Het is einde van het schooljaar is bijna in zicht. Bijna 40 weken zwoegen, zweten en het vooral ook heel leuk hebben! Want school, en dan met name de PW-opleiding, ís namelijk erg leuk. Je leert veel praktijk, je leert veel theorie en je leert veel van de BPV (stage) die je loopt. In mijn optiek leer je daar juist het meeste van, van die stage. Leuk of niet leuk. Gezellig of niet gezellig. Zin of geen zin. Leerzaam is het altijd.

Ik ben Yvon (31 jaar) en ik ben BPV-begeleider bij o.a. de opleiding PW.  Mijn werk bestaat uit (wat de naam al zegt) het begeleiden van de studenten op de BPV-plek. Zowel eerste-, tweede- als derdejaars studenten, niveau 3 en 4, heb ik onder mijn hoede en ik zorg met liefde voor hen en hun stage. Naast mijn werkzaamheden bij de PW-opleiding ben ik moeder van twee geweldige kinderen, kom ik wekelijks in aanraking als ouder bij de kinderopvang van deze geweldige kinderen en heb ik tien jaar lang ervaring als pedagogisch medewerkster op de groep.

Je kunt zeggen dat ik dus wel een beetje weet van het reilen en zeilen op de groep, maar ook achter de schermen. In mijn blogs zal ik vertellen wat ik mee maak vanuit deze drie verschillende invalshoeken. Als professional, als ouder, en als ‘oud’ pedagogisch medewerkster.

Maar nu eerst terug naar de orde van de dag en dat is namelijk het afsluiten van het schooljaar en het afsluiten van het stagejaar van de studenten. Waar de een heeft moeten zwoegen is de ander er fluitend doorheen gefietst. Elke student heeft zijn eigen leerweg te gaan. Waar de een vastloopt in het wel zo bekende plannen (van opdrachten en activiteiten op de groep) loop de ander vast in het pedagogische stuk. Maar wat elke student gemeen heeft, is het zin hebben in de vakantie. Nog een kleine maand te gaan.

Als ik mijn studenten spreek en het vertel over ‘het afscheid nemen van’ moeten ze toch bijna allemaal even slikken, want na een jaar stage te hebben gelopen op een groep, bouw je toch een band op met de kinderen en met je collega`s.  Bijna iedereen heeft ‘de dag’ al gepland staan. Als ik vraag hoe ze deze gaan invullen krijg ik verschillende antwoorden. De een maakt er een leuke ochtend van, met spelletjes, en de ander trakteert op iets lekkers.

Maar hoe dan ook, elke student heeft het verdiend om zes weken rust te krijgen en weer te kunnen opladen voor een nieuw schooljaar. Om met frisse (tegen)zin te beginnen aan een nieuw jaar, een nieuw avontuur en aan een nieuwe groei als pedagogisch medewerkster.

Ook jullie wens ik allemaal een fijne zomerperiode toe!

 

Tot in september!

 

Geef een reactie op dit artikel

Yvon Wijchman

Ik ben Yvon (31 jaar) en ik ben BPV Begeleider bij o.a. de opleiding PW. Mijn werk bestaat uit (wat de naam al zegt) het begeleiden van de studenten op de BPV-plek. Zowel eerste, tweede & derde jaars studenten, niveau drie & vier, heb ik onder mijn hoede en zorg ik met liefde voor hun en hun stage. Naast mijn werkzaamheden bij de PW-opleiding, ben ik moeder, van twee geweldige kinderen, kom ik wekelijks in aanraking als ouder bij de kinderopgang van deze geweldige kinderen en heb ik tien jaar lang ervaring als pedagogisch medewerkster op de groep.

Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw bericht wordt geplaatst door deze auteur.

Gerelateerde berichten

Versterk de creatieve ontwikkeling van kinderen.

Versterk de creatieve ontwikkeling van kinderen.

Met mijn benen in de zon en mijn laptop op schoot ben ik mijn toekomstplannen aan het uitwerken. Twee jaar ...
Lees meer
Wipstoeltjes en kinderstoelen....

Wipstoeltjes en kinderstoelen….

Tijdens de training 'Babyclub® Excellente beroepskracht' hebben we het uitgebreid over de 'do's en don'ts' ten aanzien van het stimuleren ...
Lees meer
Confriends trainingen kinderopvang

Hoe blijf je mentaal fit in de kinderopvang?

In ons vorige blog over de vitale kinderopvang hebben we tips gegeven over hoe je vooral fysiek fit kunt blijven. Omdat ...
Lees meer
Magisch denken, heel gewoon

Magisch denken, heel gewoon

Een tijdje geleden trok er een hevige storm over Nederland. Van achter het raam bekeek ik samen met 4 peuters ...
Lees meer

Andere berichten

Iedereen heeft een voorkeurshouding

Iedereen heeft een voorkeurshouding

Zit je met je armen over elkaar terwijl je dit leest? Of met je benen? Prima. Wissel dan nu eens ...
Lees meer
Iedereen kan zingen

Iedereen kan zingen

Ik krijg heel vaak de vraag: ‘Is het waar dat íedereen kan zingen?’ (vaak zijn dit mensen die van zichzelf ...
Lees meer
Personenregister Kinderopvang komt er definitief in 2018

Personenregister Kinderopvang komt er definitief in 2018

Het duurt langer dan verwacht, maar het personenregister gaat er dan toch echt komen in de kinderopvang. Minister Asscher verwacht ...
Lees meer
Risicovol spelen kan en mag dat in de kinderopvang?

Risicovol spelen kan en mag dat in de kinderopvang?

Net als de voorgaande twee jaar is er ook dit jaar, op 16 mei de ‘Dag van de Groene Kinderopvang’ ...
Lees meer
Yvon Wijchman 2018-06-26T07:20:58+00:00