Vanuit het verleden is het belang van kinderopvang al meerdere malen veranderd. Waar het is begonnen als ‘dumpplek’ waarbij kinderen door luikjes werden afgegeven en de nadruk op hygiëne lag, is de kinderopvang nu een plek waar de pedagogische kwaliteit centraal staat.

Toch heb ik in de praktijk gemerkt dat deze pedagogische kwaliteit niet altijd vanzelfsprekend is. Pedagogisch medewerkers, of kinderverzorgsters, hebben oog voor het welbevinden van de kinderen maar het stimuleren van de ontwikkeling mist vaak. Dit heeft mede te maken met het vele papierwerk: kindobservaties, oudergesprekken voorbereiden, teamvergaderingen, werkjes maken voor moederdag, vaderdag, kerst, halloween, verjaardagen van ouders en noem nog maar op. De druk bij de medewerkers is gestegen en de tijd om een goed aanbod voor te bereiden is er bijna niet meer. Daarnaast hebben veel kinderdagverblijven te maken met een stijgend tekort aan pedagogisch medewerkers.

Medewerkers nemen de druk vanuit hun werk mee naar huis

Door de stijgende druk krijgen we te maken met Werk Thuis Interferentie (WTI). Medewerkers nemen de druk vanuit hun werk mee naar huis. Dit heeft gevolgen voor de thuissituatie. Deze gevolgen kunnen zelfs gaan tot ruzies met partner en in het ergste geval zelfs een scheiding. Andersom is natuurlijk ook mogelijk: de Thuis Werk Interferentie (TWI). Problemen thuis die je mee naar het werk neemt. Dit kan zijn kind(eren) die op school problemen hebben, mantelzorg bieden, partner die op het werk problemen heeft en alles wat je nog kan bedenken. Dit is van invloed op je werk. Je kan bijvoorbeeld meer prikkelbaar zijn, minder geduld hebben en daardoor je werk minder goed uitvoeren.
Zowel WTI als TWI hebben invloed op elkaar. Medewerkers nemen werk mee naar huis of huis mee naar het werk. Soms zelfs allebei. Op deze manier vervaagt de balans tussen werk en privé totdat die helemaal verdwenen is. Het is een vicieuze cirkel.

Wat doe je met je kinderen als je zelf pedagogisch medewerker bent

Niet alleen de stijgende druk maakt het lastig om de balans te bewaren. Want wat doe je met je kinderen als je zelf pedagogisch medewerker bent. Want als jouw kinderen bij jou in de opvang zitten, is er dan nog wel een grens tussen werk en privé? Je kunt stellen dat je kind niet bij jou in de opvang mag dus naar een andere opvang moet. Maar als die opvang om 18.00 u sluit en jij moet zelf tot 18.00 u of 18.30 u werken, dan wordt het moeilijk combineerbaar. Vooral als je een partner hebt die zelf ook niet eerder kan stoppen met werken. Je loopt dan zelf te stressen hoe je dit gaat oplossen. Dit is niet alleen met die paar keer dat je de sluitdienst hebt op het werk, maar ook de opening kan voor problemen zorgen. En wat doe je als je kind ziek wordt? Ik weet ook, je zorgt niet als enige voor je kind. Je hebt nog een partner, misschien ouders die kunnen inspringen of overige familie. Maar die werken misschien ook allemaal. Daarom denk ik dat het beter is als je eigen kind toch op een bepaalde manier bij jou in de opvang zit. Want de balans tussen werk en privé kan alleen goed zijn als dit combineerbaar is. Als jouw kind bij jou zit, dan hoef je niet naar een oplossing te zoeken voor de vroege en late shiften op het werk.

Help mee aan het onderzoek naar de balans tussen werk en privé in de kinderopvangsector

Waarom schrijf ik nu dit artikel? Ik vind dat er meer aandacht moet zijn voor de ontwikkeling van de kinderen, het verhogen van de kwaliteit. Maar dit kan alleen als je ook oog hebt voor het welzijn van je medewerkers. Vanuit het vak organisatiemanagement heb ik de kans gekregen om een mini-onderzoek uit te voeren naar de balans tussen werk en privé in de kinderopvangsector. Hoe kunnen we die balans verbeteren? In de literatuur is daar nog weinig over te vinden. Volkswagen schakelt de e-mailservers uit, steeds meer bedrijven staan telewerk toe en zelfs hele vergaderingen gaan via skype. Maar is dit zo evident voor de kinderopvang? Je kunt moeilijk een aantal kinderen mee naar huis nemen… Ik vraag daarom jullie hulp. Hebben jullie suggesties om de balans te verbeteren tussen werk en privé, suggesties hoe telewerk mogelijk zou kunnen worden? Vul dan dit onderzoek in en dan kan ik daarmee aan de slag.

Geef een reactie op dit artikel

Rianne Hermans

Ik ben Rianne, derdejaars studente pedagogie van het jonge kind. Drie jaar geleden heb ik gekozen voor deze opleiding omdat ik nog niet zo goed wist wat ik wilde doen. Ik wist alleen dat ik met de jongere kinderen wil werken. Nu, bijna afgestudeerd, weet ik nog steeds niet wat ik wil doen. Maar ik weet wel dat ik de kwaliteit in de kinderopvang wil verbeteren.

Bekijk alle berichten

Gerelateerde berichten

Mannen van de wijk

Mannen van de wijk

De kwestie 'mannen in de kinderopvang' integreert mij. Het fascineert mij dat de sector zich in al die jaren heeft ...
Lees meer
Verhoog je omzet dankzij IKK

Verhoog je omzet dankzij IKK

Al twee jaar houdt de wet IKK de kinderopvangbranche in haar greep. Veel ondernemers zijn bezorgd dat ouders zullen opzeggen ...
Lees meer
Buig frustratie om tot pedagogische groei

Buig frustratie om tot pedagogische groei

Ik hoor met regelmaat frustraties in alle lagen van kinderopvangorganisaties. Hoor je ook collega’s klagen over werkdruk, drukke groepen, wisselend ...
Lees meer
Zet muziek in als boost voor het brein

Zet muziek in als boost voor het brein

We weten natuurlijk al wel dat sporten en actief zijn goed is voor ons lijf, maar wist je ook dat ...
Lees meer

Andere berichten

Hetzelfde als de rest. En toch anders.

Hetzelfde als de rest. En toch anders.

Een bank die zegt dat ze goed op je geld zullen passen. Een verzekeraar die zegt dat ze uitkeren op ...
Lees meer
Enquête Vacatures Kinderopvang Werkgever

Enquête Vacatures Kinderopvang Werkgever

Vul de enquête in voor dinsdag 21 maart 18:00 en maak kans op DRIE  GRATIS VACATUREPLAATSINGEN met volledige functionaliteit in 2017 ...
Lees meer
Hoe bewust ben jij als leidinggevende?

Hoe bewust ben jij als leidinggevende?

Vorig jaar schreef ik al een blog over pedagogisch bewust handelen naar kinderen toe. Maar hoe zit dit eigenlijk voor ...
Lees meer
Adverteren op inhoud

Adverteren op inhoud

Adverteren op To be Kinderopvang is nieuw en anders. Je kan niet banneren, maar je adverteert op inhoud. Door onze ...
Lees meer