Anderhalf jaar geleden startten Jeroen en Manja TO BE Kinderopvang. En nu is het tijd voor een volgende stap. Ik vind het ontzettend leuk dat ik daar een bijdrage aan mag leveren. Ik kom het team versterken als eindredacteur.

Eindredactie

Ik ben fan van TO BE Kinderopvang. Een mooie website met interessante en prettig leesbare blogs, geschreven door gedreven professionals. Die blogs kunnen alleen soms wel een slagje eindredactie gebruiken. En laat dat nou iets zijn wat ik heel leuk vind om te doen en waar ik – al zeg ik het zelf –goed in ben. Ik heb dan ook heel brutaal mijn diensten aangeboden aan Jeroen en Manja, en na een leuk kennismakingsgesprek hebben ze die enthousiast aanvaard. Ik stel me graag aan jullie voor.

Sinds een jaar of 12 ben ik communicatiemedewerker bij een grote, regionale kinderopvangorganisatie. Brieven schrijven en redigeren, persberichten opstellen, de website en socialmediakanalen beheren, zorgen dat er promotiemateriaal gemaakt wordt, enz enz. De 12 jaar daarvoor werkte ik bij diezelfde organisatie als pedagogisch werker op het kinderdagverblijf. En nu is het tijd voor iets nieuws voor de komende 12 jaar. (Tegen die tijd ben ik 68 en hoop ik met pensioen te gaan ?.) Ik ga als freelancer aan de slag. Het komend jaar nog in combinatie met mijn vaste baan, daarna als ‘digital nomad’, dus al reizend.

Naast taalvaardigheid heb ik met 30 jaar ervaring in de kinderopvang (ik ben ook gastouder geweest) en een opleiding aan de Sociale Academie (zeg maar de huidige HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening) de pedagogische achtergrond die Jeroen en Manja missen. ‘Ik weet waar het over gaat!’

Vriendelijke wijkagent

‘TO BE’-bloggers zullen mij leren kennen als taalpolitie. Maar dan wel van het type ‘vriendelijke wijkagent’. Ik vind het leuk om letterlijk en figuurlijk de puntjes op de i te zetten, teksten te structureren, waardoor ze leesbaarder worden, ze actief te maken en op de doelgroep te richten. Én om uit te leggen wat ik doe en waarom. Daarbij zorg ik ervoor dat het jóuw verhaal blijft!

Dus als je graag voor TO BE Kinderopvang wilt bloggen maar je twijfelt, omdat je bijvoorbeeld niet zo goed bent met d/t’s of omdat je niet zeker weet of je je boodschap goed kunt overbrengen; aarzel dan niet en meld jezelf gewoon aan!

Geef een reactie op dit artikel

Feikje Meeuwsen

Ik ben Feikje Meeuwsen. Ik werk sinds 1988 in de kinderopvang. Toen mijn kinderen klein waren als gastouder en toen de jongste naar de basisschool ging als pedagogisch medewerker kdv bij een grote kinderopvangorganisatie. Sinds 2006 ben ik communicatiemedewerker bij dezelfde kinderopvangorganisatie. Daarnaast werk ik als freelancer, o.a. als eindredacteur bij TO BE Kinderopvang.

Bekijk alle berichten

Gerelateerde berichten

Groene uitdagingen zoeken met de inspectie kinderopvang

Groene uitdagingen zoeken met de inspectie kinderopvang

Met schrik vernemen we bij de Inspectie Kinderopvang (GGD Amsterdam) dat sommige eigenaren en pedagogisch medewerkers van kinderdagverblijven de inspectie ...
Lees meer
Beurstip: NOT

Beurstip: NOT

Volgende week vindt van 22 t/m 26 januari de grootste onderwijsbeurs van Nederland weer plaats in de jaarbeurs Utrecht.  De Nationale ...
Lees meer
Bomen klimmen

Bomen klimmen

In het park zie ik een jongen in een lage boom klimmen. Ik schat hem een jaar of 7. De ...
Lees meer
Hoepla, breng die peuters naar de opvang

Hoepla, breng die peuters naar de opvang

Dit is de laatste keer dat ik erover zeur, goed? Over het belang van peuteropvang voor het leren van taal ...
Lees meer

Andere berichten

Ga eens op een andere manier in gesprek met kinderen

Ga eens op een andere manier in gesprek met kinderen

Door regelmatig met kinderen te praten, bouw je een goede band met ze op. Dat hoeft niet over privédingen te ...
Lees meer
Omgaan met overbezorgde ouders

Omgaan met overbezorgde ouders

Ik loop langs de bosrand en mij valt iets op. Als kind speelde ik veel buiten. Wij bouwden hutten. In ...
Lees meer
Aaahh, een spin! Bang voor kleine beestjes.

Aaahh, een spin! Bang voor kleine beestjes.

Wie kent het niet: Een gillend kind of een geschrokken collega bij het zien van een spin. Of kinderen die ...
Lees meer
Word blogger

Word blogger

Heb jij wat te vertellen over de Kinderopvang in de breedste zin van het woord? Of het nu over je ...
Lees meer
[getsocial app="follow_bar"]