Yes, we gaan het gewoon doen! Het is al onze droom om dit neer te zetten, maar wat hebben we lang getwijfeld.
Waarom? Omdat we niet zeker wisten of de kinderopvangmarkt hier al klaar voor is. Er moet al zoveel in de kinderopvang om de babyopvang te verbeteren, maar we voelen in al onze aderen dat dit HET moment is. Het moment dat jij mag gaan investeren in jezelf, om te zorgen dat jij jezelf niet meer voorbij vliegt. Het is tijd om verandering te brengen in de zaken die jou volledig opslokken zodat je weer echt toekomt aan zaken die van belang zijn (pedagogiek).
We gaan er samen voor zorgen dat we door RUST, de basis leggen voor pedagogische groei en kwaliteit in de babyopvang.
Zonder rust is er geen pedagogische groei mogelijk.
Zonder rust, creëren we pedagogiek op drijfzand.
Zonder rust, krijgen de baby’s niet waar ze recht op hebben: liefde en volop ontwikkelingskansen.
Onze drijfveer is groot, immens, kun je beter zeggen. Wij weten dat we echt iets anders neer zetten.
Wat wij doen, bestaat nog niet. Tot nu toe wordt er vaak gedacht dat de pedagogische kwaliteit verbetert door pm’ers nieuwe kennis en kunde bij te brengen. MAAR als er geen tijd is om je medewerkers te coachen en als we de omgeving van de team(s) niet veranderen, dan zakt die kennis en kunde in no time weg. Doodzonde van alle tijd, energie en geld. En vooral ontzettend zonde voor de baby’tjes, want zij verdienen het allerbeste!
Jij kunt de eerste stap gaan zetten om de allerbeste omgeving te gaan creëren. De verandering begint bij jou! Het is zo fantastisch om te zien wat er gebeurt als ambitieuze en hardwerkende locatiemanagers in de babyopvang met heel hun hart kiezen om ontspannen te gaan leidinggeven, te zorgen voor ontspannen pm’ers en een ontspannen omgeving neer zetten voor de baby’s. Er ontstaat een basis voor pedagogische groei, waarin er moeiteloos een kwaliteitsslag gemaakt kan worden.
BEKIJK DIT FILMPJE OM ALLE INFORMATIE OVER HET MANAGEMENT PROGRAMMA TE ZIEN! 
Het management programma Pedagogische Groei vanuit Rust is een online programma van 12 weken die je helemaal in je eigen tempo volgt, achter je computer. Je krijgt inspirerende video’s en opdrachten. Iedere maand is er een online coachcall waar we je een liefdevolle schop onder je billen geven. Wij weten dat je verandering wilt, maar de praktische uitwerking is een behoorlijke uitdaging. Je krijgt drie fantastische live dagen. De eerste is al op 24 april. Dus voel jij: Yes hier wil ik bij zijn, dan kan dat nog! Je bent van harte welkom.
De live dagen worden onvergetelijke dagen waarin je ervaart hoe je op een simpele maar hele effectieve manier het anders kan gaan pakken. Een manier die rust brengt in je organisatie. De rust die nodig is om pedagogisch te groeien. We brengen je naar je gevoel, naar je passie, waarom je dit werk doet en hoe je dat volhoudt en je team hierin meeneemt in de weerbarstige waan van de dag.
Na het managementprogramma geef je ontspannen leiding. Je hebt alle tijd om je team(s) te observeren, te coachen en vooral te koesteren. Je team(s) werken ontspannen en ze zijn helemaal gemotiveerd om pedagogisch te groeien. En het aller belangrijkste; de baby’s voelen de rust die nodig is om volop te ontwikkelen. Kortom, je legt de basis voor pedagogische groei vanuit rust!
“Ik had nooit verwacht dat ik zo’n grote invloed zou hebben op de kwaliteitsverbetering van de babyopvang. Ik had nooit gedacht dat ik door ontspannen te werken meer pedagogische groei voor elkaar krijg, dan door hard te werken.’
Het is een unieke kans om nu mee te doen met het online programma. Dit programma waar we met heel ons hart aan hebben gewerkt draait nu voor het eerst. We willen dit management programma samen met jou tot een succes brengen. Daarom gaan we maar met select groepje aan de slag, maximaal 15 locatiemanagers of pedagogisch coaches kunnen deze eerste ronde mee doen. We weten dan zeker dat we jou volop individuele aandacht geven en af kunnen stemmen op jouw behoeften.
Wil jij ook bijdragen aan pedagogische groei en kwaliteit in de babyopvang. Durf jij de keuze te maken om echt anders te gaan denken en werken met je team(s) en te gaan voor rust en ontspanning, omdat je voelt dat dit de manier is om voor die verbetering te gaan?
Pak dan nu je kans en boek het management programma. Voel jij in al je vezels: ‘Hier wil ik bij zijn!’ schrijf je dan nu in via deze link.   Je kunt meteen online aan de slag en zelfs op 24 april al starten met de eerste live dag. Komt je dat niet goed uit, dan ben je welkom tijdens de live dagen in september, oktober en november. We zien je aanmelding ontzettend graag tegemoet. Laten we samen gaan zorgen voor die pedagogische groei waar de baby’s, je team(s) en jezelf het recht op hebben!
 

Over Nathalie Hekking - Camacho & Sanne Bosmans

Wij, Nathalie en Sanne, (ortho)pedagogen bij Forsa inspireren je graag om je pedagogische blik te verruimen. We bloggen met herkenbare situaties en geven ideeën die direct toepasbaar zijn op de werkvloer. Zodat jij vanuit jouw kracht de kinderen de ruimte geeft om te groeien tot autonome personen.

We werken met kinderopvang organisaties samen zodat er een sterk opvoedklimaat ontstaat. We adviseren en inspireren managers en pedagogische medewerkers, door middel van interactieve bijeenkomsten en coaching op de werkvloer. We merken dat het vooral gaat om het creëren van een nieuwe mindset over opvoeding. De pedagogische uitdagen komen vooral om de hoek kijken bij 'lastig' gedrag, juist bij lastig gedrag is het van belang om kinderen autonomie te verlenen en verbinding aan te gaan.

We gunnen alle kinderen dat ze de ruimte krijgen om te groeien tot autonome personen. We geloven dat pedagogiek niets meer of minder is dan een relatie met elkaar aangaan, om kinderen autonomie te verlenen. Wat ons betreft gaat het om samenleven en kinderen te zien als mensen, die het recht hebben om vanuit respect en gelijkwaardigheid behandeld te worden. Hiermee valt het belonen en straffen (ook negeren, geven van consequenties en apart zetten) weg.

In onze blogs willen we je inspireren om je pedagogische blik te verruimen. We geven praktische en prikkelende ideeën, zodat jij dit samen met je collega’s toe kunt passen in de kinderopvang. Heb je vragen, ideeën of wil je het pedagogische klimaat binnen je organisatie versterken? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee.

Bekijk mijn website