Hoe het allemaal begon…
Ik word gebeld door een collega: “Paula, moet je nu eens horen”. Vertel! “We werden net gebeld door de organisatie van de Sterkste schakel”. Je moet ze even terug bellen. Mijn streven is om mensen altijd binnen een dag terug te bellen. Dus dezelfde middag dag bel ik hen op. “Jullie zijn genomineerd voor  meest klantgerichte organisatie in de regio”. Ik antwoord enigszins verbouwereerd dat ik dat uiteraard erg leuk vind en open sta voor een gesprek met de organisator van deze award. Ik kon toen nog niet weten wat dit voor onze organisatie zou betekenen
Om trots op te zijn
Het verkiezingstraject is inmiddels in volle gang. Heel leuk om allemaal een keer mee te mogen  maken. Maar de nominatie brengt ook intern een heleboel teweeg. Voor mij was de nominatie allereerst een reflectie moment. Waarom worden wij genomineerd? Zijn wij dan zo klantgericht? Wat doen wij dan voor bijzonders? Wie spreken onze klanten en zijn dus de ambassadeurs van onze organisatie? Daar is maar 1 antwoord mogelijk: de pedagogisch medewerkers. Uiteraard, de organisatie faciliteert klantgericht werken. Door niet teveel regels, een beetje flexibiliteit, een prettige werkomgeving en aandacht voor klantgerichtheid. Maar het zijn de pedagogisch medewerkers die iedere dag contact met onze klanten hebben. Zij zijn het gezicht van onze dienstverlening naar de kinderen en de ouders. Wij hebben dus een team om trots op te zijn. Een erg mooie kans om hen dus eens in het zonnetje te zetten. En dus organiseerden wij een leuke feestdag voor de medewerkers tijdens de Dag van de Medewerker inclusief een handgeschreven kaart aan iedereen. Van veel collega’s kreeg ik persoonlijke reacties. Op de nominatie, op het feestje en op de updates die ik schrijf over de verkiezing. Nooit had ik van te voren kunnen bedenken welke positieve invloed deze nominatie op de organisatie zou hebben. En dan bedoel ik vooral de flow die het bij het team teweeg brengt. Ook zij zijn trots op hun prestatie en op de organisatie.
Heb jij ook een feestje om te vieren?
Sta jij er wel eens bij stil wat er allemaal te vieren valt binnen jouw organisatie? En wat een compliment en positieve aandacht allemaal teweeg kan brengen? Ik heb het mogen ervaren. Alle tijd en energie die je besteedt aan het vieren van een feestje met elkaar levert zoveel op: verbondenheid, plezier en trots. Dus heb jij nog geen feestje gevierd met jouw organisatie dit jaar? Kijk eens goed om je heen. Er is vast iets moois binnen de organisatie dat een feestje waard is!
En tja, of we de verkiezing winnen of niet weten we half maart tijdens de grande finale. Maar ongeacht de officiële uitslag voel ik mij winnaar. Want met elkaar hebben we trots ervaren en stil gestaan bij het moois dat wij met elkaar aan onze klanten bieden.
Ik wens jullie een mooi feest!

Over Paula Bernsen

Wie smelt er niet voor de glimlach van een kind? Zo begon mijn sollicitatiebrief bij Wonderland Kinderopvang. Inmiddels al 13 jaar later werk ik nog steeds met passie in de kinderopvang. In die jaren kwamen er verschillende functies voorbij maar steeds bij dezelfde organisatie. In mijn periode als pedagogisch medewerker ontdekte ik wat ik belangrijk vind in de beleving van de kinderen op de opvang. Vanaf afgelopen januari heb ik de eer om directeur te zijn van onze organisatie. Wij vormen een groep met meerdere kinderopvangorganisaties: Wonderland Kinderopvang, PetitPetit Kinderopvang, Kinderopvang Kikker Rik, Pinkeltjesland, Kinderopvang Baarn en ZorgBSO de Vrije Vogel. “Wonderland geeft kinderen de ruimte” is onze merkbelofte. Dit geldt voor de kinderen maar uiteraard ook voor de medewerkers. Wij werken zo decentraal mogelijk om zo de dienstverlening zo goed mogelijk af te kunnen stemmen op de wensen van de kinderen en ouders. Tegelijk geeft dit de medewerkers de kans om ‘iets van henzelf’ te kunnen toevoegen aan de organisatie. Met meer dan 200 enthousiaste medewerkers zet ik mij iedere dag in voor de kwaliteit waar wij voor staan. Samen met mijn man Robin en drie kinderen Pepijn (5), Flore (4) en Imme (2) vorm ik een vrolijk en energiek gezin.