Een levensgrote doos staat al ruim 2 weken in de huiskamer. Wat erin zit? Dat verklap ik nog niet helemaal. Ik kan wel verklappen dat het maar liefst 35 cm lang is, heel lief is en een zeer hoog knuffelgehalte heeft. Die doos staat echt in de weg. Dus het nieuwe thema moet maar snel gelanceerd worden. Ga ik voor zorgen”…

Met die woorden sloot ik mijn blog af. Die doos is inmiddels leeg. Wat er in zat? Superlief en zacht pluche knuffel Ko Nijn met zijn eigen knuffelvriendje en het voorleesboekje Nog even achter mijn oortjes kriebelen. In een razend tempo was ik door alle Ko Nijntjes en boekjes heen toen het thema Ik ben Ko Nijn werd gelanceerd. Peuterspeelzalen, gastouders, kinderdagverblijven; allemaal even benieuwd hoe de kinderen op Ko Nijn zouden reageren. Ik kan je vertellen, het is een succes! Ko Nijn mag namelijk niet alleen bij de kinderen op de groep spelen, maar ook bij hen thuis logeren. Sommigen gebruiken grote Ko Nijn om uit logeren te gaan, anderen laten zijn knuffelvriendje logeren. De reacties zijn allemaal positief.  

Wil je weten wat er allemaal in het KnuffelPakket zit?

 1. Het thema Ik ben Ko Nijn (61 bladzijdes)
 2. Speel-en oefenboekje Spelen met Ko Nijn
 3. Woordkaarten
 4. Voorleesboekje Nog even achter mijn oortjes kriebelen
 5. Ko Nijn (35 cm) en Ko Nijntje (15cm)
 6. Een kleine attentie
 7. Digitaal ontvang je:
 • Ko Nijn kleikaarten
 • Ko Nijn stapeldieren
 • Ko Nijn DobbelSpel
 • Ko Nijn HoedenSpel

1) Spelenderwijs worden de kinderen in het thema Ik ben Ko Nijn uitgedaagd met allerlei activiteiten waarbij de volgende ontwikkelingsgebieden worden gestimuleerd:

Advertentie

Pedagogisch Medewerker Pedagogisch Medewerker Wil jij groeien van pm-er naar pedagogisch professional?

Hoe werkt het kinderbrein nu eigenlijk? Hoe kan ik een kind helpen in zijn ontwikkeling? Hoe zie ik of een kind zich werkelijk
MEER INFO ALLE VACATURES Amersfoort
Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (0-uren) Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (0-uren)
Je werkt op een 0 tot 2 jaar groep of op een 2 tot 4 jaar groep als je in het bezit bent van een VVE certificaat met vaste
MEER INFO ALLE VACATURES Tilburg
Enthousiaste pedagogisch medewerker Enthousiaste pedagogisch medewerker Het team van onze kleinschalige,  huiselijke, natuurgerichte kinderopvang ondersteunen. We hebben een kinderdagverblijf met 4 horizontale groepen en een gezellige BSO met 2 basisgroepen.

Als vast teamlid ben je flexibel inzetbaar
MEER INFO ALLE VACATURES Amersfoort - Vathorst
Pedagogisch medewerker baby/peutergroep Pedagogisch medewerker baby/peutergroep Wij zijn per direct op zoek naar een enthousiaste, leergierige en betrokken pedagogisch medewerker die het leuk vindt om zowel op de baby als op de peutergroep te werken. Je vervangt de MEER INFO ALLE VACATURES Utrecht Sportieve pedagogisch medewerker kleinschalige BSO Sportieve pedagogisch medewerker kleinschalige BSO Uiteraard help je mee om de kinderen op onze BSO een leuke middag te bezorgen. Hierbij doe je alle werkzaamheden die nodig zijn op een BSO. Je helpt mee met MEER INFO ALLE VACATURES Almere Poort
 • cognitieve ontwikkeling
 • spaak-en taalontwikkeling
 • motorische en zintuiglijke ontwikkeling
 • sociaal-emotionele ontwikkeling
 • rekenprikkels

2) In het speel-en oefenboekje wordt ingegaan op de ontwikkeling van een kind.
De volgende punten worden gestimuleerd:

 • Waarnemingsvermogen
 • Logisch leren denken
 • Concentratie
 • Creativiteit
 • Een ononderbroken lijn leren tekenen
 • Ontwikkelen van oog-handcoördinatie
 • Ruimtelijk inzicht
 • Motoriek

3) De 10 grote woordkaarten met het uitgangspunt dat een kind spelenderwijs de wereld ontdekt en al spelende de taal ontwikkelt. Hoe je de woordkaarten betrekt bij het thema, wordt in het thema uitgelegd. Ook zijn er 20 kleine kaartjes die op hun beurt weer bij de woordkaarten worden betrokken.

4) Voorleesboekje Nog even achter mijn oortjes kriebelen van Jorg Muhle
In dit lieve voorleesboekje wordt het slaapritueel een interactief spel. Peuters kunnen zelf het konijntje naar bed brengen: ze mogen in de handen klappen, het kussen opschudden, nog even achter de oortjes kriebelen en natuurlijk een nachtzoen geven. En op de allerlaatste pagina mogen ze het licht uitdoen. Welterusten, Klein Konijn!

5) Hele zachte pluche knuffels. Ko Nijn van 35 cm past kindermaatje 50. Zo kun je Ko Nijn aankleden zoals jij (of de kinderen) dat wilt.

6) Een aardigheidje.

7) Digitale spelletjes en activiteiten om met de kinderen te doen. Deze kun je uitprinten en evt. plastificeren. De activiteiten stimuleren spelenderwijs o.a. de fijne motoriek.

Ko Nijn staat hier te huppelen om ook bij jouw kindjes op de groep te komen spelen. Mag dat? Verwelkom Ko Nijn en zijn knuffelvriend via de website Peuteractiviteitenweb.

BLOGGER

Website | + berichten

Mijn naam is Yvonne Lohman. Educatief auteur en eigenaar van Peuteractiviteitenweb. DE activiteitenbank voor professionals die werkzaam zijn in de Kinderopvang/Gastouderopvang. Daarnaast ben ik 26 jaar werkzaam als pedagogisch medewerkster op een Kinderdagverblijf. De combinatie is ontzettend leuk en afwisselend.

Gerelateerde berichten