Bloggen…Het lijkt zoiets eenvoudigs maar het blijkt toch knap lastig om jullie op een leuke manier kennis te laten maken met Kinder-EHBO. Laten we bij het begin beginnen..

Er was eens… Nee hoor, zo cliché hoeft het ook niet te worden. Wel neem ik jullie graag mee naar een aantal jaren geleden. In 2011 mocht ik mezelf ‘mama to be’ noemen. Leuk hoor zo’n zwangerschap maar wat komt daar een hoop bij kijken. En nadat je na een paar maanden een prachtig kind rijker bent en weer compleet van die roze wolk afgedonderd bent kom je terug in de werkelijkheid. Werken + baby = HELP!

Gelukkig werk ik voor een trainingsbureau dat ontzettend flexibel is met werkuren. Zoetjes aan begon ik een ritme te creëren en te vinden en verliep alles op rolletjes. Totdat, mijn lieftallige baby begon te kruipen. Ohnee! Niets was meer veilig, optrekken aan de tafel (mijn mooie kraaltjes in een schaal kon ik het beste tijdelijk maar opbergen!), en jawel, alles maar dan ook werkelijk alles ging haar mondje in.
Het werd hoog tijd dat ik zelf eens mee ging doen aan een cursus EHBO die gegeven werd vanuit het trainingsbureau waar ik werkzaam voor ben. Voordat ik daar aan deelnam heb ik eerst in mijn vriendengroep eens gevraagd; ‘weten jullie eigenlijk wat je moet doen als je baby valt, iets in de mond heeft gestopt of iets dergelijks’?
En zij antwoorden toen net zoals ik zelf ook zou hebben geantwoord: ‘nee hoor Leoniek, dan ga ik gewoon naar de dokter’.

Maar het kan toch niet zo zijn dat je voor ieder wissewasje bij de dokter of de huisartsenpost zit? Die mensen zien me al aankomen,  voor je het weet word ik in het systeem aangemerkt als ‘overbezorgde moeder’. Dat moest ik maar zien te voorkomen.
Dus ging ik met Joost (de eigenaar van Let us Train You) om de tafel om eens te bekijken wat we hier aan zouden kunnen doen en om te overwegen wat we voor deze grote groep ouders zouden kunnen betekenen. Hoe kunnen we op een leuke manier jonge ouders informeren over de meest voorkomende ongevallen en ongemakken met en bij kinderen? kunnen we daar niet een cursus aan koppelen.
En het leuke van Joost is dat zijn antwoord feitelijk altijd het zelfde is; Tuurlijk, alles kan!

Met in onze gedachten de richtlijnen van het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad hebben we toen een cursus Kinder-EHBO ontwikkeld. Zonder poespas, geen moeilijke termen maar gewoon in Jip en Janneke taal. Wat moet ik wel doen en wat juist niet in het geval van een ongelukje? Hoe herken ik bepaalde zaken en wat zijn de stappen van handelen. Daarnaast vind ik het zelf echt verschrikkelijk om alleen maar zes uur naar iemand te moeten luisteren. Ik wil graag zelf praktijkoefeningen doen en wat dynamiek en interactie. Dat hebben we toen ook aan de cursus toegevoegd. We hebben goed nagedacht over: wat maakt ons uniek?

De Funfactor

Zo is ook de funfactor geboren! We sluiten iedere cursus Kinder-EHBO af met een Quiz via de QuizXpress. Iedere deelnemer krijgt een eigen stemkastje en op een leuke manier wordt de kennis teruggekoppeld in spelvorm. Wie heeft de meeste kennis opgedaan en wie behaalt de meeste punten?

Want wisten jullie bijvoorbeeld dat er jaarlijks ongeveer 140.000 kinderen op de Eerste Hulp belanden? Wat een aantal he?!
Ik mag jullie vol trots melden dat in de afgelopen 2 jaar zo’n 1250 ouders, die net als ik geen of weinig verstand hadden van Kinder-EHBO de cursus bij ons hebben gevolgd.

Samenwerking met…

Veel al in samenwerking met diverse Kinderdagverblijven, mamacafés, basisscholen en verenigingen want het bleek dat ook zij  zich bewust zijn van de beperkte Kinder EHBO kennis bij ouders en verzorgers en dat zij graag stimuleren om een training te volgen onder het dak van de vertrouwde locatie waar ouders regelmatig komen.

