Het is einde van het schooljaar is bijna in zicht. Bijna 40 weken zwoegen, zweten en het vooral ook heel leuk hebben! Want school, en dan met name de PW-opleiding, ís namelijk erg leuk. Je leert veel praktijk, je leert veel theorie en je leert veel van de BPV (stage) die je loopt. In mijn optiek leer je daar juist het meeste van, van die stage. Leuk of niet leuk. Gezellig of niet gezellig. Zin of geen zin. Leerzaam is het altijd.

Ik ben Yvon (31 jaar) en ik ben BPV-begeleider bij o.a. de opleiding PW.  Mijn werk bestaat uit (wat de naam al zegt) het begeleiden van de studenten op de BPV-plek. Zowel eerste-, tweede- als derdejaars studenten, niveau 3 en 4, heb ik onder mijn hoede en ik zorg met liefde voor hen en hun stage. Naast mijn werkzaamheden bij de PW-opleiding ben ik moeder van twee geweldige kinderen, kom ik wekelijks in aanraking als ouder bij de kinderopvang van deze geweldige kinderen en heb ik tien jaar lang ervaring als pedagogisch medewerkster op de groep.

Je kunt zeggen dat ik dus wel een beetje weet van het reilen en zeilen op de groep, maar ook achter de schermen. In mijn blogs zal ik vertellen wat ik mee maak vanuit deze drie verschillende invalshoeken. Als professional, als ouder, en als ‘oud’ pedagogisch medewerkster.

Maar nu eerst terug naar de orde van de dag en dat is namelijk het afsluiten van het schooljaar en het afsluiten van het stagejaar van de studenten. Waar de een heeft moeten zwoegen is de ander er fluitend doorheen gefietst. Elke student heeft zijn eigen leerweg te gaan. Waar de een vastloopt in het wel zo bekende plannen (van opdrachten en activiteiten op de groep) loop de ander vast in het pedagogische stuk. Maar wat elke student gemeen heeft, is het zin hebben in de vakantie. Nog een kleine maand te gaan.

Als ik mijn studenten spreek en het vertel over ‘het afscheid nemen van’ moeten ze toch bijna allemaal even slikken, want na een jaar stage te hebben gelopen op een groep, bouw je toch een band op met de kinderen en met je collega`s.  Bijna iedereen heeft ‘de dag’ al gepland staan. Als ik vraag hoe ze deze gaan invullen krijg ik verschillende antwoorden. De een maakt er een leuke ochtend van, met spelletjes, en de ander trakteert op iets lekkers.

Maar hoe dan ook, elke student heeft het verdiend om zes weken rust te krijgen en weer te kunnen opladen voor een nieuw schooljaar. Om met frisse (tegen)zin te beginnen aan een nieuw jaar, een nieuw avontuur en aan een nieuwe groei als pedagogisch medewerkster.

Ook jullie wens ik allemaal een fijne zomerperiode toe!

 

Tot in september!

 

Geef een reactie op dit artikel

Yvon Wijchman

Ik ben Yvon (31 jaar) en ik ben BPV Begeleider bij o.a. de opleiding PW. Mijn werk bestaat uit (wat de naam al zegt) het begeleiden van de studenten op de BPV-plek. Zowel eerste, tweede & derde jaars studenten, niveau drie & vier, heb ik onder mijn hoede en zorg ik met liefde voor hun en hun stage. Naast mijn werkzaamheden bij de PW-opleiding, ben ik moeder, van twee geweldige kinderen, kom ik wekelijks in aanraking als ouder bij de kinderopgang van deze geweldige kinderen en heb ik tien jaar lang ervaring als pedagogisch medewerkster op de groep.

Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw bericht wordt geplaatst door deze auteur.

Gerelateerde berichten

Hoepla, breng die peuters naar de opvang

Hoepla, breng die peuters naar de opvang

Dit is de laatste keer dat ik erover zeur, goed? Over het belang van peuteropvang voor het leren van taal ...
Lees meer
Het waxinelichtje

Het waxinelichtje

Werken in het islamitische onderwijs laat mij veel van de christelijke tradities zien. Sint Maarten en Sinterklaas reden onze school ...
Lees meer
Veiligheid? Die ligt in jouw handen!

Veiligheid? Die ligt in jouw handen!

Veilig? "Ze mogen zich bij ons niet eens een blauwe plek vallen," heb ik wel eens verzucht als ik weer ...
Lees meer
No Pasar!

No Pasar!

Treedt niet binnen, zegt de tekst in koeienletters op de vloer. Ik maak toch dat extra stapje en stuit op ...
Lees meer

Andere berichten

Er bestaat geen slecht weer…. De meest gestelde vragen over buitenkleding

Er bestaat geen slecht weer…. De meest gestelde vragen over buitenkleding

Het is een wisselvallige zomer, meer kun je er eigenlijk niet van maken. Maar dat mag natuurlijk geen reden zijn ...
Lees meer
Maak een escaperoom van je BSO deel 2

Maak een escaperoom van je BSO deel 2

Bij mij op de BSO zit de escaperoom activiteit er inmiddels op en ben ik druk bezig met het voorbereiden ...
Lees meer
Programma vanuit eigen kracht kindgericht managen

Programma vanuit eigen kracht kindgericht managen

Aan de slag met kindgericht managen Wil je als leidinggevende na een hectisch jaar weer tijd nemen voor bezinning? Inspiratie ...
Lees meer
Van man op papier naar man in de praktijk

Van man op papier naar man in de praktijk

Graag stel ik mij als nieuwe mannelijke blogger van To be kinderopvang aan jullie voor. Mijn naam is Rick, 24 ...
Lees meer
[getsocial app="follow_bar"]