Wat een geluk, ik mag weer een nieuwe boekrecensie schrijven! Het boek dat ik dit keer voor jullie gelezen heb is het Happy Kids Massage Book van Corina Elzenaar. Een boek naar mijn hart! Wil je weten waarom? Lees dan vlug verder!

Als ik mensen vertel dat ik peuter- en kleuteryogajuf ben, ontvang ik vaak verschillende reacties, van Oh wat leuk! tot Is dat nodig? (Zelf)massage is een belangrijk en heerlijk ontspannend onderdeel van de yoga en daarom ben ik altijd op zoek naar eenvoudige grepen en leuke verhalen die er bij passen. Niet alleen op het kinderdagverblijf geef ik peuteryoga, ook op het IKC waar ik werk, leren kinderen masseren. Het bevordert het groepsgevoel, en door de oxytocine die vrij komt, zijn kinderen meer ontspannen, nemen angst- en stresssymptomen af en voelt het kind zich meer gezien en bevestigd.
Corina Elzenaar heeft met haar Happy Kids Massage Book het argument dat ik wel eens hoor: Masseren, dat kan ik niet, volledig van tafel geveegd. Iedereen kan masseren! Het boek begint eenvoudig met het aanleren van twintig grepen die door het hele boek terugkomen. Voor kinderen zijn deze grepen ook zeer geschikt en daarmee is het boek ook leuk voor in de onderbouw- en middenbouwklassen van de basisschool of voor op de BSO!

Het boek bestaat uit 8 verhalen. In die verhalen spelen de Happy Kids Fatima, Kyara, Yena, Yamar en Toby de hoofdrollen. Zij beleven allerlei avonturen, van een vakantie naar Afrika tot een verhaal over pesten. Deze verhalen zijn zowel voor jongens als meisjes geschikt en vooral leuk voor kinderen tussen de 4 en 9 jaar. Daarna komt mijn favoriete deel! Allemaal korte versjes en kinderliedjes, maar nu voorzien van massagegrepen. Super leuk en absoluut een aanrader voor de peutergroep! Onze bekende kinderliedjes zingen de kinderen op mijn groep nu vaak met een maatje en om beurten geven ze elkaar een massage! In het begin moesten de kinderen er even aan wennen. Soms ging het per ongeluk ook nog wel eens wat te hard, maar na een paar keer weten ze wat ze zelf lekker vinden en doen ze erg hun best hun maatje ook dat gevoel te geven. Is het lekker? vragen ze elkaar dan. Zo ontspannen ze niet alleen en leren ze over hun eigen lijf, maar leren ook rekening houden met elkaar, afstemmen op een ander, feedback vragen én daar iets mee doen. Hele belangrijke vaardigheden die zo spelenderwijs voorbij komen.

Het boek is kleurrijk geïllustreerd en helder geschreven. Buiten deze verhalen, gedichten en liedjes staan er ook veel tips in om te wennen aan het aanraken van elkaar (niet alle kinderen zijn dit gewend) en is er aandacht voor ernstig meervoudig gehandicapte kinderen en kinderen met adhd.
Het Happy Kids Massage Book is een absolute aanrader voor iedereen die met kinderen werkt en hen en zichzelf (want de kinderen willen maar wat graag samen met jou oefenen!!) wat extra ontspanningsmomenten op de dag gunt.
Iedereen kan masseren! Geniet er van!

Liefs, Doortje

Wil je het Happy Kids Massage Book bestellen ga dan naar de site van Corina Elzenaar.

Geef een reactie op dit artikel

Doortje

Mijn naam is Doortje en vanaf deze maand mag ik gaan bloggen voor To Be Kinderopvang. Super leuk! Het idee van een platform voor en door de kinderopvang spreekt mij heel erg aan. Situaties en visies met elkaar delen en zodoende van elkaar leren en elkaar inspireren.

Ik werk inmiddels 12 jaar in de kinderopvang op een kleinschalig kinderdagverblijf, met maar twee groepen. Ik werk op een verticale groep en daar beleef ik van alles.
Ik ben mij de afgelopen jaren gaan verdiepen en verrijken met kennis en vaardigheden waarmee ik mijn beroep nog beter en leuker wil kunnen uitvoeren. Zo studeer ik jeugd en ontwikkelingspsychologie en ben ik opgeleid als docent peuter en kleuteryoga. Ook doe ik veel met muziek.

Iedere maand zal ik een blog schrijven over mijn belevenissen of visie op bepaalde situaties in de kinderopvang. Ik hoop dat jullie ze met plezier lezen.

Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw berich wordt geplaatst door deze auteur.

Gerelateerde berichten

Plan(t)tijd

Plan(t)tijd

Tja, ik kan het niet ontkennen. Ik snap het en ik begrijp het. Als ik zelf binnen bij de kachel ...
Lees meer
IJs en ijskoud

IJs en ijskoud

Op het moment dat ik dit blog schrijf is het koud. Nou ja, koud... Het vriest een beetje en het ...
Lees meer
Mijn grote reis om de wereld DINOSAURUS

Mijn grote reis om de wereld DINOSAURUS

Heb jij een kleintje dat van dino's houdt? Of heb je een peuter die minutenlang naar plaatjes kan kijken? Dan ...
Lees meer
Draadloze oortjes en verrekijkers, het creatief proces

Draadloze oortjes en verrekijkers, het creatief proces

Sinds een maand ben ik weer in Nederland. Afgelopen tijd heb ik grappige en ook ontroerende voorbeelden gezien van creatief ...
Lees meer

Andere berichten

Themapagina

Themapagina

Wij bieden je ook de gelegenheid voor een themapagina. Dit is een pagina waarop alle berichten zijn gepubliceerd vanuit personen ...
Lees meer
Houdt je vak leuk

Houdt je vak leuk

"Ik ben er even helemaal klaar mee, ik weet het even niet meer". Tja als ik dat hoor, hoor ik ...
Lees meer
Regels de baas

Regels de baas

Zakmesles geven aan 8-jarigen, is dat wel toegestaan? Zwemmen met BSO-kinderen, zou je dat wel doen? Waterdiertjes vangen met kinderen ...
Lees meer
Hoe coach je elkaar?

Hoe coach je elkaar?

Jouw leidinggevende heeft een ideaal team samengesteld. Samen met de coach/beleidsmedewerker en personeelsfunctionaris is nagedacht over wat jullie allemaal van ...
Lees meer
[getsocial app="follow_bar"]