“Suus, ik heb een mooi pand voor jouw kinderdagverblijf”. “Leuk voor jou” was wat ik hardop dacht. Al jaren heb ik een eigen pand. De Wet Kinderopvang, ik en mijn pand, deze combinatie was altijd een soort haat – liefde verhouding. Altijd was er wel iets in mijn pand wat niet aan de wet voldeed of niet te realiseren was. Mogelijkheden en oplossingen bleef ik zoeken en vinden. Steeds bleef mijn liefde voor mijn kinderdagverblijf het van alle ruzies en verzet t.o.v. mijn pand en de wetgeving winnen. Hoewel ik in mijn dromen al vele malen in gesprek ben geweest met de mannentjes in Den Haag, die het volgens mij echt niet snappen.

De wet IKK kwam uiteraard ook bij mij binnen vliegen. Stom. Denk maar niet dat ik dat ga doen. Opgevolgd door de innerlijke stem; “Okeeeeeeej Susanne, er zijn ook positieve kanten en welke mogelijkheden zie jij?”.  Oktober 2016 ga ik dan toch maar lichtelijk sceptisch een kijkje nemen in dat pand wat zo geweldig moet zijn.

Perfecte locatie

Daar stond ik dan, gezellig met de makelaar, in de gigantische tuin van die locatie. Ja, ik kon niet anders dan toegeven dat het een perfecte locatie was. Ik werd verliefd. Zat ik dan, avonden te fantaseren over die locatie. Mogelijkheden zag ik. Om vervolgens angst en verzet te voelen. “Nee ik ga dit niet doen, die mannentjes in Den Haag moeten niet denken dat een nieuwe wet voor de kinderopvang mij gaat laten verhuizen. Wat denken ze daar nou in Den Haag? Nee Susanne, stom idee”.  Lekker vast houden aan het vertrouwde. Boek kan dicht.
Ga maar verder zoeken hoe jij de wet IKK kan samenvoegen met je eigen pand en je eigen visie. Leuk hoor dat kleinschalige en persoonlijke kinderdagverblijf van mij, er zijn wel veel veranderingen die voor (ondernemers in) de kinderopvang zwaar gaan zijn.  Dus, hoe ga je dat dan doen Susanne? Hoe ga jij er voor zorgen dat die wet ook binnen jouw droom en ideaal past? Hoe ga je alles samenvoegen en oplossen? Welke mogelijkheden zijn er? Ga je door met vechten en strijden, de haat-liefde verhouding doorzetten? Of is het tijd om alle ervaringen samen te voegen en te gaan springen?
Ondernemer zijn vind ik vergelijkbaar met de ontwikkeling van een kind. De puberteit is voorbij nu ik bijna twintig jaar wordt, de tijd van schoppen en verzetten mag ik loslaten. Het is tijd om toe te passen wat ik heb geleerd, ik mag springen. Ik heb de lijstjes, berekeningen, plussen en minnen gemaakt. Advies ben ik gaan vragen, zelfs hulp gaan aannemen. Wat voel ik mezelf volwassen nu.

April 2017; Voor de tweede keer neem ik een kijkje in het geweldige gigantische pand.  Deze keer neem ik mijn lijstjes mee. Ik weet waar ik aan moet voldoen, ik weet meer dan ooit tevoren waar ik voor sta, wat ik wil, wat ik kan en vooral hoe ik alles kan en zal bereiken waar ik zoveel van hou en in geloof. De verliefdheid laat ik binnen komen en omarm ik.

Juli 2017; Vol trots heb ik, vanuit liefde voor mijn kinderdagverblijf,  JA  gezegd. Mijn kinderdagverblijf gaat verhuizen.

