Hoewel het anno 2017 nog niet verplicht is komt daar zéér binnenkort wel verandering in. Namelijk, de verplichting dat er minimaal één medewerker van de organisatie in het bezit dient te zijn van een EHBO-diploma gedurende de gehele openingstijden van het kinderdagverblijf.

Houd er rekening mee dat één persoon certificeren niet voldoende is. Hij/zij zal ook eens met vakantie gaan, ziek zijn etc. Wij zijn natuurlijk voorstander om iedereen te trainen op het gebied van Kinder-EHBO. Tenslotte draagt u als opvang de verantwoordelijkheid over de kids. Weten uw medewerkers wat te doen bij de meest voorkomende ongevallen met en bij kids?

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen… Hierbij een aantal mogelijkheden zodat u als organisatie optimaal voorbereid bent op Wet IKK; beleid Veiligheid en Gezondheid.

* Een cursus Kinder-EHBO volgens één van de onderstaande erkende instanties is al mogelijk vanaf 8 personen, op uw eigen locatie! (waar dan ook in Nederland!)

* Bent u als organisatie niet BTW plichtig? Let us Train You heeft de CRKBO erkenning waardoor wij ook geen BTW hoeven te berekenen (dit werkt in uw voordeel!)

* Bij groepen groter dan 15 personen zetten wij meerdere instructeurs in en kunnen wij de per persoonsprijs ietwat naar beneden bijstellen.

* Is uw kinderdagverblijf kleinschalig? Wellicht kunnen we de handen ineen slaan met andere kinderdagverblijven in uw regio. Laat ons weten dat u interesse heeft en met hoeveel personen. Wij gaan actief op zoek naar andere organisaties en bieden een training aan op een willekeurige locatie in uw regio.

Geen rompslomp, wij houden van simpel en effectief. Wat u nu mag doen wanneer u interesse heeft? U heeft nog:
124 dagen
2.965 uren
177.886 minuten
10.673.158 seconden

om contact met ons op te nemen en een training in te plannen. Doet u mee?

Erkende diploma’s voor de Wet IKK: beleid veiligheid & gezondheid.
Eerste Hulp aan kinderen van het Oranje Kruis;
Spoedeisende Hulpverlening bij Slachtoffers (SEHSO) van NedCert;
Acute Zorg bij kinderen van NIKTA;
Acute Zorgverlener Module Kind en Omgeving van NIKTA;
Eerstehulpverlener van NIKTA;
Spoedeisende Hulpverlening bij Kinderen (SEHBK) van NedCert;
Basis Eerstehulpverlener-LPEV met de aantekening Eerste hulp aan Kinderen van Stichting LPEV;
Eerste Hulp aan Baby’s en Kinderen van het Nederlandse Rode Kruis;
;Eerste Hulp bij werken met kinderen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening.

Geef een reactie op dit artikel

Leoniek Hendriks

Ik ben parttime werkzaam voor een trainingsbureau die onder andere de cursus Kinder-EHBO uitzet op diverse locaties. Hierbij ga ik op zoek naar organisaties zoals Kinderdagverblijven, basisscholen, mamacafés en verenigingen voor een samenwerking. Ouders en andere geïnteresseerden kunnen zich individueel inschrijven.
Daarnaast hebben we ook de cursus Kinder-EHBO ontwikkeld voor de medewerkers van bijv. een kinderopvang. Geen moeilijke medische termen maar een leuke interactieve basiscursus Kinder-EHBO met dé Funfactor. Daar wordt iedereen blij van!

Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met het ontwikkelen van nieuwe trainingen met nét dat beetje meer aandacht. Geen saaie en taaie lesstof maar zelf actief bezig zijn. Het zusje van Let us Train You is Unieke Activiteiten. Ieder jaar brengen we een nieuwe unieke activiteit de markt op zoals: Bumperballz Voetbal, Techniek4Kids, Lasergamen op eigen locatie etc. Deze activiteiten zijn uitermate geschikt voor als activiteit op bijv. een BSO.

Naast het werk geniet ik enorm van mijn gezin en ben ik mama van twee kids Fenna van bijná 5 jaar en Vigo van 8 maanden. Samen met hen woon ik in het Noord-Hollandse Schagen.

Bekijk mijn website
Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw bericht wordt geplaatst door deze auteur.

Gerelateerde berichten

Groene uitdagingen zoeken met de inspectie kinderopvang

Groene uitdagingen zoeken met de inspectie kinderopvang

Met schrik vernemen we bij de Inspectie Kinderopvang (GGD Amsterdam) dat sommige eigenaren en pedagogisch medewerkers van kinderdagverblijven de inspectie ...
Lees meer
Beurstip: NOT

Beurstip: NOT

Volgende week vindt van 22 t/m 26 januari de grootste onderwijsbeurs van Nederland weer plaats in de jaarbeurs Utrecht.  De Nationale ...
Lees meer
Bomen klimmen

Bomen klimmen

In het park zie ik een jongen in een lage boom klimmen. Ik schat hem een jaar of 7. De ...
Lees meer
Hoepla, breng die peuters naar de opvang

Hoepla, breng die peuters naar de opvang

Dit is de laatste keer dat ik erover zeur, goed? Over het belang van peuteropvang voor het leren van taal ...
Lees meer

Andere berichten

‘Benut je kansen’

‘Benut je kansen’

Mariette Hamer, de voorzitter van de SER past haar functie als een handschoen. Meer dan haar voorgangers reist zij het ...
Lees meer
Zelf de wereld om je heen ontdekken

Zelf de wereld om je heen ontdekken

Deze wintermaanden vol met pepernoten, sinterklaasliedjes, kadootjes en kerst ervaren jonge kinderen met hun rijke verbeeldingswereld heel intens. Op hun ...
Lees meer
Aankomen A.U.B.

Aankomen A.U.B.

Handjes op je rug! Niet aankomen. Kijken doe je met je ogen...Bij deze sensomotorische activiteit moet dat NIET! Ik ben ...
Lees meer
Popover

Popover

Een popover is een heel krachtig middel om extra aandacht te geven aan een thema. Iedere bezoeker krijgt ongevraagd één ...
Lees meer
[getsocial app="follow_bar"]