Waar medewerkers vroeger een baan hadden voor het leven, is switchen inmiddels een trend voor medewerkers. In de kinderopvang zijn veel medewerkers de afgelopen jaren (trend is zichtbaar vanaf 2011) door marktomstandigheden hiertoe gedwongen, hierdoor is er beeld gekomen van afhankelijkheid en kwetsbaarheid van de (agogische) medewerkers.
Waar voorheen het lange dienstverband ‘heilig’ was, is nu zekerheid van werk van groot belang. Dit vraagt van u als werkgever  en van uw medewerkers een andere visie, beleid en aanpak.
Een veel gedane actie vanuit werkgevers in de kinderopvang is het bezig gaan met een strategische personeelsplanning (ruim 60% volgens AZW brancherapportage kinderopvang, febr. 2017) . Verder ligt vanuit de werkgevers duidelijk de nadruk op scholing (gericht op huidige functie).

Maar waar ligt nu de uitdaging voor u als werkgever?

De ontwikkeling en de huidige uitdaging ligt naar mijn inziens op het vlak van in- en doorstroom van medewerkers. Het zorgen van ontwikkelmogelijkheden, denk hierbij aan medewerkers (MBO niveau 3) die door aangeboden scholing door kunnen groeien naar MBO niveau 4. Denk ook aan samenwerkingen tussen uw organisatie en primair onderwijs, permanentie educatie en peuterspeelzalen.
Maar welke rol kunt u als ondernemer hierin spelen? Hoe zorgt u voor een succesvolle manier van leren, ontwikkelen en stimuleren? Denk breder, maak van uw bedrijf, ons bedrijf. Hoe? Ik geef u graag tips!

Tips nodig?

Ik vertel u graag hoe ik denk hieruit succes te kunnen halen en neem u graag mee in recente succesverhalen. Als kinderopvangorganisatie nodig ik u daarom van harte uit om deel te nemen aan de Opiness Kinderopvang Awards 2017, ik zie u graag 15 juni 2017 te Ede!

Zien we jou ook op 15 juni?

Vraag informatie aan over de Kinderopvang Awards of meld je direct aan

Ja, ik meld me aan
Naar de website

Informatie aanvragen

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Over Sandra van Ginkel

Ik ben accountant bij MTH Accountants en Adviseurs en daar maak ik deel uit van onze kennisgroep Kinderopvang.

Bekijk mijn website

Gerelateerde berichten