Zoals jullie eerder in mijn blogs hebben kunnen lezen, waren wij ons op het KDV aan het voorbereiden op een verhuizing. Na een bedrijfsovername was het nu dan ook tijd voor een nieuw pand, in een basisschool, met een BSO. Een mini IKC.

Het voorbereiden van de kindjes

Voor de verhuizing hebben we veel verhuis-spel uitgespeeld met de kinderen. Op de groep stonden iedere dag dozen, waarin zij speelgoed en spullen konden doen om ‘te verhuizen’. We zijn met de oudste peuters een keer gaan kijken bij ons nieuwe, toen nog lege lokaal en we hebben het visueel gemaakt door foto’s van oud en nieuw op een gepaste plek op de groep op te hangen. En toen was het vakantie… Wij gaan iedere zomer 2 weken dicht, de middelste twee weken van de school vakantie en daarin zou de verhuizing plaats vinden, dus na die 2 weken, startten wij op onze nieuwe locatie!

Vertrouwde sfeer

Ik heb die vakantie niet verhuisd, maar heb genoten van een heerlijke vakantie in Zweden, dus voor mij was het die maandag ochtend ook wennen. En hoe doe je dat…?

Als eerste wil ik mijn collega’s die de inrichting op zich genomen hebben echt een super compliment maken. Jeetje! Het is een mix geworden, van fris en nieuw en toch is onze oude vertrouwde sfeer gebleven. Heel knap! We hebben veel meubilair en speelgoed meegenomen, er was dus veel herkenbaar voor de kinderen.

Ons hele team aanwezig!

Die maandag ochtend opende we met 4 man (vrouw) sterk! Ons hele team aanwezig! We hadden wat lekkers gehaald als een soort mini ontbijtje en alle ouders bleven uitgebreid zitten om wat te eten, drinken en samen met hun kind(eren) de nieuwe locatie te ontdekken. De kinderen waren enthousiast, maar bij het afscheid soms ook even verdrietig. Dat mag, en hoort er bij. Het was daarom extra fijn dat we er allemaal waren. De kinderen die steun zochten konden dat doen bij de leidster die zij het beste kennen of zich het prettigst bij voelen.

Het was nog schoolvakantie. Dus rustig in school en ook de BSO was nog op de vakantielocatie. De kinderen gingen eigenlijk meteen spelen. Ze hebben al het speelgoed meerdere keren door de hele groepsruimte verspreid J. Werkelijk alles is van zijn plek geweest. De concentratieboog was kort, spel veranderde snel, maar alle kinderen speelden vrij. Mijn collega en ik zijn vooral aanwezig en nabij geweest die dag. Even geen extra activiteiten, maar gewoon wennen en aarden met elkaar.
Ik vond het mooi om te zien hoe de kinderen dit deden.

Een prachtig proces

En nu? Inmiddels verweven we steeds meer met school en de BSO. Oudste peuters mogen wel eens een half uurtje spelen bij de kleuters en wij gymmen in hun gymzaal. Op de gang dansen we met elkaar en ‘s middags spelen we op het grote plein samen met de kinderen van de BSO. Onze peuters zijn snel gewend. En wij eigenlijk ook. Ik had niet verwacht dat het zo snel en makkelijk zou gaan, maar wat was het een prachtig proces om te mogen begeleiden!

Liefs, Doortje

Geef een reactie op dit artikel

Doortje

Mijn naam is Doortje en vanaf deze maand mag ik gaan bloggen voor To Be Kinderopvang. Super leuk! Het idee van een platform voor en door de kinderopvang spreekt mij heel erg aan. Situaties en visies met elkaar delen en zodoende van elkaar leren en elkaar inspireren.

Ik werk inmiddels 12 jaar in de kinderopvang op een kleinschalig kinderdagverblijf, met maar twee groepen. Ik werk op een verticale groep en daar beleef ik van alles.
Ik ben mij de afgelopen jaren gaan verdiepen en verrijken met kennis en vaardigheden waarmee ik mijn beroep nog beter en leuker wil kunnen uitvoeren. Zo studeer ik jeugd en ontwikkelingspsychologie en ben ik opgeleid als docent peuter en kleuteryoga. Ook doe ik veel met muziek.

Iedere maand zal ik een blog schrijven over mijn belevenissen of visie op bepaalde situaties in de kinderopvang. Ik hoop dat jullie ze met plezier lezen.

Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw berich wordt geplaatst door deze auteur.

Gerelateerde berichten

Hoe krijg je ze toch aan het lezen?

Hoe krijg je ze toch aan het lezen?

Het is niet altijd gemakkelijk om kinderen warm te maken voor lezen. Kinderen die moeite met taal hebben bijvoorbeeld, waarvoor ...
Lees meer
Doe jij het als pedagogisch coach alleen?

Doe jij het als pedagogisch coach alleen?

Doe jij het als pedagogisch coach alleen? Dan bedoel ik dus het feit dat je je alleen voelt staan, o.a ...
Lees meer
Druk, druk, druk

Druk, druk, druk

‘Het probleem van zelfsturende teams is dat ze allemaal een andere kant op sturen’ meldde een afdelingsdirecteur vorige week. ‘dat ...
Lees meer
De wereld ontdekken en begrijpen

De wereld ontdekken en begrijpen

Als ouder wil je je kind de beste ontwikkelingskansen geven. Dat je kind gezien wordt en er aandacht voor hem ...
Lees meer

Andere berichten

Hoe cultuur sensitief ben jij?

Hoe cultuur sensitief ben jij?

Vandaag begin ik aan mijn laatste online training cultuur sensitief werken. Een training die ik volg om GGZ en LVB ...
Lees meer
Op het Buikje…..

Op het Buikje…..

Pedagogisch medewerksters maken een belangrijk onderdeel uit van de dagelijkse routine van baby's en kunnen derhalve een grote impact hebben op ...
Lees meer
Waarom bewegen met jonge kinderen zo belangrijk is

Waarom bewegen met jonge kinderen zo belangrijk is

Er zijn steeds meer initiatieven om peuters en kleuters georganiseerd te laten sporten. Kinderen tot zes jaar worden door hun ...
Lees meer
Vreemde ogen dwingen

Vreemde ogen dwingen

Als natuurdeskundige werd ik in het voorjaar gevraagd om een workshop te geven over eetbare planten in de buurt.  Ik ...
Lees meer
[getsocial app="follow_bar"]