maar dat je nu al de eerste stap zet. Een stap vanuit rust en liefde voor jezelf, je team en de baby’s.

Hoe? Durf je gevoel te laten spreken. Durf vanaf nu te kiezen om je niet meer te laten leiden door de stress en stop met overleven. Heb de moed om te kiezen voor rust, voor jezelf, voor je team(s) en voor de baby’s. Dit zorgt ervoor dat je ruimte schept om vanuit rust te voelen en te kijken waarin jij en je team nu mogen ontwikkelen. Met als resultaat dat je stopt met alleen maar bezig te zijn om te overleven en kijkt waarin je nu moet investeren om echt te zorgen voor die kwaliteitsverbetering.

“Ja ja Nathalie en Sanne, dat klinkt heel mooi, maar dat is echt niet haalbaar en realistisch in de huidige praktijk!”

Dit kan heel onwerkelijk lijken op dit moment. Gelukkig is dat het niet. Kwaliteitsverbetering, waarbij rust en liefde de boventoon voert, is niet onhaalbaar. Jij kunt het zelfs NU voor elkaar krijgen.

Wij geven je in de online lezing van 9 juli simpele en haalbare tips, die direct zorgen voor minder stress, meer rust en directe kwaliteitsverbetering. Dat is wat zo hard nodig is om de baby’s op dit moment te geven waar ze recht op hebben.

Naast deze ultieme tips vertellen we je ook nog eens alles over het Step Forward Congrestival. Je  krijg je de kans om tijdens deze online lezing tickets hiervoor te boeken, waar je ook nog eens een mooi extra cadeau bij krijgt.

Voel maar eens of je deze stap nu durft te zetten. Om in het nu vooruitgang te creëren, waar de baby’s recht op hebben. Dan maken we stappen voorwaarts. Let’s do it!

Geef een reactie op dit artikel

Nathalie Hekking - Camacho & Sanne Bosmans

Wij, Nathalie en Sanne, (ortho)pedagogen bij Forsa inspireren je graag om je pedagogische blik te verruimen. We bloggen met herkenbare situaties en geven ideeën die direct toepasbaar zijn op de werkvloer. Zodat jij vanuit jouw kracht de kinderen de ruimte geeft om te groeien tot autonome personen.

We werken met kinderopvang organisaties samen zodat er een sterk opvoedklimaat ontstaat. We adviseren en inspireren managers en pedagogische medewerkers, door middel van interactieve bijeenkomsten en coaching op de werkvloer. We merken dat het vooral gaat om het creëren van een nieuwe mindset over opvoeding. De pedagogische uitdagen komen vooral om de hoek kijken bij 'lastig' gedrag, juist bij lastig gedrag is het van belang om kinderen autonomie te verlenen en verbinding aan te gaan.

We gunnen alle kinderen dat ze de ruimte krijgen om te groeien tot autonome personen. We geloven dat pedagogiek niets meer of minder is dan een relatie met elkaar aangaan, om kinderen autonomie te verlenen. Wat ons betreft gaat het om samenleven en kinderen te zien als mensen, die het recht hebben om vanuit respect en gelijkwaardigheid behandeld te worden. Hiermee valt het belonen en straffen (ook negeren, geven van consequenties en apart zetten) weg.

In onze blogs willen we je inspireren om je pedagogische blik te verruimen. We geven praktische en prikkelende ideeën, zodat jij dit samen met je collega’s toe kunt passen in de kinderopvang. Heb je vragen, ideeën of wil je het pedagogische klimaat binnen je organisatie versterken? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee.

Bekijk mijn website
Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw berich wordt geplaatst door deze auteur.

Gerelateerde berichten

Confriends trainingen www.confriends.nl

Hebben jullie al teamdoelen voor 2019?

Jaardoelen stellen is belangrijk Doelen stellen met je team geeft richting, zodat iedereen weet: waar gaan we voor en wat ...
Lees meer
Niet de antwoorden, maar de vragen zetten aan tot verandering

Niet de antwoorden, maar de vragen zetten aan tot verandering

“Niet de antwoorden, maar de vragen zetten aan tot verandering”. Een quote die ik ergens heb gelezen en mij sindsdien ...
Lees meer
De kinderopvang is niet duur dankzij NETTOBIJDRAGE

De kinderopvang is niet duur dankzij NETTOBIJDRAGE

Sinds de lancering van NETTOBIJDRAGE spreek ik veel kinderopvangorganisaties over hun prijspolitiek. Deze gesprekken hebben mij veel nieuwe ideeën opgeleverd ...
Lees meer
Werven is verleiden

Werven is verleiden

Wow, wat een dynamische arbeidsmarkt! Om aan voldoende pedagogisch medewerkers te komen moet je als kinderopvangorganisatie tegenwoordig meer doen dan ...
Lees meer

Andere berichten

Communiceren met ouders

Communiceren met ouders

Communiceren met ouders, kan op diverse manieren. Communicatie met ouders is erg belangrijk. Ouders willen (vaak) graag weten wat hun ...
Lees meer
Adverteren op inhoud

Adverteren op inhoud

Adverteren op To be Kinderopvang is nieuw en anders. Je kan niet banneren, maar je adverteert op inhoud. Door onze ...
Lees meer
Klein, klein kleutertje, wat doe je in mijn hof?

Klein, klein kleutertje, wat doe je in mijn hof?

‘Juf! Juf!’ Lachende kindjes verzamelen zich. Ik begin de gezichtjes te herkennen. Een ander kindje komt aangelopen: ‘Juf, plantje? Zo ...
Lees meer
Gezond snacken

Gezond snacken

Het was een vrije dag van school en dan maken de kids bij ons op de BSO graag een lekker ...
Lees meer
[getsocial app="follow_bar"]