Ben jij, net zoals wij, ook weer aan het werk? Ondanks je goede voornemen, om het ultieme vakantiegevoel vast te houden, is dit de eerste dag (zelfs misschien al het eerste uur) niet gelukt. In dit blog lees je waarom dit wel essentieel is voor de baby’s en sluiten we ook nog eens af met spetterend nieuws over het Step Forward Congrestival.

Je vakantie lijkt al weken geleden. Simpelweg, omdat het werk in de kinderopvang altijd hectisch is. Zeker in de babyopvang neemt de ervaren werkdruk enorm toe. Voordat je het doorhebt, word je weer opgeslokt door de waan van de dag. Het werk stapelt zich met de minuut op. Je hebt nu al het gevoel dat er geen tijd en ruimte is om dingen te doen die echt van betekenis zijn voor je team(s) en de baby’s (en natuurlijk de oudere kinderen). Het vakantiegevoel waarin je alle ruimte voelt om te ontspannen, te doen wat jij graag wilt (i.p.v wat anderen van je vragen) en de liefde voor anderen en je omgeving weer te voelen, is compleet verdwenen.

Dit kan (en moet!) echt anders.

Volgens verschillende wetenschappers is het structureel afwezig zijn van het vakantiegevoel funest voor de maatschappij en ons welzijn. Door alle stress en drukte neemt bijvoorbeeld de mate van angst en aantal vroege burn-outs onder jongeren enorm toe.

Stel je eens voor wat ons gedrag voor effect heeft op de baby’s van nu, over vijftien jaar?

Baby’s zijn ontzettend sensitief voor alle invloeden van buitenaf, zij pikken alle subtiele stress-signalen (en dus ook vakantiegevoelens) op. In hun hersenen maakt het geen verschil of zij zelf stress ervaren of de ander, het voelt voor hen hetzelfde. Zelfs als jij manager of directeur bent en gespannen, druk of gestresst bent, heeft dit invloed op de baby’s. De kwaliteit verbetert niet door dingen snel te doen, door een recordtempo van werken te hanteren of door pm’ers verplichte opleidingen te laten volgen.

De kwaliteit verbetert wel door NU te kiezen voor het behouden van het vakantiegevoel. Door alleen maar dingen te doen, waarin je voelt dat deze echt van betekenis zijn voor de kwaliteit(sverbetering) van de babyopvang. Nu denk je vast en zeker: ‘Dit is echt onmogelijk in deze tijd en in deze sector!’

Toch is er altijd een keuze. Dat dit niet gemakkelijk is, dat beamen we. Gelukkig weten we ook dat het kan. Ondanks de hoge werkdruk is het mogelijk om echt vanuit het vakantiegevoel te werken, waardoor er ruimte ontstaat voor de broodnodige ontwikkeling. Alleen al tijd inplannen om te ontspannen en terug te denken aan je vakantie doet wonderen. Stel je nu maar eens voor dat je weer op dat heerlijke strand zit, die mooie wandeling maakt of met je dierbaren geniet van de warme zon op je huid. Als vanzelf komt er een glimlach op je gezicht, verdwijnt de stress als sneeuw voor de zon en voel je je meer ontspannen. Het mooie is dat je niet op vakantie hoeft, om het vakantiegevoel te ervaren. Hoe meer je dat doet, hoe meer je van betekenis bent voor de babyopvang. Als jij het niet doet, geeft niemand anders het goede voorbeeld.

Voel jij in al je vezels dat de tijd nu rijp is en je het verplicht bent naar de baby’s om permanent te kiezen om te werken vanuit een vakantiegevoel?

Dan willen we je uitnodigen om aan te sluiten bij het Step Forward Congrestival. Het kan zijn dat je hier al eerder naartoe wilde gaan, maar dat je de geld- en/of de tijdsinvestering te groot vond. Dit is nu geen reden meer. Ondanks dat velen ons voor gek zullen verklaren, gunnen wij het jou, je collega’s en vooral de baby’s met ons hele hart dat NU de kwaliteit een boost krijgt. We willen je de kans geven om bij deze unieke ervaring aanwezig te zijn.

Wij hebben de prijs drastisch verlaagd en gezorgd dat je het StepForward Congrestival eventueel in je eigen tijd, online, kan volgen. Beslis wel snel, want de tickets zullen als zoete broodjes over de toonbank gaan en het is sneller 1 oktober dan je denkt.

