Wat leuk dat je op zoek bent gegaan naar creatieve activiteiten voor (jonge) kinderen. Graag stel ik me via deze eerste blog aan jullie voor.

Mijn naam is Fabrina Willemse en op dit moment werk ik als muziekdocente op ROC de Leijgraaf in Veghel/Oss. Daar inspireer ik de studenten PW/OA hun eigen creativiteit te vergroten en om invulling te geven aan muziekactiviteiten op hun stage en later in hun werk.

Advertentie

Starten als freelancer in de kinderopvang Starten als freelancer in de kinderopvang Via het onlineplatform Tadaah kun je als freelance pedagogisch medewerker aan de slag bij tal van opdrachtgevers in de randstad.  Je kunt gaan werken bij BSO, kinderdagverblijven, voorscholen, naschoolse opvang MEER INFO ALLE VACATURES Randstad, Amsterdam Gezocht: ervaren en vrolijke pedagogisch medewerker voor ons kinderdagverblijf/ BSO Gezocht: ervaren en vrolijke pedagogisch medewerker voor ons kinderdagverblijf/ BSO We hebben 2 baby en 2 peutergroepen  waar veel tijd en aandacht voor de kinderen is. We werken gestructureerd en bieden  activiteiten aan volgens de Uk&Puk methode. Je werkt op MEER INFO ALLE VACATURES Almere 3 vacatures voor pedagogisch medewerker van ca. 18 uur 3 vacatures voor pedagogisch medewerker van ca. 18 uur Als pedagogisch medewerker ben je verantwoordelijk voor de verzorging van de kinderen en het stimuleren van hun ontwikkeling op eigen niveau. Je creeert een gezellige sfeer waarin de kinderen zich MEER INFO ALLE VACATURES Edam Pedagogisch medewerker BSO ‘t Mouwtje – Bussum (27,5 uur p/w) Pedagogisch medewerker BSO 't Mouwtje - Bussum (27,5 uur p/w) Heb jij een enorme dosis energie en enthousiasme? Ga je graag met de kinderen op excursie of bedenk je de leukste activiteiten? En werk je graag op een grote locatie MEER INFO ALLE VACATURES Bussum Ervaren BSO medewerker Ervaren BSO medewerker Op onze leuke en gezellige BSO doe je alle werkzaamheden die horen bij een BSO. Daarnaast ben je met je ervaring al snel iemand die minder ervaren medewerkers goed kan MEER INFO ALLE VACATURES Almere Poort Ben jij de leukste en liefste BSO-medewerker die er is? Ben jij de leukste en liefste BSO-medewerker die er is? Ben jij een pedagogisch medewerker BSO en krijg jij energie van het bedenken van inspirerende activiteiten voor kinderen van 4 - 12 jaar? Dan hebben wij wellicht een droombaan voor MEER INFO ALLE VACATURES Kesteren

De rode draad in mijn leven is zingen en muziek. Zolang ik me kan herinneren, ben ik aan het zingen, dansen, musiceren, creëren. Voor mij voelt dat heel vanzelfsprekend. Al voor ik kon praten, ging ik fluitend door het leven. Dus doordat ik op jonge leeftijd al creatief uiting kon geven aan wat ik voelde, is het voor mij heel logisch dat ik vanuit muziek en zang nieuwe dingen leer. Dat ik door muziek groei en het mij helpt om beter in het leven te staan.

Belangrijke neveneffecten van zingen en muziek

Dus wanneer je op jonge leeftijd met muziek in aanraking komt, heeft dat veel voordelen. Meestal weet je wel dat het belangrijk is om creatief bezig te zijn met kinderen, maar wat nu werkelijk het effect is van muziek maken en zingen (en andere creatieve uitingen), daar heb je vaak geen antwoord op. En daarom geef ik je graag een opsomming met de – naar mijn mening – belangrijkste effecten van zingen en (luisteren naar) muziek.

  • Samen zingen en musiceren maakt sociaal
  • Het geeft zelfvertrouwen, omdat je iets kúnt (bv. zingen)
  • Het vergroot de concentratie, wat uiteindelijk leidt tot betere leerprestaties en creatief denken
  • Het bevordert verschillende ontwikkelingsgebieden, zoals motorische, taal- en sociale ontwikkeling
  • Het biedt structuur en overzicht over de dag
  • Zingen geeft veel gezondheidsvoordelen, zoals goede spierspanning, bloeddruk verlaging en stress-vermindering

Bekijk ook eens het leuke YouTube-filmpje Hoe musiceren je hersenen ten goede komt (het is wel in het Engels) over hoe het spelen van een instrument goed is voor je brein. Met deze informatie wordt het misschien ook wat minder eng om een keer voor de groep te zingen, want je weet waar je het voor doet.

Ik hoop je in mijn komende blogs te inspireren om veel creatieve muziekactiviteiten met de kinderen te doen. En ik hoop je enthousiast te maken voor het zelf bedenken van muzikale activiteiten en spelletjes.

BLOGGER

+ berichten

Mijn naam is Fabrina Willemse en op dit moment ben ik werkzaam als muziekdocente op ROC de Leijgraaf in Veghel/Oss. Daar inspireer ik de studenten PW/OA hun eigen creativiteit te vergroten en om invulling te geven aan muziekactiviteiten op hun stage en later in hun werkveld. Ook houd ik sinds een paar maanden een eigen blog bij, waar ik o.a. gedichtjes schrijf en muzikale spelletjes en liedjes deel. Hier vind je wat meer informatie over wat ik doe en heb gedaan: https://creatieflevenblog.wordpress.com/fabrina/

Gerelateerde berichten