De babyopvang is volop in beweging en de cursussen voor pedagogisch medewerkers om betere kwaliteit te bieden, schieten de pan uit. Toch maak ik me zorgen over deze turboversnelling, omdat we naar mijn idee te snel gaan en onvoldoende de tijd nemen om kwaliteit echt te borgen op de werkvloer.

Iedereen die ik spreek over de babyopvang, wil dat de kwaliteit helemaal top wordt. Er komen steeds meer opleidingen en cursussen die pedagogisch medewerkers leren, hoe zij in de praktijk de babyopvang kunnen versterken. Door het grote aanbod, zie je bijna door de bomen het bos niet meer. In de praktijk zie ik dan ook dat er vaak verschillende of te korte cursussen gevolgd worden, om alles op alles te zetten om de baby de beste kwaliteit te bieden. Toch blijkt dat dit tot nu toe te weinig zoden aan de dijk zet. Hoe kan dit?

Mijns inziens, geeft een cursus vaak een prikkel in nieuwe kennis en kunde. Maar de pm’ers kunnen vanuit die cursus, niet binnen en paar maanden, opeens betere babyopvang bieden. Daar is een duidelijke visie en verandering voor nodig binnen de gehele organisatie. De rol van de managers wordt vaak vergeten. Ook al heeft je team die cursus gevolgd die zeer goed aangeschreven staat, dit wil nog niet zeggen dat het in de praktijk ook daadwerkelijk verbeterd. Een cursus kan een begin zijn van een verandering, maar dat is bij lange na niet, het enige.

De kunst is om de nieuwe kennis en kunde te blijven toepassen. Dat is een hele uitdaging in de drukte en de waan van de dag, die de babyopvang kenmerkt. Om dit wel te kunnen doen, is het nodig dat we een vertragen. De turboversnelling, mag wat mij betreft stukken langzamer. We kunnen namelijk niet opeens van alles tot ons nemen en niet de tijd nemen om het te borgen op de werkvloer. Door een stapje terug te nemen en stil te staan bij de volgende vragen, kun je echt tijd maken voor een kwaliteitsslag in de babyopvang;

  • Hoe creëren we de tijd, rust en aandacht om de cursus toe te passen op de werkvloer?
  • Hoe ga ik tijd en ruimte maken om mijn team te coachen op de kennis en kunde van deze cursus?

Neem gerust de tijd om antwoord te vinden op deze vragen. Pak de ruimte om een plan te maken hoe je de cursus wilt gaan borgen op de werkvloer. Zolang jij als manager, pedagogisch specialist of -coach hier niet de tijd voor neemt, zal namelijk niemand het doen. Jij bent diegene die verantwoordelijk is voor het borgen en versterken van de kwaliteit. Dan mag jij ook echt de tijd nemen om hier gedegen keuzes en beslissingen voor te nemen.
Je kunt met ons contact opnemen om te zien hoe wij je hierin kunnen ondersteunen.

Geef een reactie op dit artikel

Nathalie Hekking - Camacho & Sanne Bosmans

Wij, Nathalie en Sanne, (ortho)pedagogen bij Forsa inspireren je graag om je pedagogische blik te verruimen. We bloggen met herkenbare situaties en geven ideeën die direct toepasbaar zijn op de werkvloer. Zodat jij vanuit jouw kracht de kinderen de ruimte geeft om te groeien tot autonome personen.

We werken met kinderopvang organisaties samen zodat er een sterk opvoedklimaat ontstaat. We adviseren en inspireren managers en pedagogische medewerkers, door middel van interactieve bijeenkomsten en coaching op de werkvloer. We merken dat het vooral gaat om het creëren van een nieuwe mindset over opvoeding. De pedagogische uitdagen komen vooral om de hoek kijken bij 'lastig' gedrag, juist bij lastig gedrag is het van belang om kinderen autonomie te verlenen en verbinding aan te gaan.

We gunnen alle kinderen dat ze de ruimte krijgen om te groeien tot autonome personen. We geloven dat pedagogiek niets meer of minder is dan een relatie met elkaar aangaan, om kinderen autonomie te verlenen. Wat ons betreft gaat het om samenleven en kinderen te zien als mensen, die het recht hebben om vanuit respect en gelijkwaardigheid behandeld te worden. Hiermee valt het belonen en straffen (ook negeren, geven van consequenties en apart zetten) weg.

In onze blogs willen we je inspireren om je pedagogische blik te verruimen. We geven praktische en prikkelende ideeën, zodat jij dit samen met je collega’s toe kunt passen in de kinderopvang. Heb je vragen, ideeën of wil je het pedagogische klimaat binnen je organisatie versterken? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee.

Bekijk mijn website
Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw berich wordt geplaatst door deze auteur.

Gerelateerde berichten

Geen hulpvraag. Hoe ga je dan een coachplan maken?

Geen hulpvraag. Hoe ga je dan een coachplan maken?

In je coaching en je coachplan zou je het liefste willen dat je uitgaat van de vraag van de pm’er ...
Lees meer
De vernietigende kracht van feedback

De vernietigende kracht van feedback

Janneke werkt al jaren in de kinderopvang. Ze is erg populair bij de kinderen en de collega’s. Haar manager Anja ...
Lees meer
Buslijn 158 in het jaar 1989

Buslijn 158 in het jaar 1989

De volleybal in mijn hand, alle blikken op mij gericht. Dit wordt alweer mijn derde, dus laatste, service. Vol concentratie ...
Lees meer
Vingerwijzen binnen de kinderopvang

Vingerwijzen binnen de kinderopvang

Ingrid was een ervaren kracht bij de kinderopvang. Ze was iemand die een leuke sfeer bracht en kinderen op een ...
Lees meer

Andere berichten

De grootste fabeltjes in kinderopvangland!

De grootste fabeltjes in kinderopvangland!

Regelmatig kom ik bij klanten die quasi verbaasd zeggen; ‘maar dat moet toch?’ of ‘dat mag toch niet?’. Zo kom ...
Lees meer
Hanna's ouders zijn gescheiden

Hanna’s ouders zijn gescheiden

Hanna ziet iedere zondagavond op tegen het kringmoment, waarmee de juf van haar klas op maandagochtend begint. Ze hoort dan ...
Lees meer
Doe mee met de Kleine Koningsspelen

Doe mee met de Kleine Koningsspelen

Op vrijdag 21 april 2017 vieren we voor de vijfde keer de Koningsspelen, een landelijke sportdag voor scholieren van het ...
Lees meer
Lekker vies worden mag en niet alleen op Modderdag!

Lekker vies worden mag en niet alleen op Modderdag!

Met sensopathisch spel lok je gerichte reacties uit via tast, reuk, smaak, gehoor en het gezichtsvermogen. Een voorbeeld van een ...
Lees meer
[getsocial app="follow_bar"]