Wisten jullie dat Halloween van oorsprong de viering is van de herfstoogst? Het is de tijd van pompoenen, mais, appels en peren. ’s Ochtends is het langer donker, de blaadjes vallen van de bomen en buiten trekken we een dikke jas aan. Het is herfst! De ideeën beginnen bij mij weer te borrelen met al die kleuren en materialen. Hoe laat ik de kinderen hier kennis mee maken? Wat sluit aan bij de ontwikkelingsfase waar ze in zitten? Jonge kinderen leren door te beleven en te ontdekken. Aanraken, zien, horen, proeven en ruiken.

Oeff, wat zwaar die pompoen

Tijdens de workshops die ik geef mogen kinderen zoveel mogelijk zelf beleven en ontdekken. Op deze manier sluiten activiteiten het beste aan op hun eigen ontwikkelingstempo en stimuleer je creativiteit. Kinderen onderzoeken en spelen op verschillende manieren. Tijdens een workshop was een dreumes aan het spelen met het klaargezette herfstzand waar een aantal pompoenen in lagen. Het herfstzand rook overigens heerlijk naar kaneel! De dreumes rolde de pompoen steeds door het zand om het vervolgens op te tillen. Best zwaar zo’n pompoen! Een andere dreumes was vooral bezig het zand tussen de vingers te wrijven en te proeven.

Advertentie

Ben jij de leukste en liefste BSO-medewerker die er is? Ben jij de leukste en liefste BSO-medewerker die er is? Ben jij een pedagogisch medewerker BSO en krijg jij energie van het bedenken van inspirerende activiteiten voor kinderen van 4 - 12 jaar? Dan hebben wij wellicht een droombaan voor MEER INFO ALLE VACATURES Kesteren Pedagogisch medewerker BSO ‘t Mouwtje – Bussum (27,5 uur p/w) Pedagogisch medewerker BSO 't Mouwtje - Bussum (27,5 uur p/w) Heb jij een enorme dosis energie en enthousiasme? Ga je graag met de kinderen op excursie of bedenk je de leukste activiteiten? En werk je graag op een grote locatie MEER INFO ALLE VACATURES Bussum Gezocht: ervaren en vrolijke pedagogisch medewerker voor ons kinderdagverblijf/ BSO Gezocht: ervaren en vrolijke pedagogisch medewerker voor ons kinderdagverblijf/ BSO We hebben 2 baby en 2 peutergroepen  waar veel tijd en aandacht voor de kinderen is. We werken gestructureerd en bieden  activiteiten aan volgens de Uk&Puk methode. Je werkt op MEER INFO ALLE VACATURES Almere Ervaren BSO medewerker Ervaren BSO medewerker Op onze leuke en gezellige BSO doe je alle werkzaamheden die horen bij een BSO. Daarnaast ben je met je ervaring al snel iemand die minder ervaren medewerkers goed kan MEER INFO ALLE VACATURES Almere Poort Starten als freelancer in de kinderopvang Starten als freelancer in de kinderopvang Via het onlineplatform Tadaah kun je als freelance pedagogisch medewerker aan de slag bij tal van opdrachtgevers in de randstad.  Je kunt gaan werken bij BSO, kinderdagverblijven, voorscholen, naschoolse opvang MEER INFO ALLE VACATURES Randstad, Amsterdam 3 vacatures voor pedagogisch medewerker van ca. 18 uur 3 vacatures voor pedagogisch medewerker van ca. 18 uur Als pedagogisch medewerker ben je verantwoordelijk voor de verzorging van de kinderen en het stimuleren van hun ontwikkeling op eigen niveau. Je creeert een gezellige sfeer waarin de kinderen zich MEER INFO ALLE VACATURES Edam

Hobbelen, klappen en stampen

Een wandeling door het bos is ook iets wat je binnen goed kunt beleven met jonge kinderen en wat mooi aansluit op het thema. Probeer de geuren, kleuren en texturen van het bos op de groep te introduceren. Laat de kinderen bijvoorbeeld eens voelen aan dennenappels en herfstblaadjes, of kruip samen door een konijnenholletje (kruiptunnel). Baby’s en dreumesen vinden het heerlijk om actieliedjes en rijmpjes te zingen over het bos en paddenstoelen, waarbij er wordt gehobbeld, geklapt en gestampt. De herhaling van klanken is goed voor de taalontwikkeling en de acties verbeteren het lichaamsbewustzijn. Kortom weer voldoende inspiratie om te spelen en bewegen met de kinderen.

Lijkt het jou ook leuk om zo’n workshop bij jou op de groep te doen? Neem dan even contact met mij op en informeer naar de mogelijkheden. Tot de volgende blog. Dit zou zomaar over een winterthema kunnen gaan. Ik vind het leuk om te horen of jullie een herfstthema op de groep hebben.

BLOGGER

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig! Door middel van spel leren kinderen zichzelf en de wereld om zich heen begrijpen. Hoe kun je als ouder en professional nog beter aan sluiten bij de ontwikkelingsbehoeften van kinderen? In deze blog laat ik jullie graag meekijken in de beweeg en inspiratie lessen die ik organiseer voor ouders en professionals, deel ik tips en adviezen voor de omgang met baby’s en dreumesen en geef ik ideeën voor leuke activiteiten op de groep.

Rotterdam is leuk! Mijn blog schrijf ik dan ook in deze mooie stad. Vanuit de gedachte ‘It takes a village to raise a child’ is de organisatie Rotterdam Parents gestart om ouders met elkaar te verbinden en te informeren. Dit doen we onder andere doormiddel van spel en beweging. De activiteitenprogramma’s DreumesDingen en Baby Sensory Rotterdam staan helemaal in het teken van plezier maken en dragen bij aan de sociaal-emotionele, motorische en cognitieve ontwikkeling van baby’s en dreumesen. Elke week neem ik ouders en kinderen weer mee op een nieuw avontuur en ontdekken we spelenderwijs een nieuw thema door te bewegen op muziek, sensorisch te spelen en te zingen. Dit kan ook bij jou op de groep!

Benieuwd naar mijn activiteitenprogramma's? Volg dan Baby Sensory Rotterdam en DreumesDingen op Facebook.

Gerelateerde berichten