Zoals jullie eerder in mijn blogs hebben kunnen lezen, waren wij ons op het KDV aan het voorbereiden op een verhuizing. Na een bedrijfsovername was het nu dan ook tijd voor een nieuw pand, in een basisschool, met een BSO. Een mini IKC.

Het voorbereiden van de kindjes

Voor de verhuizing hebben we veel verhuis-spel uitgespeeld met de kinderen. Op de groep stonden iedere dag dozen, waarin zij speelgoed en spullen konden doen om ‘te verhuizen’. We zijn met de oudste peuters een keer gaan kijken bij ons nieuwe, toen nog lege lokaal en we hebben het visueel gemaakt door foto’s van oud en nieuw op een gepaste plek op de groep op te hangen. En toen was het vakantie… Wij gaan iedere zomer 2 weken dicht, de middelste twee weken van de school vakantie en daarin zou de verhuizing plaats vinden, dus na die 2 weken, startten wij op onze nieuwe locatie!

Vertrouwde sfeer

Ik heb die vakantie niet verhuisd, maar heb genoten van een heerlijke vakantie in Zweden, dus voor mij was het die maandag ochtend ook wennen. En hoe doe je dat…?

Als eerste wil ik mijn collega’s die de inrichting op zich genomen hebben echt een super compliment maken. Jeetje! Het is een mix geworden, van fris en nieuw en toch is onze oude vertrouwde sfeer gebleven. Heel knap! We hebben veel meubilair en speelgoed meegenomen, er was dus veel herkenbaar voor de kinderen.

Ons hele team aanwezig!

Die maandag ochtend opende we met 4 man (vrouw) sterk! Ons hele team aanwezig! We hadden wat lekkers gehaald als een soort mini ontbijtje en alle ouders bleven uitgebreid zitten om wat te eten, drinken en samen met hun kind(eren) de nieuwe locatie te ontdekken. De kinderen waren enthousiast, maar bij het afscheid soms ook even verdrietig. Dat mag, en hoort er bij. Het was daarom extra fijn dat we er allemaal waren. De kinderen die steun zochten konden dat doen bij de leidster die zij het beste kennen of zich het prettigst bij voelen.

Het was nog schoolvakantie. Dus rustig in school en ook de BSO was nog op de vakantielocatie. De kinderen gingen eigenlijk meteen spelen. Ze hebben al het speelgoed meerdere keren door de hele groepsruimte verspreid J. Werkelijk alles is van zijn plek geweest. De concentratieboog was kort, spel veranderde snel, maar alle kinderen speelden vrij. Mijn collega en ik zijn vooral aanwezig en nabij geweest die dag. Even geen extra activiteiten, maar gewoon wennen en aarden met elkaar.
Ik vond het mooi om te zien hoe de kinderen dit deden.

Een prachtig proces

En nu? Inmiddels verweven we steeds meer met school en de BSO. Oudste peuters mogen wel eens een half uurtje spelen bij de kleuters en wij gymmen in hun gymzaal. Op de gang dansen we met elkaar en ‘s middags spelen we op het grote plein samen met de kinderen van de BSO. Onze peuters zijn snel gewend. En wij eigenlijk ook. Ik had niet verwacht dat het zo snel en makkelijk zou gaan, maar wat was het een prachtig proces om te mogen begeleiden!

Liefs, Doortje

Geef een reactie op dit artikel

Doortje

Mijn naam is Doortje en vanaf deze maand mag ik gaan bloggen voor To Be Kinderopvang. Super leuk! Het idee van een platform voor en door de kinderopvang spreekt mij heel erg aan. Situaties en visies met elkaar delen en zodoende van elkaar leren en elkaar inspireren.

Ik werk inmiddels 12 jaar in de kinderopvang op een kleinschalig kinderdagverblijf, met maar twee groepen. Ik werk op een verticale groep en daar beleef ik van alles.
Ik ben mij de afgelopen jaren gaan verdiepen en verrijken met kennis en vaardigheden waarmee ik mijn beroep nog beter en leuker wil kunnen uitvoeren. Zo studeer ik jeugd en ontwikkelingspsychologie en ben ik opgeleid als docent peuter en kleuteryoga. Ook doe ik veel met muziek.

Iedere maand zal ik een blog schrijven over mijn belevenissen of visie op bepaalde situaties in de kinderopvang. Ik hoop dat jullie ze met plezier lezen.

Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw berich wordt geplaatst door deze auteur.

Gerelateerde berichten

Groene uitdagingen zoeken met de inspectie kinderopvang

Groene uitdagingen zoeken met de inspectie kinderopvang

Met schrik vernemen we bij de Inspectie Kinderopvang (GGD Amsterdam) dat sommige eigenaren en pedagogisch medewerkers van kinderdagverblijven de inspectie ...
Lees meer
Beurstip: NOT

Beurstip: NOT

Volgende week vindt van 22 t/m 26 januari de grootste onderwijsbeurs van Nederland weer plaats in de jaarbeurs Utrecht.  De Nationale ...
Lees meer
Bomen klimmen

Bomen klimmen

In het park zie ik een jongen in een lage boom klimmen. Ik schat hem een jaar of 7. De ...
Lees meer
Hoepla, breng die peuters naar de opvang

Hoepla, breng die peuters naar de opvang

Dit is de laatste keer dat ik erover zeur, goed? Over het belang van peuteropvang voor het leren van taal ...
Lees meer

Andere berichten

Jong geleerd...is op scooterleeftijd gedaan!

Jong geleerd…is op scooterleeftijd gedaan!

“Nee! Isse mij!”; je hoort het regelmatig uit de schattige peutermondjes komen. Vaak bekrachtigen deze peuters hun woorden met een ...
Lees meer
Niet storen a.u.b.!

Niet storen a.u.b.!

Wat is het toch een fantastisch vak: pedagogisch coach zijn. Je helpt mensen groeien, om de allerkleinsten het allerbeste te ...
Lees meer
Digitaal plezier, pak je kans in de kinderopvang

Digitaal plezier, pak je kans in de kinderopvang

Kinderen ervaren hun eerste levensjaren veel, en deze ervaringen zijn belangrijk voor hun ontwikkeling. Zo beginnen ze ook al heel ...
Lees meer
Zit eens stil!

Zit eens stil!

Ik ben op de groep van een kinderdagverblijf. Juul zit in de kring, net als de andere kinderen. Juf Marina ...
Lees meer
[getsocial app="follow_bar"]