TINK bij het JKCIMG_3647-1-845x684Be prepared! Vanaf 2 januari 2017 09.00 uur kun je weer subsidie aanvragen voor de trainingen “Oog voor Interactie” en “TINK voor jouw kinderopvangorganisatie.

Nu al kun je je account aanmaken op het SZW subsidieportaal zodat je op 02 januari direct de aanvraag in kunt dienen. Weet je niet hoe je moet beginnen, kijk dan op de informatiepagina van het Subsidieportaal, daar staan zelfs instructiefilmpjes om het je goed uit te leggen.

10 gouden tips:

1e: is dat je goed nagedacht hebt over de borging van het geleerde in de organisatie en dat je dit concreet beschrijft in je aanvraag. Hou het realistisch: zeggen dat je iedere maand een studiedag aan de gevolgde training gaat wijden om het niveau op peil te houden is niet geloofwaardig :).

2e: zorg dat je in de komende periode, liefst nog voor dat je de aanvraag gedaan hebt, contact hebt met een trainer die de licentie heeft om de trainingen te mogen geven aan jouw PM-ers. Voor Oog voor Interactie kun je deze lijst HIER vinden, voor TINK kun je de lijst HIER vinden. Er worden op dit moment al data ingepland door trainers voor organisaties. Wil je nog wat keuze uit data hebben dan zul je echt snel contact moeten leggen :). Daarnaast kunnen de meeste trainers je ook nog eens ondersteunenen in het aanvraagproces.

3e: heb je een kleine organisatie en vraag je je af of je deze training wel kunt doen zoek dan snel een trainer op die met samengestelde trainingsgroepen werkt. Dan zitten er PM-ers van verschillende organisaties in 1 groep en is dus deze kwaliteitsslag ook voor jouw kinderopvang haalbaar. Ben je gastouder? Informeer dan bij jouw gastouderbureau voor de mogelijkheden.

4e: weet je nog niet precies welke van de twee trainingen je wilt aanbieden aan je pedagogisch medewerkers zoek dan een trainer op die voor beide programma’s een licentie heeft. Die kan jou overigens ook het beste vertellen wat het verschil is tussen de trainingen. En ook welk effect beide trainingen op de organisatie kunnen hebben.

5e: hou er rekening mee dat de training binnen 52 weken, na datum voorlopige toekenning, moeten zijn afgerond, De subsidieverstrekker is hier streng in, niet op tijd afgerond betekent: terugbetalen. Stem deze datum dus goed af met je trainer.

6e: beide trainingen zetten jouw medewerkers in beweging. Als de training goed aangeboden wordt gaan zij meer reflecteren, op zichzelf, op hun collega’s maar ook op de organisatie. Dat betekent dat jouw organsatie zal moeten willen meebewegen, mee-ontwikkelen.

7e: hou er rekening mee dat “hoe langer je over de training doet (dus zo gespreid mogelijk over die 52 weken) ….deze beter zal beklijven”, Gewoonweg omdat de PM-ers er voortdurend mee bezig zullen zijn tussen de bijeenkomsten door. Daarbij hebben ze ook echt gewoon tijd nodig om hun verwerkingsopdrachten op de werkvloer te kunnen doen. Laat je dus niet verleiden snel het traject er “door te jassen” :).

8e: Vraag ECHT NIET meer subsidie aan dan voor de medewerkers aan wie je het ECHT gaat aanbieden. Te veel aanvragen betekent dat anderen “naast de pot piesen” (daarmee benadeel je dus kinderen) plus het feit dat de te veel verstrekte subsidie teruggevorderd wordt en naar de pot “algemene middelen” verdwijnt…ofwel verloren gaat voor onze branche. Wees dus sociaal en realistisch dan hebben meer kinderen profijt van deze regeling, en daar gaat het toch om, niet waar?!

9e: Als het even kan: doe de training met je hele team. Naast de individuele ontwikkeling van je PM-er kunnen beide trainingen een hoog teambuildingseffect hebben. Dit geeft direct meer verbinding, verdieping en verbreding op de werkvloer. Een win-win situatie dus.