En dat betekent uitbreiding binnen het team van Let us Train You. Tamara is sinds 1,5 jaar ook actief bezig met het werven van nieuwe samenwerkingen voor de cursus Kinder-EHBO. De komende tijd laten wij jullie kennis maken met diverse onderwerpen van Kinder-EHBO. Heb je zelf een vraag? Laat het ons weten!

Inmiddels ben ik onlangs ook van een nieuwe en dit maal blauwe wolk afgedonderd en heb ik inmiddels dus twee prachtig gezonde kinderen. En ja, ook de oudste heeft bij mij wel eens een verbandje nodig 😉

 

Geef een reactie op dit artikel

Leoniek Hendriks

Ik ben parttime werkzaam voor een trainingsbureau die onder andere de cursus Kinder-EHBO uitzet op diverse locaties. Hierbij ga ik op zoek naar organisaties zoals Kinderdagverblijven, basisscholen, mamacafés en verenigingen voor een samenwerking. Ouders en andere geïnteresseerden kunnen zich individueel inschrijven.
Daarnaast hebben we ook de cursus Kinder-EHBO ontwikkeld voor de medewerkers van bijv. een kinderopvang. Geen moeilijke medische termen maar een leuke interactieve basiscursus Kinder-EHBO met dé Funfactor. Daar wordt iedereen blij van!

Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met het ontwikkelen van nieuwe trainingen met nét dat beetje meer aandacht. Geen saaie en taaie lesstof maar zelf actief bezig zijn. Het zusje van Let us Train You is Unieke Activiteiten. Ieder jaar brengen we een nieuwe unieke activiteit de markt op zoals: Bumperballz Voetbal, Techniek4Kids, Lasergamen op eigen locatie etc. Deze activiteiten zijn uitermate geschikt voor als activiteit op bijv. een BSO.

Naast het werk geniet ik enorm van mijn gezin en ben ik mama van twee kids Fenna van bijná 5 jaar en Vigo van 8 maanden. Samen met hen woon ik in het Noord-Hollandse Schagen.

Bekijk mijn website
Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw bericht wordt geplaatst door deze auteur.

Gerelateerde berichten

Vraag en antwoord

Vraag en antwoord

Enige tijd geleden alweer verzamelde TO BE Kinderopvang op Facebook vragen van volgers. Dank je wel voor jullie vragen. In ...
Lees meer
Confriends trainingen www.confriends.nl

Hebben jullie al teamdoelen voor 2019?

Jaardoelen stellen is belangrijk Doelen stellen met je team geeft richting, zodat iedereen weet: waar gaan we voor en wat ...
Lees meer
Niet de antwoorden, maar de vragen zetten aan tot verandering

Niet de antwoorden, maar de vragen zetten aan tot verandering

“Niet de antwoorden, maar de vragen zetten aan tot verandering”. Een quote die ik ergens heb gelezen en mij sindsdien ...
Lees meer
De kinderopvang is niet duur dankzij NETTOBIJDRAGE

De kinderopvang is niet duur dankzij NETTOBIJDRAGE

Sinds de lancering van NETTOBIJDRAGE spreek ik veel kinderopvangorganisaties over hun prijspolitiek. Deze gesprekken hebben mij veel nieuwe ideeën opgeleverd ...
Lees meer

Andere berichten

Op een bijzondere manier in gesprek met kinderen: "Ik heb soms niet genoeg taal"

Op een bijzondere manier in gesprek met kinderen: “Ik heb soms niet genoeg taal”

Wie is de baas van taal? Ik hoef de vraag uit de Praatprikkels alleen maar te stellen en de kinderen (ongeveer ...
Lees meer
Thema: ‘dieren’

Thema: ‘dieren’

Afgezaagder kan je het bijna niet bedenken, een dierenthema in de kinderopvang. Misschien als je helemaal gek wil doen, kun ...
Lees meer
De waarde van vriendschap voor kinderen

De waarde van vriendschap voor kinderen

Veel kinderen sluiten hun eerste vriendschappen al op zeer jonge leeftijd. Door vriendjes te maken en hebben, ontwikkelen kinderen sociale ...
Lees meer
[getsocial app="follow_bar"]