Slecht weer mag natuurlijk geen reden zijn om binnen te blijven met de kinderen! Ik krijg altijd veel vragen over wat nou de juiste buitenkleding is voor kinderen. Want er is natuurlijk van alles te krijgen, maar wat heb je nou echt nodig? Hieronder een overzichtje van verschillende producten. Wat voor jouw locatie exact nodig is, hangt sterk af van de samenstelling van je groep, hoe vaak je buiten speelt en hoe jullie buitenruimte er uit ziet.

Kruipbroek

Een waterdichte kruipbroek is voor de kleinsten een must. Het beschermt het kind tegen kou en de kleding tegen slijtage. Let wel op dat de broek bestand is tegen kruipen over verschillende type ondergronden. Een broek met bretels is handig omdat deze tot op de borst komt. Zo blijven kinderen ook lekker droog als ze op hun buik liggen. En in de winter kies je voor een warmere gevoerde variant. Ook voor wat grotere kinderen is zo’n broek erg handig. Ze blijven lekker droog, waardoor ze bij kouder weer het minder snel koud krijgen.

Laarzen

Laarzen zijn onmisbaar. Want met natte sokken in je schoenen, dat voelt niet fijn. Wanneer het straks weer wat kouder wordt, krijg je het met natte voeten ook veel sneller koud. Een reden om standaard met laarzen aan buiten te spelen is dat ouders het vaak heel vervelend vinden als de schoenen van de kinderen ontzettend vies worden. En geef ze eens ongelijk. Sommige kinderen hebben één paar schoenen en niet een paar oude schoenen op voorraad. Daarnaast zijn kinderschoenen gewoon hartstikke duur. En vaak mooi roze of lichtblauw…. Eigenlijk niet gemaakt om mee in de modder te spelen. Kies laarzen met een goede pasvorm en kwaliteit. Zonde als ze na een of twee jaar lek zijn!

Waterdichte sloffen

Dan zijn er natuurlijk nog de kleinste kindjes die kruipen. Deze kinderen zijn vaak nog te klein voor laarzen, want die floepen tijdens het kruipen telkens uit. Dan zijn waterdichte sloffen een uitkomst. Niet de meest elegante oplossing, maar wel erg effectief!

Poncho’s – ik ben er geen fan van

Regelmatig wordt mij gevraagd waarom we geen poncho’s in ons assortiment hebben. Dat is omdat ik van mening ben dat poncho’s de kinderen behoorlijk belemmeren in hun beweging. Dat ding dat fladdert de hele tijd om je heen. Je moet telkens naar je handen zoeken als je iets wilt pakken. En als je bukt, kun je op de rand gaan staan. Je merkt het al, ik ben er geen fan van. Op de fiets zijn ze handig, maar om in buiten te spelen niet. Dat is waarom de meeste Scandinavische leveranciers ze ook pas aanbieden vanaf maat 116.

Regenjas

Een regenjas is niet eens altijd nodig. Afgeknipte vuilniszakken voldoen natuurlijk ook. Maar ben je veel buiten en wil je voor een iets duurzamer alternatief gaan, kijk dan naar een regenjas die de kinderen gemakkelijk zelf aan en uit kunnen trekken. Een jas met én ritsen én knopen én klitteband is minder praktisch.

Alles in één

Een waterdichte overall is handig, vooral wanneer je vaak en lang met de kinderen naar buiten gaat. Kinderen blijven in een overall vaak warmer, omdat de jas niet opkruipt. De kleine kinderen die kruipen blijven vooral droger aan de armen en ellebogen, in vergelijking tot wanneer je alleen een kruipbroek aantrekt. Bij een overall is het heel belangrijk dat je weet hoe de maatvoering is. Vraag daarom advies voor je tot aanschaf over gaat.

En welke maten kies ik dan?

Zoveel kinderen zoveel maten. Maar wanneer je slim kiest, hoef je natuurlijk niet alle maten in huis te hebben. Laat je daarom goed adviseren. Vaak kun je (afhankelijk van de samenstelling van je groep) een maat overslaan. Een aanbieder die goed op de hoogte is, kan je hier alles over vertellen! Vraag ook goed door over de pasvorm van een artikel. Deze verschilt nogal eens van merk tot merk!
Dus laarzen en regenbroek aan en naar buiten! Want er bestaat geen slecht weer, alleen slechte kleding!

Een uitgebreider advies over buitenkleding? Stel je vraag door een ">e-mail te sturen, neem een kijkje in de webshop of bezoek ons tijdens een van de beurzen waar we staan. Bellen kan natuurlijk ook.

Gerelateerde berichten