Liefs Susanne

Geef een reactie op dit artikel

Susanne Akkermans

Susanne Akkermans

Ik ben Susanne. Sinds 1998 ben ik de trotse eigenaresse van mijn kleinschalig kinderdagverblijf. Kinderdagverblijf Suusje is mijn droom die ik al 18 jaar mag beleven. Ik werk met drie kleine horizontale opvang groepen. Een beetje tussen de gastouderopvang en kinderopvang is.
Dat doe ik samen met een klein team van zes geweldige pedagogische medewerksters.
Ook mag ik trotse mama zijn van een dochter van 17 jaar en twee zoons van 13 jaar.
Als persoon ben ik impulsief, ondernemend, creatief in het creëren van mogelijkheden, enthousiast,onafhankelijk en ik houdt van humor. Daarbij ben ik soms behoorlijk eigenwijs en als ik een doel voor ogen heb dan ga ik er volledig voor.
Bij mij is het motto dan ook altijd "Wie wil zoekt mogelijkheden, wie niet wil zoekt een reden".
In mijn blogs voor To Be Kinderopvang zal ik gaan bloggen over mijn ervaringen en de verschillende kanten van het ondernemer zijn in de kinderopvang.
In deze afgelopen jaren heb ik volgens mij toch al wel heel veel verschillende kanten van ondernemer zijn in de kinderopvang mogen ervaren, het is dan ook echt niet 24/7 een droomwereld. Maar altijd zijn het de kinderen die mij doen beseffen en voelen waarom ik een eigen kinderdagverblijf heb!
Voor mij is dan ook het allerbelangrijkste de kinderen binnen mijn kinderdagverblijf, de kinderen moeten zichzelf veilig en vertrouwd kunnen voelen én daar ligt dan ook consequent mijn focus op.
Ondernemen doe ik vanuit mijn gevoel en passie, een praktijk mens ben ik dan ook op en top die vanuit een helikopter blik de onderneming aan mag sturen en vooral volop mag en kan genieten van de geweldige belevingswereld van de kleine kinderen
Veel lees plezier
Liefs Susanne

Bekijk alle berichten

Gerelateerde berichten

Buslijn 158 in het jaar 1989

Buslijn 158 in het jaar 1989

De volleybal in mijn hand, alle blikken op mij gericht. Dit wordt alweer mijn derde, dus laatste, service. Vol concentratie ...
Lees meer
Ben jij al lekker authentiek?

Ben jij al lekker authentiek?

Ik zal beginnen met een wijze uitspraak die ik ooit ergens gelezen heb. Een uitspraak die past bij het onderwerp ...
Lees meer
Breakthroughs en authentiek leiderschap

Breakthroughs en authentiek leiderschap

Ik weet het nog heel goed… Het moment dat ik opkwam voor mijn waarden en normen tegenover een hele grote ...
Lees meer
Vraag en antwoord

Vraag en antwoord

Enige tijd geleden alweer verzamelde TO BE Kinderopvang op Facebook vragen van volgers. Dank je wel voor jullie vragen. In ...
Lees meer

Andere berichten

Gaat de Kinderopvang een nieuwe crisis tegemoet?

Gaat de Kinderopvang een nieuwe crisis tegemoet?

Binnenkort behandelt de Eerste Kamer de wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK). Dit is een belangrijke nieuwe wet die grote ...
Lees meer
Omgaan met overbezorgde ouders

Omgaan met overbezorgde ouders

Ik loop langs de bosrand en mij valt iets op. Als kind speelde ik veel buiten. Wij bouwden hutten. In ...
Lees meer
Wie trekt er aan de noodrem?

Wie trekt er aan de noodrem?

Zonder blad voor de mond heb ik, Marion Duisterhof directeur van Kinderopvang Snoopy en BSO Woodstock te Apeldoorn, dit artikel ...
Lees meer
Ouderwets buitenspelen vandaag: tikkertje

Ouderwets buitenspelen vandaag: tikkertje

Met de BSO-kinderen zijn we in een boomgaard aan het spelen. Tijdens het limonade drinken horen we een bijzonder geluid ...
Lees meer
[getsocial app="follow_bar"]