Een levensgrote doos staat al ruim 2 weken in de huiskamer. Wat erin zit? Dat verklap ik nog niet helemaal. Ik kan wel verklappen dat het maar liefst 35 cm lang is, heel lief is en een zeer hoog knuffelgehalte heeft. Die doos staat echt in de weg. Dus het nieuwe thema moet maar snel gelanceerd worden. Ga ik voor zorgen”…

Met die woorden sloot ik mijn blog af. Die doos is inmiddels leeg. Wat er in zat? Superlief en zacht pluche knuffel Ko Nijn met zijn eigen knuffelvriendje en het voorleesboekje Nog even achter mijn oortjes kriebelen. In een razend tempo was ik door alle Ko Nijntjes en boekjes heen toen het thema Ik ben Ko Nijn werd gelanceerd. Peuterspeelzalen, gastouders, kinderdagverblijven; allemaal even benieuwd hoe de kinderen op Ko Nijn zouden reageren. Ik kan je vertellen, het is een succes! Ko Nijn mag namelijk niet alleen bij de kinderen op de groep spelen, maar ook bij hen thuis logeren. Sommigen gebruiken grote Ko Nijn om uit logeren te gaan, anderen laten zijn knuffelvriendje logeren. De reacties zijn allemaal positief.  

Wil je weten wat er allemaal in het KnuffelPakket zit?

 1. Het thema Ik ben Ko Nijn (61 bladzijdes)
 2. Speel-en oefenboekje Spelen met Ko Nijn
 3. Woordkaarten
 4. Voorleesboekje Nog even achter mijn oortjes kriebelen
 5. Ko Nijn (35 cm) en Ko Nijntje (15cm)
 6. Een kleine attentie
 7. Digitaal ontvang je:
 • Ko Nijn kleikaarten
 • Ko Nijn stapeldieren
 • Ko Nijn DobbelSpel
 • Ko Nijn HoedenSpel

1) Spelenderwijs worden de kinderen in het thema Ik ben Ko Nijn uitgedaagd met allerlei activiteiten waarbij de volgende ontwikkelingsgebieden worden gestimuleerd:

Advertentie

Ervaren BSO medewerker Ervaren BSO medewerker Op onze leuke en gezellige BSO doe je alle werkzaamheden die horen bij een BSO. Daarnaast ben je met je ervaring al snel iemand die minder ervaren medewerkers goed kan MEER INFO ALLE VACATURES Almere Poort Ben jij de leukste en liefste BSO-medewerker die er is? Ben jij de leukste en liefste BSO-medewerker die er is? Ben jij een pedagogisch medewerker BSO en krijg jij energie van het bedenken van inspirerende activiteiten voor kinderen van 4 - 12 jaar? Dan hebben wij wellicht een droombaan voor MEER INFO ALLE VACATURES Kesteren Gezocht: ervaren en vrolijke pedagogisch medewerker voor ons kinderdagverblijf/ BSO Gezocht: ervaren en vrolijke pedagogisch medewerker voor ons kinderdagverblijf/ BSO We hebben 2 baby en 2 peutergroepen  waar veel tijd en aandacht voor de kinderen is. We werken gestructureerd en bieden  activiteiten aan volgens de Uk&Puk methode. Je werkt op MEER INFO ALLE VACATURES Almere Starten als freelancer in de kinderopvang Starten als freelancer in de kinderopvang Via het onlineplatform Tadaah kun je als freelance pedagogisch medewerker aan de slag bij tal van opdrachtgevers in de randstad.  Je kunt gaan werken bij BSO, kinderdagverblijven, voorscholen, naschoolse opvang MEER INFO ALLE VACATURES Randstad, Amsterdam 3 vacatures voor pedagogisch medewerker van ca. 18 uur 3 vacatures voor pedagogisch medewerker van ca. 18 uur Als pedagogisch medewerker ben je verantwoordelijk voor de verzorging van de kinderen en het stimuleren van hun ontwikkeling op eigen niveau. Je creeert een gezellige sfeer waarin de kinderen zich MEER INFO ALLE VACATURES Edam
 • cognitieve ontwikkeling
 • spaak-en taalontwikkeling
 • motorische en zintuiglijke ontwikkeling
 • sociaal-emotionele ontwikkeling
 • rekenprikkels

2) In het speel-en oefenboekje wordt ingegaan op de ontwikkeling van een kind.
De volgende punten worden gestimuleerd:

 • Waarnemingsvermogen
 • Logisch leren denken
 • Concentratie
 • Creativiteit
 • Een ononderbroken lijn leren tekenen
 • Ontwikkelen van oog-handcoördinatie
 • Ruimtelijk inzicht
 • Motoriek

3) De 10 grote woordkaarten met het uitgangspunt dat een kind spelenderwijs de wereld ontdekt en al spelende de taal ontwikkelt. Hoe je de woordkaarten betrekt bij het thema, wordt in het thema uitgelegd. Ook zijn er 20 kleine kaartjes die op hun beurt weer bij de woordkaarten worden betrokken.

4) Voorleesboekje Nog even achter mijn oortjes kriebelen van Jorg Muhle
In dit lieve voorleesboekje wordt het slaapritueel een interactief spel. Peuters kunnen zelf het konijntje naar bed brengen: ze mogen in de handen klappen, het kussen opschudden, nog even achter de oortjes kriebelen en natuurlijk een nachtzoen geven. En op de allerlaatste pagina mogen ze het licht uitdoen. Welterusten, Klein Konijn!

5) Hele zachte pluche knuffels. Ko Nijn van 35 cm past kindermaatje 50. Zo kun je Ko Nijn aankleden zoals jij (of de kinderen) dat wilt.

6) Een aardigheidje.

7) Digitale spelletjes en activiteiten om met de kinderen te doen. Deze kun je uitprinten en evt. plastificeren. De activiteiten stimuleren spelenderwijs o.a. de fijne motoriek.

Ko Nijn staat hier te huppelen om ook bij jouw kindjes op de groep te komen spelen. Mag dat? Verwelkom Ko Nijn en zijn knuffelvriend via de website Peuteractiviteitenweb.

BLOGGER

Website | + berichten

Mijn naam is Yvonne Lohman. Educatief auteur en eigenaar van Peuteractiviteitenweb. DE activiteitenbank voor professionals die werkzaam zijn in de Kinderopvang/Gastouderopvang. Daarnaast ben ik 26 jaar werkzaam als pedagogisch medewerkster op een Kinderdagverblijf. De combinatie is ontzettend leuk en afwisselend.

Gerelateerde berichten