Ons leven draait tegenwoordig om het internet en onze mobiele telefoons heen, we kunnen niet meer zonder. Veel kinderen zijn al in staat de tablet te bedienen voordat ze kunnen fietsen. Op je telefoon staat een app waarin je kunt zien waarom je snuiter doet wat hij doet, je krijgt mail van het consultatiebureau, je vult de vakantielijst voor het kinderdagverblijf in op de website waar meteen het verslag van de dag en de foto’s te vinden zijn. Onderweg naar je werk kijk je even op het digibord op het station voordat je incheckt.

Nee, ik ben niet van de actiegroep tegen de vooruitgang, sterker nog, ik zie enorm veel voordelen. Reizen is bijvoorbeeld al een stuk eenvoudiger, je zoekt online naar het goedkoopste ticket en boekt je hotel. Dan heb je nog je telefoon, dat kleine apparaatje scheelt een hele hoop reisbagage, bijv.; een camera, een reisgids, een talengids, een kaart en een radio.

Maar ik zie ook de zwarte kant van het digitaliseren. Ik mis het persoonlijke contact, het persoonlijke steeds meer. Je krijgt nog nauwelijks mensen aan de lijn als je vragen hebt, alles gaat via mail en online formulieren. Natuurlijk, dat is veel veiliger en beter te archiveren, maar het is niet echt altijd even klantvriendelijk. Informatie gaat via digiborden of websites of apps.

Het wordt tijd om weer wat dingen persoonlijker te maken. “Naar aanleiding van een aantal vragen die ik gekregen heb via mijn vorige blog, “witte wanden”, ben ik eens gaan kijken of het nuttige en het aangename niet te verenigen zijn. Ik kreeg een aantal keer de vraag; Wat als we iets anders willen is het dan nog te veranderen? Kan het tafereel rustiger? Is het aan te passen aan thema’s?

Nu heb ik goed nieuws, ja, dat is allemaal mogelijk. Hoe dan? Nou er is iets nieuws op de markt, magneetbehang. Magneetbehang kan eenvoudig bedrukt worden. De achterwand is een vaste afbeelding maar daaroverheen kun je naar hartenlust andere afbeeldingen plakken. Bijvoorbeeld wanneer je als pm’er op je werk aankomt haal je jezelf uit je postvak en plak je jezelf aan de wand. Wanneer je weer naar huis gaat rol je jezelf weer op.
Is het lente dan plak je groene blaadjes, jonge diertjes. Op de bomen hang je aanplakbiljetten wanneer er iets te doen is.  Het is interactief, maar dan op een (hypermoderne) ouderwetse manier. Het is een winst voor de ruimte wat betreft aankleding, een echte eyecatcher, en tegelijkertijd is het ook een informatiebord en een themawand ineen.

Bij KDV de Berenboot in Nijmegen ben ik begonnen met de uitvoering van een magneetbehang, deze komt te hangen tegen de eerste wand die je tegenkomt wanneer je het kinderdagverblijf inloopt.

  1. Op de eerste foto zie je de originele situatie zoals hij nu is
  2. Basisbehang met daarop opgeplakt de pm’ers en een boomstam
  3. Een mooie lentedag
  4. Winters tafereeltje

lege-wand       wand-met-pmers

lente       in-de-sneeuw

In een handomdraai is het behang aan te passen door toepassing van de magneetplaten. De magneetplaten zijn flinterdun en ook erg makkelijk op te rollen en op te bergen. Binnen afzienbare tijd is het de bedoeling dat er drie verschillende basistaferelen zijn. Bos, stad en strand. Daarbij kun je dan zelf bepalen wat je zou willen hebben, seizoenen, feestdagen, notitieborden, dieren en nog veel meer. Collega’s in magneetbehang uitgevoerd kan uiteraard ook. Neem contact met me op als je interesse hebt, ook als je een leuk idee of een specifieke wens hebt.

Geef een reactie op dit artikel

Mirjam van Gemert

Ik ben eigenaresse van Rupsdesign en ontwerp prachtig 3D-behang voor de kinderopvang. In 1995 ben ik gestart met een opleiding interieurontwerp aan de Kunstacademie, maar illustratie had eigenlijk net zo zeer mijn hart. De maquettes van de interieurs hadden vaak ook wat weg van decors. Na een opleiding tot tandtechnieker, en de lerarenopleiding ben ik in de kinderopvang terecht gekomen. Protheses en pubers waren toch niet echt mijn ding. In de kinderopvang voelde ik mij uiteindelijk het beste. Dingen maken en bedenken heb ik vervolgens jarenlang als hobby naast mijn werk in de kinderopvang gedaan. Een heerlijke combinatie, mijn fantasie was nog altijd in topconditie en kinderen zijn dan wel het beste gezelschap.

Alles wat ik maak, maak ik van papier. Maar de eindresultaten lopen qua materiaal echt enorm uiteen. Ze hebben wel één ding gemeen, ze brengen een glimlach op je gezicht. Kaarten waar dingen uitpoppen wanneer je ze openmaakt, een grappig spinnetje dat in mijn stop-motion filmpjes de hoofdrol speelt, kinderlampen waarvan je naar gelang je stemming de kleuren kunt verwisselen, kleine blikjes met een illustratie en daarin een cadeautje welke je per post naar je vrienden of familie kunt sturen en ga zo maar door.

Maar mijn core business is toch behang in de vorm van een levensgroot decor alsof je zelf de hoofdrol speelt genaamd Decorbehang

Bekijk mijn website
Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw bericht wordt geplaatst door deze auteur.

 

Gerelateerde berichten

Groene uitdagingen zoeken met de inspectie kinderopvang

Groene uitdagingen zoeken met de inspectie kinderopvang

Met schrik vernemen we bij de Inspectie Kinderopvang (GGD Amsterdam) dat sommige eigenaren en pedagogisch medewerkers van kinderdagverblijven de inspectie ...
Lees meer
Beurstip: NOT

Beurstip: NOT

Volgende week vindt van 22 t/m 26 januari de grootste onderwijsbeurs van Nederland weer plaats in de jaarbeurs Utrecht.  De Nationale ...
Lees meer
Bomen klimmen

Bomen klimmen

In het park zie ik een jongen in een lage boom klimmen. Ik schat hem een jaar of 7. De ...
Lees meer
Hoepla, breng die peuters naar de opvang

Hoepla, breng die peuters naar de opvang

Dit is de laatste keer dat ik erover zeur, goed? Over het belang van peuteropvang voor het leren van taal ...
Lees meer

Andere berichten

Ex-couveusekinderen in de kinderopvang, het vervolg

Ex-couveusekinderen in de kinderopvang, het vervolg

1 op de 10 kinderen wordt te vroeg geboren. Een grote groep start in de couveuse, gescheiden van de ouders ...
Lees meer
5 praktische tips voor het toepassen van babymassage op je babygroep

5 praktische tips voor het toepassen van babymassage op je babygroep

Babymassage is ontzettend fijn voor de baby’s op je babygroep. Een goede voorbereiding is echter gewenst en zal ervoor zorgen ...
Lees meer
Indicatoren risicoprofiel bekend gemaakt

Indicatoren risicoprofiel bekend gemaakt

Risicoprofielen van de GGD geven geen actueel beeld over de kwaliteit van een kindercentrum maar zijn een inschatting van de ...
Lees meer
Versterk de creatieve ontwikkeling van kinderen.

Versterk de creatieve ontwikkeling van kinderen.

Met mijn benen in de zon en mijn laptop op schoot ben ik mijn toekomstplannen aan het uitwerken. Twee jaar ...
Lees meer
[getsocial app="follow_bar"]