Het is einde van het schooljaar is bijna in zicht. Bijna 40 weken zwoegen, zweten en het vooral ook heel leuk hebben! Want school, en dan met name de PW-opleiding, ís namelijk erg leuk. Je leert veel praktijk, je leert veel theorie en je leert veel van de BPV (stage) die je loopt. In mijn optiek leer je daar juist het meeste van, van die stage. Leuk of niet leuk. Gezellig of niet gezellig. Zin of geen zin. Leerzaam is het altijd.

Ik ben Yvon (31 jaar) en ik ben BPV-begeleider bij o.a. de opleiding PW.  Mijn werk bestaat uit (wat de naam al zegt) het begeleiden van de studenten op de BPV-plek. Zowel eerste-, tweede- als derdejaars studenten, niveau 3 en 4, heb ik onder mijn hoede en ik zorg met liefde voor hen en hun stage. Naast mijn werkzaamheden bij de PW-opleiding ben ik moeder van twee geweldige kinderen, kom ik wekelijks in aanraking als ouder bij de kinderopvang van deze geweldige kinderen en heb ik tien jaar lang ervaring als pedagogisch medewerkster op de groep.

Je kunt zeggen dat ik dus wel een beetje weet van het reilen en zeilen op de groep, maar ook achter de schermen. In mijn blogs zal ik vertellen wat ik mee maak vanuit deze drie verschillende invalshoeken. Als professional, als ouder, en als ‘oud’ pedagogisch medewerkster.

Maar nu eerst terug naar de orde van de dag en dat is namelijk het afsluiten van het schooljaar en het afsluiten van het stagejaar van de studenten. Waar de een heeft moeten zwoegen is de ander er fluitend doorheen gefietst. Elke student heeft zijn eigen leerweg te gaan. Waar de een vastloopt in het wel zo bekende plannen (van opdrachten en activiteiten op de groep) loop de ander vast in het pedagogische stuk. Maar wat elke student gemeen heeft, is het zin hebben in de vakantie. Nog een kleine maand te gaan.

Als ik mijn studenten spreek en het vertel over ‘het afscheid nemen van’ moeten ze toch bijna allemaal even slikken, want na een jaar stage te hebben gelopen op een groep, bouw je toch een band op met de kinderen en met je collega`s.  Bijna iedereen heeft ‘de dag’ al gepland staan. Als ik vraag hoe ze deze gaan invullen krijg ik verschillende antwoorden. De een maakt er een leuke ochtend van, met spelletjes, en de ander trakteert op iets lekkers.

Maar hoe dan ook, elke student heeft het verdiend om zes weken rust te krijgen en weer te kunnen opladen voor een nieuw schooljaar. Om met frisse (tegen)zin te beginnen aan een nieuw jaar, een nieuw avontuur en aan een nieuwe groei als pedagogisch medewerkster.

Ook jullie wens ik allemaal een fijne zomerperiode toe!

 

Tot in september!

 

Geef een reactie op dit artikel

Yvon Wijchman

Ik ben Yvon (31 jaar) en ik ben BPV Begeleider bij o.a. de opleiding PW. Mijn werk bestaat uit (wat de naam al zegt) het begeleiden van de studenten op de BPV-plek. Zowel eerste, tweede & derde jaars studenten, niveau drie & vier, heb ik onder mijn hoede en zorg ik met liefde voor hun en hun stage. Naast mijn werkzaamheden bij de PW-opleiding, ben ik moeder, van twee geweldige kinderen, kom ik wekelijks in aanraking als ouder bij de kinderopgang van deze geweldige kinderen en heb ik tien jaar lang ervaring als pedagogisch medewerkster op de groep.

Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw bericht wordt geplaatst door deze auteur.

Gerelateerde berichten

Initiatief gestart voor steunbetuiging Oss vanuit de kinderopvang

Initiatief gestart voor steunbetuiging Oss vanuit de kinderopvang

Na het noodlottige ongeluk met een stint in Oss denken veel pedagogisch medewerkers en gastouders: Dat had ik kunnen zijn ...
Lees meer
Emoties? Wat doe je ermee?

Emoties? Wat doe je ermee?

"Niet huilen, is niet nodig!” Dit hoor ik regelmatig om mij heen. Ook ik heb dat in het verleden wel ...
Lees meer
Man in de kinderopvang, jij mag er zijn!

Man in de kinderopvang, jij mag er zijn!

In een positief jasje, met een glimlach op je gezicht, niets aan de hand en deze keer geen negatieve aanleiding ...
Lees meer
Huilen

Huilen

Een vraag die jonge ouders vaak gesteld krijgen is: 'Huilt 'ie veel?' Wat is eigenlijk veel huilen? Je spreekt pas ...
Lees meer

Andere berichten

Allemaal spanningen

Allemaal spanningen

Het is dinsdagmiddag en groep 8 is op school begonnen met de proefcito. Dit is duidelijk te merken aan Thijs ...
Lees meer
Hoe "creatief" ben jij?

Hoe “creatief” ben jij?

In mijn werk als trainer kom in heel veel kinderdagverblijven en spreek veel pedagogisch medewerkers. We hebben het over: (oplopende) ...
Lees meer
Weglopen

Weglopen

Het is maandagmiddag, de eerste schooldag van het jaar, heerlijk weer en de kinderen moeten duidelijk hun energie kwijt. Met ...
Lees meer
Versterk de creatieve ontwikkeling van kinderen.

Versterk de creatieve ontwikkeling van kinderen.

Met mijn benen in de zon en mijn laptop op schoot ben ik mijn toekomstplannen aan het uitwerken. Twee jaar ...
Lees meer