Wij maken ons met heel ons hart zorgen! Door de combinatie maatregelen van de nieuwe BKR regeling en de salarisverhoging, dreigt de kwaliteit in de babyopvang achteruit te gaan i.p.v. vooruit. In dit blog leggen we uit waarom en wat wel een goede oplossing is, die recht doet aan de baby’s.

Aan de ene kant vinden we het super mooi dat er qua geld meer waardering komt voor de professionals, die met alle liefde voor onze kleintjes zorgen. Aan de andere kant maken we ons met heel ons hart zorgen over de onrust, de onzekerheid en daarmee gepaarde stress die dit met zich mee brengt.

Kleine ondernemingen, maar vast en zeker ook de grote jongens, liggen wakker. Wakker van het feit dat ze alles niet meer kunnen betalen. Wakker, omdat ze bang zijn dat ouders weggaan of niet meer komen, want het wordt te duur. Wakker, omdat de kans groot is dat ze personeel moeten gaan ontslaan, terwijl er al zoveel meer extra nodig is. Zeker door de BKR regeling.

Dat wakker liggen is funest voor de houders en locatiemanagers. Ze schieten in de overlevingsstand. Een modus stress gevoelens alle ruimte krijgen en geen plek is voor rust. Zo’n stressvolle houding, die heel logisch is, heeft direct impact op de pm’ers. Stress is namelijk ontzettend besmettelijk. De liefdevolle pm’ers krijgen door alle regelzaken, veranderingen en onrust, niet meer die aandacht en koestering die zij zo hard nodig hebben. Deze koestering is vervolgens noodzakelijk om in alle rust, liefdevolle aandacht aan de baby’s te geven.

Deze combinatie aan maatregelen, lijkt de babyopvang dus de das om te doen. We creëren door de toenemende stress juist achteruitgang. Dan vraag je je misschien af hoe creëren we dan wel die vooruitgang, waarin we echt blijvend werken aan de het creëren van de ideale babyopvang?

Dat doen we door het probleem bij de wortels aan te pakken. Het probleem ligt in het feit dat er te veel stress is en te weinig liefdevolle aandacht is voor alle baby’s. Als we de kern van het probleem aan willen pakken, dan zouden we met zijn alle investeren in de innerlijke houding van zowel houders, directies, locatie managers en pm’ers. Een innerlijke houding die niet langer wordt gedomineerd door stress en moeten (wat heel normaal is in deze maatschappij en nu zeker in deze sector), maar een houding die draait om rust, ontspanning en liefde.

We weten dat dit om lef vraagt. Omdat je tegen de mainstream in gaat. Tijdens het Step Forward Congrestival gaan we mijn zijn alle krachten bundelen om hier moed voor te verzamelen. Om anders te werken. Om aan je eigen ontspannen en liefdevolle houding te werken. Om te gaan staan voor echte en blijvende kwaliteitsverbetering.

Laten we met zijn alle gaan voor meer liefde in de babyopvang. Weg met die stress. Laten we met zijn alle gaan staan voor stappen voorwaarts in de babyopvang. Dat doen we door rust en liefde op nummer 1 te zetten. Dan zet je stappen naar het creëren van de ideale babyopvang. Tijdens het Step Forward Congrestival ga jij voelen hoe je deze stappen zet. Het is namelijk niet moeilijk. Iedereen kan het. De kunst is om het jezelf weer te herinneren. Om zijn alle krachten te bundelen en er echt voor te gaan.

We hopen met heel ons hart dat iedereen dit durft te gaan doen en aansluit bij het Step Forward Congrestival. Dat we gaan staan voor de baby’s! Zij hebben het recht op een ontspannen omgeving, die overloopt van liefde. Dan maken we stappen voorwaarts.

Geef een reactie op dit artikel

Nathalie Hekking - Camacho & Sanne Bosmans

Wij, Nathalie en Sanne, (ortho)pedagogen bij Forsa inspireren je graag om je pedagogische blik te verruimen. We bloggen met herkenbare situaties en geven ideeën die direct toepasbaar zijn op de werkvloer. Zodat jij vanuit jouw kracht de kinderen de ruimte geeft om te groeien tot autonome personen.

We werken met kinderopvang organisaties samen zodat er een sterk opvoedklimaat ontstaat. We adviseren en inspireren managers en pedagogische medewerkers, door middel van interactieve bijeenkomsten en coaching op de werkvloer. We merken dat het vooral gaat om het creëren van een nieuwe mindset over opvoeding. De pedagogische uitdagen komen vooral om de hoek kijken bij 'lastig' gedrag, juist bij lastig gedrag is het van belang om kinderen autonomie te verlenen en verbinding aan te gaan.

We gunnen alle kinderen dat ze de ruimte krijgen om te groeien tot autonome personen. We geloven dat pedagogiek niets meer of minder is dan een relatie met elkaar aangaan, om kinderen autonomie te verlenen. Wat ons betreft gaat het om samenleven en kinderen te zien als mensen, die het recht hebben om vanuit respect en gelijkwaardigheid behandeld te worden. Hiermee valt het belonen en straffen (ook negeren, geven van consequenties en apart zetten) weg.

In onze blogs willen we je inspireren om je pedagogische blik te verruimen. We geven praktische en prikkelende ideeën, zodat jij dit samen met je collega’s toe kunt passen in de kinderopvang. Heb je vragen, ideeën of wil je het pedagogische klimaat binnen je organisatie versterken? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee.

Bekijk mijn website
Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw berich wordt geplaatst door deze auteur.

Gerelateerde berichten

Beurstip: NOT

Beurstip: NOT

Volgende week vindt van 22 t/m 26 januari de grootste onderwijsbeurs van Nederland weer plaats in de jaarbeurs Utrecht.  De Nationale ...
Lees meer
Bomen klimmen

Bomen klimmen

In het park zie ik een jongen in een lage boom klimmen. Ik schat hem een jaar of 7. De ...
Lees meer
Hoepla, breng die peuters naar de opvang

Hoepla, breng die peuters naar de opvang

Dit is de laatste keer dat ik erover zeur, goed? Over het belang van peuteropvang voor het leren van taal ...
Lees meer
Het waxinelichtje

Het waxinelichtje

Werken in het islamitische onderwijs laat mij veel van de christelijke tradities zien. Sint Maarten en Sinterklaas reden onze school ...
Lees meer

Andere berichten

De vernietigende kracht van feedback

De vernietigende kracht van feedback

Janneke werkt al jaren in de kinderopvang. Ze is erg populair bij de kinderen en de collega’s. Haar manager Anja ...
Lees meer
‘Gebrek kwaliteit kinderopvang ligt niet aan medewerkers’

‘Gebrek kwaliteit kinderopvang ligt niet aan medewerkers’

Toezichthouder GGD is bezorgd over de kwaliteit van de kinderopvang. Volgens een onderzoek van De Volkskrant is bij meer dan ...
Lees meer
Oplosser of coach?

Oplosser of coach?

Wat hebben we als begeleiders toch de neiging om in de rol van probleemoplosser te kruipen. Er ligt een hulpvraag ...
Lees meer
Ik ben verliefd geworden

Ik ben verliefd geworden

"Suus, ik heb een mooi pand voor jouw kinderdagverblijf". "Leuk voor jou" was wat ik hardop dacht. Al jaren heb ...
Lees meer
[getsocial app="follow_bar"]