Als hardwerkende en ambitieuze locatiemanager in de kinderopvang ben je ontzettend druk. Je hebt soms geen idee hoe je tijd vrij maakt om je team te coachen in het neerzetten van de ideale babyopvang. Wat is de tip om je team te motiveren voor de ideale babyopvang?

Hoe klein ze ook zijn, baby’s geven van nature al aan waar ze behoefte aan hebben. Zij beginnen bijvoorbeeld te jammeren of ze gaan rusteloos bewegen. Het is aan je team om hier gehoor aan te geven. Maar dit kan nog wel eens een uitdaging zijn, want door alle drukte, zien we niet altijd wat baby’s nodig hebben.  Zodra hier overheen gestapt wordt, gaan baby’s huilen. Dit is hun laatste redmiddel, om via communicatie aan te geven, wat ze nodig hebben.

Zonder rust bij de pedagogisch medewerkers, is het heel moeilijk om de signalen van de baby’s snel aan te voelen en op te anticiperen.

Je kunt de pedagogische groei dan wel vergeten. Want de ervaren werkdruk is zo groot, dat ze er eigenlijk niet meer bij kunnen hebben.

Hoe kun je hen dan überhaupt motiveren, binnen de beperkte tijd die je hebt, om pedagogisch te groeien naar de ideale babyopvang?

Dat begint bij jou! Zonder rust bij jou, is het heel lastig om de signalen van je team te zien en op in te spelen. Je bent eigenlijk zo druk, dat je vooral met je eigen agenda en to do’s bezig bent. Door al het rennen en vliegen, schiet je onbedoeld voorbij aan de behoeften van je team. Je gaat te snel. Zo snel kan je team helemaal niet.

Je zet de eerste stap om zelf eerst helemaal te voelen hoe jouw ideale babyopvang eruit ziet. Je bent van harte welkom om op 4 juni aan te sluiten bij de online challenge: creëer de ideale babyopvang. 

De volgende stap is om je team te motiveren voor de ideale babyopvang. Dat begint bij zelf helemaal ontspannen te gaan werken. Als jij ontspannen werkt, dan voel je wat er nodig is. Je team zal bijna automatisch jouw houding overnemen.

“Door mijn houding pakken de pm’ers nu ook serieus hun rust met de kinderen. Naar aanleiding van het management boost event heb ik meteen de tips van Nathalie en Sanne toegepast. Ik ben bewust gaan letten op dat ik niet meer aan het rond rennen ben. Het is zo mooi om te zien dat als eigenaar van ons kinderdagverblijf mijn werknemers mijn precies na doen. Als ik rust pak, dan pakken zij dat ook. Het cadeau wat we naar afloop hebben gekregen zorgt ervoor dat het personeel ook echt beter let op hun eigen rust nu. De kinderen zijn door dit alles serieus super relaxt”, aldus Elise van Haaften eigenaar van kinderdagverbijf Trots

Merk jij nu ook dat de gedachten: ‘Ja maar dat lukt niet. Ik moet niet zeuren, maar werken’, opspeelt? Dat herkennen wij en vele andere locatiemanagers met jou.

Dit is een oude gedachten, waarvan we tijdens het event het tegendeel gaan bewijzen. Wil jij ook de eerste stappen zetten om ontspannen te gaan werken? Wil jij ook een team die alle rust en aandacht voor de baby’s heeft?

Kom dan naar het management boostevent op 13 juni. Na het event heb jij het lef en de durf om de beperkende gedachten los te laten en te kiezen voor rust en ontspanning. Je weet dat dit nodig is voor de pedagogische groei richting de ideale babyopvang.

We zien je heel graag van dan!

Geef een reactie op dit artikel

Nathalie Hekking - Camacho & Sanne Bosmans

Wij, Nathalie en Sanne, (ortho)pedagogen bij Forsa inspireren je graag om je pedagogische blik te verruimen. We bloggen met herkenbare situaties en geven ideeën die direct toepasbaar zijn op de werkvloer. Zodat jij vanuit jouw kracht de kinderen de ruimte geeft om te groeien tot autonome personen.

We werken met kinderopvang organisaties samen zodat er een sterk opvoedklimaat ontstaat. We adviseren en inspireren managers en pedagogische medewerkers, door middel van interactieve bijeenkomsten en coaching op de werkvloer. We merken dat het vooral gaat om het creëren van een nieuwe mindset over opvoeding. De pedagogische uitdagen komen vooral om de hoek kijken bij 'lastig' gedrag, juist bij lastig gedrag is het van belang om kinderen autonomie te verlenen en verbinding aan te gaan.

We gunnen alle kinderen dat ze de ruimte krijgen om te groeien tot autonome personen. We geloven dat pedagogiek niets meer of minder is dan een relatie met elkaar aangaan, om kinderen autonomie te verlenen. Wat ons betreft gaat het om samenleven en kinderen te zien als mensen, die het recht hebben om vanuit respect en gelijkwaardigheid behandeld te worden. Hiermee valt het belonen en straffen (ook negeren, geven van consequenties en apart zetten) weg.

In onze blogs willen we je inspireren om je pedagogische blik te verruimen. We geven praktische en prikkelende ideeën, zodat jij dit samen met je collega’s toe kunt passen in de kinderopvang. Heb je vragen, ideeën of wil je het pedagogische klimaat binnen je organisatie versterken? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee.

Bekijk mijn website
Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw berich wordt geplaatst door deze auteur.

Gerelateerde berichten

Het coachplan: een kant en klare oplossing voor pedagogische groei?

Het coachplan: een kant en klare oplossing voor pedagogische groei?

Heb jij het coachplan al kant en klaar? Of ervaar je veel te weinig tijd om met plezier een goed ...
Lees meer
Vrij spel. Het beste bewegingsprogramma?

Vrij spel. Het beste bewegingsprogramma?

Kinderen zijn gemaakt om te bewegen. Dat is bijna iedereen wel met elkaar eens. Maar hoe krijg je kinderen aan ...
Lees meer
Kinderbrein in beweging!

Kinderbrein in beweging!

Zomaar een dinsdagmiddag in maart op een school in Den Haag. Als ik de peuterspeelzaal binnenkom, is de huishoek omgebouwd ...
Lees meer
Hoe krijg je ze toch aan het lezen?

Hoe krijg je ze toch aan het lezen?

Het is niet altijd gemakkelijk om kinderen warm te maken voor lezen. Kinderen die moeite met taal hebben bijvoorbeeld, waarvoor ...
Lees meer

Andere berichten

Saai!

Saai!

Bijna iedere pedagogisch medewerker op de BSO zal het kennen, kinderen die altijd hetzelfde willen doen. Jongens die alleen maar ...
Lees meer
Het inrichten van een kinderdagverblijf is zo eenvoudig nog niet

Het inrichten van een kinderdagverblijf is zo eenvoudig nog niet

Hoe richt je een kinderdagverblijf goed in? Je zou denken dat het niet zo ingewikkeld is een kinderdagverblijf, buitenschoolseopvang of ...
Lees meer
Gekleurde poppetjes om de organisatie op te stellen?

Gekleurde poppetjes om de organisatie op te stellen?

Een andere kijk op zaken binnen de kinderopvangorganisatie. “De laatste tijd is er veel onrust binnen onze organisatie. Er wordt ...
Lees meer
Muziek om je heen

Muziek om je heen

Wanneer ik op kinderdagverblijven langskom om een workshop 'Muziek' te geven, hoor ik na afloop vaak van de leidsters, dat ...
Lees meer
[getsocial app="follow_bar"]