Hoe richt je een kinderdagverblijf goed in? Je zou denken dat het niet zo ingewikkeld is een kinderdagverblijf, bso of school in te richten. Thuis heb je immers ook de woonkamer ingericht en dat is best leuk geworden. Je hebt meubels die aan de gestelde eisen voldoen, die je met veel zorg hebt uitgekozen en als je deze dan neerzet, zou dat toch moeten voldoen? Maar zo werkt het toch niet. Een grote open ruimte met specifieke eisen en wensen heeft een hele andere vorm van inzicht nodig.  Inzichten die het beste uit de ruimte halen en een ruimte tot stand brengt, waar iedereen die er moet zijn, ook graag wil zijn, omdat zij zich hier op hun gemak voelen.

De meeste pedagogisch medewerkers weten dat als kinderen in een grote open ruimte spelen, zij zich moeilijker kunnen concentreren. Ze krijgen te veel prikkels van alles wat er om hen heen gebeurt en ze voelen zich niet veilig. Door een paar hoeken in de ruimte te creëren, voelen kinderen zich al meer afgeschermd en ontstaat er een eigen speelplek, waardoor zij zich meer kunnen verdiepen in hun spel of werkje.

Advertentie

Gezocht: ervaren en vrolijke pedagogisch medewerker voor ons kinderdagverblijf/ BSO Gezocht: ervaren en vrolijke pedagogisch medewerker voor ons kinderdagverblijf/ BSO We hebben 2 baby en 2 peutergroepen  waar veel tijd en aandacht voor de kinderen is. We werken gestructureerd en bieden  activiteiten aan volgens de Uk&Puk methode. Je werkt op MEER INFO ALLE VACATURES Almere Ben jij de leukste en liefste BSO-medewerker die er is? Ben jij de leukste en liefste BSO-medewerker die er is? Ben jij een pedagogisch medewerker BSO en krijg jij energie van het bedenken van inspirerende activiteiten voor kinderen van 4 - 12 jaar? Dan hebben wij wellicht een droombaan voor MEER INFO ALLE VACATURES Kesteren 3 vacatures voor pedagogisch medewerker van ca. 18 uur 3 vacatures voor pedagogisch medewerker van ca. 18 uur Als pedagogisch medewerker ben je verantwoordelijk voor de verzorging van de kinderen en het stimuleren van hun ontwikkeling op eigen niveau. Je creeert een gezellige sfeer waarin de kinderen zich MEER INFO ALLE VACATURES Edam Starten als freelancer in de kinderopvang Starten als freelancer in de kinderopvang Via het onlineplatform Tadaah kun je als freelance pedagogisch medewerker aan de slag bij tal van opdrachtgevers in de randstad.  Je kunt gaan werken bij BSO, kinderdagverblijven, voorscholen, naschoolse opvang MEER INFO ALLE VACATURES Randstad, Amsterdam Ervaren BSO medewerker Ervaren BSO medewerker Op onze leuke en gezellige BSO doe je alle werkzaamheden die horen bij een BSO. Daarnaast ben je met je ervaring al snel iemand die minder ervaren medewerkers goed kan MEER INFO ALLE VACATURES Almere Poort

Door die hoeken (een er zijn nog veel meer trucs om deze plekken duidelijker af te bakenen) ontstaat er ook structuur in de ruimte en zo hebben pedagogisch medewerkers meer overzicht. Zij komen zo ook meer aan hun werkelijke taken toe, het begeleiden en inspireren van de kinderen.

Het verdelen van een grote ruimte in kleinere safe havens is echter ook weer niet voldoende. Je moet aan meer voorwaarden voldoen om die voorwaarden-scheppende omgeving te maken.

  • Veiligheid en geborgenheid creëer je door kleinere, op zichzelf staande plekken te maken, maar ook door zachte en comfortabele elementen toe te voegen. Dat tapijt waar je heerlijk op kunt spelen, die lage bank waar je lekker op kunt wegmijmeren, papa en mama kunt uitzwaaien of waar je met je pedagogisch medewerker een boek kunt lezen.
  • Rust creëer je ook door patronen, elementen en kleuren te herhalen, door een eenheid te scheppen.
  • Primaire kleuren (rood, geel en blauw… maar ook groen) zijn nog steeds favoriet bij ontwerpers van kinderdagverblijven, fabrikanten van meubels en speelgoed, maar is het niet overweldigend voor kinderen en pm’ers? Kinderen brengen zelf al zoveel kleur. Is het dan niet beter om de omgeving rustiger te houden? Wit, grijzen, natureltinten en hout zorgen voor rust en geven ons een warm gevoel.
  • Kinderen kunnen uitgedaagd worden door de meest eenvoudige dingen. Laat ze zelf hun speelgoed in en uit vakjes of doosjes doen. Autootjes doen het geweldig als je ze door een buis laat racen. Hoe fijn is het niet als je je zelf op kunt trekken aan een steun? Deze en nog veel meer elementen zijn in de inrichting eenvoudig te integreren.

PicMonkey-Collage
In het tot stand laten komen van een goed ingedeelde ruimte, waar kinderen en begeleiders zich op hun gemak voelen, is samenwerken voor mij het sleutelwoord. We kunnen samen kijken waar de behoeften liggen. We inventariseren welke mogelijkheden er zijn en welk materiaal er meegenomen kan worden of waarmee gewerkt moet worden. Met mijn inrichtings- en styling skills, mijn knowhow over veiligheidseisen en jullie kennis van beleidsplan en doelen en onze gezamenlijke ideeën en inzet, komen we tot prachtige resultaten.
Dit is bijvoorbeeld goed te zien op bovenstaande foto’s van projecten die ik voor ‘De kleine Wereld’ op verschillende locaties in Amsterdam heb gedaan .

BLOGGER

Website | + berichten

Ik ben Desiree Aalders en heb mij naast het inrichten van woningen, de afgelopen jaren veelvuldig beziggehouden met het inrichten van kinderdagverblijven. Dees Styling is mijn styling bureau dat ik bijna 20 jaar geleden oprichtte, na mijn opleiding aan HBO styling opleiding Artemis succesvol te hebben afgerond. Ik combineerde mijn werkzaamheden naast het moederschap en een parttimebaan.

Met zelf een klein kind onder mijn hoede was er volop inspiratie voor het stylen en ontwerpen van kinderkamers, het ontwerpen van kindermeubels en het beschilderen van o.a. wanden, maar al snel werden mijn werkzaamheden breder en richtte ik huizen voor grote mensen in. Opdrachten die ik naast al mijn andere werkzaamheden nog prima aankon.

Mijn kind werd ouder en mijn projecten groter en vijf jaar geleden nam ik de beslissing om helemaal zelfstandig te worden. Er kwamen lokalen in scholen voor kinderopvang op mijn pad. Ik maakte met een collega vriendin sfeerplannen voor een fabrikant van kindermeubilair en lokalen werden hele kinderdagverblijven. Ik zat ineens lampen te maken en met architecten te bomen over kleurgebruik.

Ik heb mijn plek gevonden, mijn creativiteit kan eruit en de energie loopt. Ik ben blij met het werk dat ik doe. De prachtige dingen die ik mag bedenken en de hulp die ik mensen kan bieden.

Hier hoop ik jullie een kijkje te geven in hoe ruimtes voor kinderen ook ingericht kunnen worden. Ik deel graag wat tips en trucs en wie weet maak ik jou daar ook een beetje blij mee.

Je kunt mij inhuren voor professioneel advies en interieur styling, neem daarvoor gerust contact met mij op via de mail of neem een kijkje op mijn website.

Gerelateerde berichten