Moederdag-dilemma. In jullie pedagogisch beleidsplan staat dat je aansluit bij het ontwikkelingsniveau van de kinderen en/of dat je kindvolgend werkt. Wat betekent dat voor Moederdag op jouw kinderdagverblijf, peutergroep of gastgezin?

  • Je knutselt geen moedercadeautje, omdat je helemaal uitgaat van het initiatief van de kinderen.
  • Je knutselt wel een Moederdagcadeautje, omdat je weet dat de ouders daar vast op rekenen en klant is koning. Je struint Pinterest af voor een origineel idee en bent een stuk langer bezig met de voorbereiding dan de kinderen met de knutselactiviteit zelf, maar dat hoort er nu eenmaal bij.
  • Je laat de kinderen zelf kiezen uit 3 of 4 knutselideeën.
  • Je legt de tafel vol knutselmateriaal en zegt tegen de kinderen dat ze wat moois voor mama mogen maken als ze zin hebben.
  • Je knipt voor elke dreumes en peuter een hart (of zo), schrijft er een moederdagwens op, zet bakjes met gekleurde snippers papier en potjes lijm op tafel en vertelt de kinderen dat ze de snippers op het hart mogen plakken. Bij de baby’s maak je met verf een afdruk van handje of voetje op het hart.
  • Nog iets heel anders (wat dan?)

Wij zijn heel benieuwd hoe jullie hiermee omgaan en willen jullie reacties graag in een blog voor TO BE Kinderopvang verwerken. Of misschien vinden jullie het leuk om zelf een blog over dit onderwerp te schrijven? Laat het weten via redactie@tobekinderopvang.nl.

Advertentie

Enthousiaste pedagogisch medewerker dreumesgroep Enthousiaste pedagogisch medewerker dreumesgroep Dreumesen moeten het allemaal nog leren. Op alle gebieden leg je als pedagogisch medewerker bij hen de basis voor de rest van hun leven. Dat vraagt dus om een betrokken MEER INFO ALLE VACATURES Cyclopenstraat 14, 1363TD Almere Poort Pedagogisch Medewerker Kinderopvang Pedagogisch Medewerker Kinderopvang -Je werkt met vaste pedagogisch medewerkers op 1 locatie voor kinderdagopvang;
-Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse begeleiding, ontwikkeling en verzorging van de kinderen;
-Je begeleidt de kinderen zowel in groepsverband als
MEER INFO ALLE VACATURES Tilburg
Vacature pedagogisch medewerker Vacature pedagogisch medewerker KDV en BSO De Rekeltjes is per direct op zoek naar een enthousiaste en flexibele pedagogisch medewerker.
Als pedagogisch medewerker  begeleid je kinderen van het KDV.
Je zorgt als pedagogisch medewerker voor
MEER INFO ALLE VACATURES Alkmaar

BLOGGER

Website | + berichten

Ruim 30 jaar ervaring in de kinderopvang en gek op taal. In mijn rol als redacteur van TO BE Kinderopvang komen deze twee prachtig samen. Ik redigeer alle blogs en samen met eigenaar Jeroen beheer ik de website en socialmediakanalen, en onderhoud ik het contact met bloggers. Regelmatig blog ik ook zelf voor TO BE.

Ik ben gastouder en pedagogisch medewerker geweest, en heb 13 jaar als communicatiemedewerker bij een kinderopvangorganisatie gewerkt. Sinds 2019 ben ik locatie-onafhankelijk freelancer. Ik reis nu een groot deel van het jaar. Onderweg werk ik als webredacteur, blogger en tekstredacteur. ‘Living the laptoplife’ :-).

Gerelateerde berichten