Denk aan iemand die echt het bloed onder jouw nagels weghaalt. Ja? Gelukt? Bedenk nu dat jij diegene hiervoor bedankt. Ja, echt waar. En doe het ook direct goed, met confetti en al ;-). Want er valt hier ook iets te vieren! Laat ik dit even verder uitleggen.

Ik ben Sanne Schaafsma en ik ben freelance trainer bij Confriends. Ik ben enorm enthousiast. Een echte kernkwaliteit van mij. Zo stap ik overal met veel energie in en zeg volmondig ‘JA’ op dingen. Hartstikke leuk. Als ik thuis kom, vertel ik mijn enthousiaste verhaal van de dag aan mijn vriend. Ik heb namelijk een fantastisch idee! De moed zakt mij vervolgens in de schoenen, want mijn vriend reageert als volgt: ‘Heb je hier wel goed over nagedacht?’ en ‘Ja, maar Sanne, hartstikke leuk hoor, maar kan dit wel?’

Advertentie

Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (0-uren) Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (0-uren)
Je werkt op een 0 tot 2 jaar groep of op een 2 tot 4 jaar groep als je in het bezit bent van een VVE certificaat met vaste
MEER INFO ALLE VACATURES Tilburg
Pedagogisch medewerker baby/peutergroep Pedagogisch medewerker baby/peutergroep Wij zijn per direct op zoek naar een enthousiaste, leergierige en betrokken pedagogisch medewerker die het leuk vindt om zowel op de baby als op de peutergroep te werken. Je vervangt de MEER INFO ALLE VACATURES Utrecht Sportieve pedagogisch medewerker kleinschalige BSO Sportieve pedagogisch medewerker kleinschalige BSO Uiteraard help je mee om de kinderen op onze BSO een leuke middag te bezorgen. Hierbij doe je alle werkzaamheden die nodig zijn op een BSO. Je helpt mee met MEER INFO ALLE VACATURES Almere Poort Pedagogisch Medewerker Kinderopvang + VVE Pedagogisch Medewerker Kinderopvang + VVE Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde en spontane teamspeler voor het creëren van een ware thuisgevoel! Je werkt met kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar en MEER INFO ALLE VACATURES Amsterdam Enthousiaste pedagogisch medewerker Enthousiaste pedagogisch medewerker Het team van onze kleinschalige,  huiselijke, natuurgerichte kinderopvang ondersteunen. We hebben een kinderdagverblijf met 4 horizontale groepen en een gezellige BSO met 2 basisgroepen.

Als vast teamlid ben je flexibel inzetbaar
MEER INFO ALLE VACATURES Amersfoort - Vathorst
Pedagogisch Medewerker Pedagogisch Medewerker Wil jij groeien van pm-er naar pedagogisch professional?

Hoe werkt het kinderbrein nu eigenlijk? Hoe kan ik een kind helpen in zijn ontwikkeling? Hoe zie ik of een kind zich werkelijk
MEER INFO ALLE VACATURES Amersfoort

Ontmoet mijn grootste irritatie: pessimisme (mijn vriend noemt het realisme). Mijn vriend remt mijn tomeloze enthousiasme namelijk meer dan eens met zijn reality-check. En weg is mijn fantastische idee. Dat is toch vreselijk irritant? Ja, dat klopt. Hij stipt dingen aan waar ik helemaal niets van wil weten. Maar, hier komt het (en pak daarom heel snel de confetti erbij): deze irritatie is jouw grootste ontwikkelmogelijkheid. Er schuilt namelijk een kwaliteit achter deze irritatie, en laat deze een echte aanvulling zijn op jouw kernkwaliteit. Omdat deze kwaliteit zo’n ver van je bed show is, brengt deze jouw kernkwaliteit in balans.

Daarom wil ik hiermee zeggen: vier je allergrootste irritatie! Je kan hier namelijk het allermeeste van leren… Denk je eens in dat jij met jouw collega’s in de kinderopvang alle aanwezige irritaties leert omdenken in kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden. Hoe mooi is dat? Waardeer elkaar, zeker in de roerige tijden.

In onze workshop Sterk in je werk ga jij zelf je kwaliteiten en irritaties ontdekken. Dit doen we aan de hand van het kernkwadrantenmodel van Daniel Ofman. Deze workshop is heel waardevol om met je hele team te volgen. Zo brengen jullie samen de kernkwadranten van jullie team in kaart. En leren jullie hoe je het beste in elkaar naar boven kunt halen. Neem de confetti dus maar mee! Wil je meer weten, kijk dan hier: www. confriends.nl/kinderopvang/sterk-in-werk en kijk hoe je je team kan opgeven.

Enthousiast realistisch. Of realistisch enthousiast.
Dit klinkt als iets waar ik wel aan kan wennen. Heel gebalanceerd. Maar hoe?

Voor nu hebben we alvast 3 tips om jou op weg te helpen om je grootste irritatie te vieren:

1. Schrijf op of bedenk wie jouw allergrootste irritatie-veroorzaker is (bijvoorbeeld een bepaalde collega, vriend of buurman). Schrijf op of bedenk welke kwaliteit er achter deze allergrootste irritatie schuilt. Waar is de irritatie ‘te veel’ van? Wat zit er voor goeds achter? Ga op zoek naar de onderliggende kwaliteit.

2. Bedank die ene collega, vriend of buurman (dit mag op geheel eigen wijze) en vertel vooral wat je van hem of haar hebt geleerd.

3. Plan de workshop Sterk in je werk in en ga samen op zoek naar manieren om jullie kwaliteiten te versterken en elkaars kwaliteiten meer te waarderen.

Wie ga jij vandaag nog bedanken voor zijn of haar irritante, maar o zo helpend gedrag? 🙂

BLOGGER

Website | + berichten

Wij zijn Eileen Kalkman en Miranda Rep van Confriends. Samen met ons team ontwikkelen en verzorgen wij met veel plezier trainingen op de werkvloer in de kinderopvang. Met onze traject aanpak zorgen we met elkaar voor een vitale kinderopvang.

Confriends inspireert en zet medewerkers in beweging! Onze trainingen en workshops zijn praktisch en prikkelend.

Wij verzorgen trainingen en trajecten op het gebied van;
-Effectief communiceren en samenwerken op de werkvloer; zowel met collega's als met ouders.
-Arbo, tiltraining, gezond werken en vitaliteit; preventie van ziekteverzuim.
-Spelenderwijs Bewegen en Beweegkriebels; ontwikkelingsgericht bewegen en gezonde leefstijl voor kinderen borgen in het dagritme.

Bel of mail ons gerust, we denken graag met je mee!

Gerelateerde berichten