Wat een geluk, ik mag weer een nieuwe boekrecensie schrijven! Het boek dat ik dit keer voor jullie gelezen heb is het Happy Kids Massage Book van Corina Elzenaar. Een boek naar mijn hart! Wil je weten waarom? Lees dan vlug verder!

Als ik mensen vertel dat ik peuter- en kleuteryogajuf ben, ontvang ik vaak verschillende reacties, van Oh wat leuk! tot Is dat nodig? (Zelf)massage is een belangrijk en heerlijk ontspannend onderdeel van de yoga en daarom ben ik altijd op zoek naar eenvoudige grepen en leuke verhalen die er bij passen. Niet alleen op het kinderdagverblijf geef ik peuteryoga, ook op het IKC waar ik werk, leren kinderen masseren. Het bevordert het groepsgevoel, en door de oxytocine die vrij komt, zijn kinderen meer ontspannen, nemen angst- en stresssymptomen af en voelt het kind zich meer gezien en bevestigd.
Corina Elzenaar heeft met haar Happy Kids Massage Book het argument dat ik wel eens hoor: Masseren, dat kan ik niet, volledig van tafel geveegd. Iedereen kan masseren! Het boek begint eenvoudig met het aanleren van twintig grepen die door het hele boek terugkomen. Voor kinderen zijn deze grepen ook zeer geschikt en daarmee is het boek ook leuk voor in de onderbouw- en middenbouwklassen van de basisschool of voor op de BSO!

Het boek bestaat uit 8 verhalen. In die verhalen spelen de Happy Kids Fatima, Kyara, Yena, Yamar en Toby de hoofdrollen. Zij beleven allerlei avonturen, van een vakantie naar Afrika tot een verhaal over pesten. Deze verhalen zijn zowel voor jongens als meisjes geschikt en vooral leuk voor kinderen tussen de 4 en 9 jaar. Daarna komt mijn favoriete deel! Allemaal korte versjes en kinderliedjes, maar nu voorzien van massagegrepen. Super leuk en absoluut een aanrader voor de peutergroep! Onze bekende kinderliedjes zingen de kinderen op mijn groep nu vaak met een maatje en om beurten geven ze elkaar een massage! In het begin moesten de kinderen er even aan wennen. Soms ging het per ongeluk ook nog wel eens wat te hard, maar na een paar keer weten ze wat ze zelf lekker vinden en doen ze erg hun best hun maatje ook dat gevoel te geven. Is het lekker? vragen ze elkaar dan. Zo ontspannen ze niet alleen en leren ze over hun eigen lijf, maar leren ook rekening houden met elkaar, afstemmen op een ander, feedback vragen én daar iets mee doen. Hele belangrijke vaardigheden die zo spelenderwijs voorbij komen.

Het boek is kleurrijk geïllustreerd en helder geschreven. Buiten deze verhalen, gedichten en liedjes staan er ook veel tips in om te wennen aan het aanraken van elkaar (niet alle kinderen zijn dit gewend) en is er aandacht voor ernstig meervoudig gehandicapte kinderen en kinderen met adhd.
Het Happy Kids Massage Book is een absolute aanrader voor iedereen die met kinderen werkt en hen en zichzelf (want de kinderen willen maar wat graag samen met jou oefenen!!) wat extra ontspanningsmomenten op de dag gunt.
Iedereen kan masseren! Geniet er van!

Liefs, Doortje

Wil je het Happy Kids Massage Book bestellen ga dan naar de site van Corina Elzenaar.

Geef een reactie op dit artikel

Doortje

Mijn naam is Doortje en vanaf deze maand mag ik gaan bloggen voor To Be Kinderopvang. Super leuk! Het idee van een platform voor en door de kinderopvang spreekt mij heel erg aan. Situaties en visies met elkaar delen en zodoende van elkaar leren en elkaar inspireren.

Ik werk inmiddels 12 jaar in de kinderopvang op een kleinschalig kinderdagverblijf, met maar twee groepen. Ik werk op een verticale groep en daar beleef ik van alles.
Ik ben mij de afgelopen jaren gaan verdiepen en verrijken met kennis en vaardigheden waarmee ik mijn beroep nog beter en leuker wil kunnen uitvoeren. Zo studeer ik jeugd en ontwikkelingspsychologie en ben ik opgeleid als docent peuter en kleuteryoga. Ook doe ik veel met muziek.

Iedere maand zal ik een blog schrijven over mijn belevenissen of visie op bepaalde situaties in de kinderopvang. Ik hoop dat jullie ze met plezier lezen.

Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw berich wordt geplaatst door deze auteur.

Gerelateerde berichten

Knutselen maar!

Knutselen maar!

Ik heb al eens eerder een blog geschreven over knutselen met jonge kinderen.  Het blijkt dat volwassenen het soms best ...
Lees meer
Kiekeboe!

Kiekeboe!

KIEKEBOE! Wedden dat jij dit spelletje meerdere keren per dag speelt? Kiekeboe hoort bij de ontwikkeling van kinderen. Ouders en ...
Lees meer
Boeken in de kinderopvang, liefde voor het boek

Boeken in de kinderopvang, liefde voor het boek

Ondertussen heb ik al heel wat kindercentra in binnen- en buitenland gezien. Ik kan het nooit laten om een kijkje ...
Lees meer
Zomerreceptenboekje

Zomerreceptenboekje

Je hoeft niet op vakantie om je kinderen een leuke zomervakantie te geven! We hebben Madaga gevraagd een leuk weekmenu ...
Lees meer

Andere berichten

Beroepsvereniging PPINK (Pedagogisch Professionals in Kinderopvang) is opgericht

Beroepsvereniging PPINK (Pedagogisch Professionals in Kinderopvang) is opgericht

Op 20 juni 2017 is de beroepsvereniging opgericht voor pedagogisch medewerkers: PPINK (Pedagogisch Professionals in Kinderopvang). PPINK is een initiatief ...
Lees meer
Zoekboeken

Zoekboeken

Er zijn diverse boeken die je kan lezen met kinderen. De zoekboeken vond ik eigenlijk altijd maar stomme boeken. Wat ...
Lees meer
Omgaan met overbezorgde ouders

Omgaan met overbezorgde ouders

Ik loop langs de bosrand en mij valt iets op. Als kind speelde ik veel buiten. Wij bouwden hutten. In ...
Lees meer
De nasmaak van een tosti

De nasmaak van een tosti

“Is de caesarsalade hier lekker?” vraag ik aan de bediende. “Die heb ik híer nog nooit gegeten,” zegt ze met een blik ...
Lees meer