10e last but not least: Heel veel plezier, succes en (zelf-)reflectie toegewenst in deze 3e (en tevens een na laatste) periode van deze gesubsidieerde trainingen.

Geef een reactie op dit artikel

Marije Magito

Jonge Kind Centrum. Al jaren help en leer ik professionals in de kinderopvang en het basisonderwijs om nog beter aan te sluiten bij de ontwikkelingsbehoeften van kinderen. Dit doe ik op een professionele, gepassioneerde wijze door middel van trainingen en individuele videocoaching op de werkvloer. Voor de gesubsidieerde trainingen "Oog voor Interactie" en "TINK" kun je bij mij terecht. Daarnaast ben ik gecertificeerd Ko-totaal trainer waaronder Uk & Puk, Peuterplein en vierVVE, (A.I.T.) en gecertificeerd VIB-er (Video Interactie Begeleider). Binnen het Jonge Kind Centrum hebben we de training 'Babyclub® Excellente Beroepskracht' ontwikkelt en deze werd in 2017 IKKproof bevonden.

Als projectmedewerker van Stichting BKK (Bureau Kwaliteit Kinderopvang) ben ik betrokken bij diverse projecten van BKK; "pilot Betrokkenheid", studiedag Peuterwerk op 6 juni 2018 en de Masterclass met Annerieke Boland op 25 juni 2018.

Als vrijwilliger ben ik de initiator van het congres voor professionals in de Week van het Jonge Kind Almere.

Naast mijn werkzaamheden voor professionals ben ik directeur van de Stichting Jonge Kind Centrum waarbinnen onze, zelf ontwikkelde, ouder-kind programma's; Babyclub, Dreumesfun en Peutersteps plaatsvinden.

Bekijk mijn website
Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw bericht wordt geplaatst door deze auteur.

 

Gerelateerde berichten

Vraag en antwoord

Vraag en antwoord

Enige tijd geleden alweer verzamelde TO BE Kinderopvang op Facebook vragen van volgers. Dank je wel voor jullie vragen. In ...
Lees meer
Confriends trainingen www.confriends.nl

Hebben jullie al teamdoelen voor 2019?

Jaardoelen stellen is belangrijk Doelen stellen met je team geeft richting, zodat iedereen weet: waar gaan we voor en wat ...
Lees meer
Niet de antwoorden, maar de vragen zetten aan tot verandering

Niet de antwoorden, maar de vragen zetten aan tot verandering

“Niet de antwoorden, maar de vragen zetten aan tot verandering”. Een quote die ik ergens heb gelezen en mij sindsdien ...
Lees meer
De kinderopvang is niet duur dankzij NETTOBIJDRAGE

De kinderopvang is niet duur dankzij NETTOBIJDRAGE

Sinds de lancering van NETTOBIJDRAGE spreek ik veel kinderopvangorganisaties over hun prijspolitiek. Deze gesprekken hebben mij veel nieuwe ideeën opgeleverd ...
Lees meer

Andere berichten

"Huh, kunnen zij zelf al een koprol maken"

“Huh, kunnen zij zelf al een koprol maken”

"Huh, gaat dat wel goed en kunnen zij zelf al een koprol maken" Regelmatig horen wij deze opmerking voorbij komen ...
Lees meer
Wat verandert er door de Wet IKK per 1 januari 2019?

Wat verandert er door de Wet IKK per 1 januari 2019?

Gelukkig is de invoering van een aantal ingrijpende wettelijke eisen in het Besluit IKK uitgesteld tot 1 januari 2019. Omdat ...
Lees meer
Wat staat er in de verschillende verkiezingsprogramma's over kinderopvang?

Wat staat er in de verschillende verkiezingsprogramma’s over kinderopvang?

Nog maar 14 dagen te gaan en dan zijn de verkiezingen. Dé onderwerpen van dit moment zijn natuurlijk immigratie, identiteit, zorg ...
Lees meer
Wat fijn dat je er bent

Wat fijn dat je er bent

Een team dat een professionele visie en een goed pedagogisch beleid uitdraagt, is erg belangrijk om de wensen van een ...
Lees meer
[getsocial app="follow_bar"]