Wij kijken er ontzettend naar uit om je 1 oktober te ontmoeten en samen het vakantiegevoel te blijven omarmen. We zijn het de baby’s verplicht.

Geef een reactie op dit artikel

Nathalie Hekking - Camacho & Sanne Bosmans

Wij, Nathalie en Sanne, (ortho)pedagogen bij Forsa inspireren je graag om je pedagogische blik te verruimen. We bloggen met herkenbare situaties en geven ideeën die direct toepasbaar zijn op de werkvloer. Zodat jij vanuit jouw kracht de kinderen de ruimte geeft om te groeien tot autonome personen.

We werken met kinderopvang organisaties samen zodat er een sterk opvoedklimaat ontstaat. We adviseren en inspireren managers en pedagogische medewerkers, door middel van interactieve bijeenkomsten en coaching op de werkvloer. We merken dat het vooral gaat om het creëren van een nieuwe mindset over opvoeding. De pedagogische uitdagen komen vooral om de hoek kijken bij 'lastig' gedrag, juist bij lastig gedrag is het van belang om kinderen autonomie te verlenen en verbinding aan te gaan.

We gunnen alle kinderen dat ze de ruimte krijgen om te groeien tot autonome personen. We geloven dat pedagogiek niets meer of minder is dan een relatie met elkaar aangaan, om kinderen autonomie te verlenen. Wat ons betreft gaat het om samenleven en kinderen te zien als mensen, die het recht hebben om vanuit respect en gelijkwaardigheid behandeld te worden. Hiermee valt het belonen en straffen (ook negeren, geven van consequenties en apart zetten) weg.

In onze blogs willen we je inspireren om je pedagogische blik te verruimen. We geven praktische en prikkelende ideeën, zodat jij dit samen met je collega’s toe kunt passen in de kinderopvang. Heb je vragen, ideeën of wil je het pedagogische klimaat binnen je organisatie versterken? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee.

Bekijk mijn website
Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw berich wordt geplaatst door deze auteur.

Gerelateerde berichten

Het coachplan: een kant en klare oplossing voor pedagogische groei?

Het coachplan: een kant en klare oplossing voor pedagogische groei?

Heb jij het coachplan al kant en klaar? Of ervaar je veel te weinig tijd om met plezier een goed ...
Lees meer
Vrij spel. Het beste bewegingsprogramma?

Vrij spel. Het beste bewegingsprogramma?

Kinderen zijn gemaakt om te bewegen. Dat is bijna iedereen wel met elkaar eens. Maar hoe krijg je kinderen aan ...
Lees meer
Kinderbrein in beweging!

Kinderbrein in beweging!

Zomaar een dinsdagmiddag in maart op een school in Den Haag. Als ik de peuterspeelzaal binnenkom, is de huishoek omgebouwd ...
Lees meer
Hoe krijg je ze toch aan het lezen?

Hoe krijg je ze toch aan het lezen?

Het is niet altijd gemakkelijk om kinderen warm te maken voor lezen. Kinderen die moeite met taal hebben bijvoorbeeld, waarvoor ...
Lees meer

Andere berichten

Wet IKK: wat betekent dat nu eigenlijk voor mijn pedagogisch beleidsplan?

Wet IKK: wat betekent dat nu eigenlijk voor mijn pedagogisch beleidsplan?

Het is alweer tijd voor mij tweede blog over de Wet IKK. Mocht je het eerst nog niet hebben gelezen, ...
Lees meer
Stemwijzer voor ouders

Stemwijzer voor ouders

Met de Tweede Kamerverkiezingen in aantocht (15 maart) is er een stemwijzer gelanceerd speciaal voor ouders: StemWijsOuders.nl. De stemwijzer bestaat ...
Lees meer
Spelenderwijs ontwikkelen

Spelenderwijs ontwikkelen

Lekker spelen en plezier maken terwijl de ontwikkeling van het kind spelenderwijs wordt ontwikkelt. Wie wilt dat nou niet!  Ik ...
Lees meer
Commissie Gunning: de effecten van de aanbevelingen

Commissie Gunning: de effecten van de aanbevelingen

Wat is er gedaan met de aanbevelingen van de commissie Gunning? Na het rapport dat PricewaterhouseCoopers (PwC) hier eind vorig ...
Lees meer
[getsocial app="follow_bar"]