Met kinderen werken en inspelen op hun behoeftes. Dat is wat pedagogisch medewerkers dagelijks doen. Wat een dankbare taak en wat een mooi vak! Maar er zijn ook kwetsbare elementen. Ondanks de ondersteuning van pedagogisch coaches, is het voor pedagogisch medewerkers niet gemakkelijk om uit hun comfortzone te stappen. De handvatten die de coaches aanreiken, kunnen ook als negatieve kritiek worden opgevat met als gevolg dat medewerkers snel weer terugvallen in de dagelijkse routine.

Samen groeien

Terwijl het doel duidelijk is: kinderen helpen en ondersteunen in hun ontwikkeling. Met plezier, geschikt materiaal, een goede leeromgeving en deskundige begeleiding samen groeien. Wauw, mooi hè! En als je dan de glimlach op de gezichten van de kinderen ziet, als ze begeleid worden door de liefste medewerkers binnen jullie organisatie, dan is je dag toch meteen goed?

Dat er op authentieke wijze wordt gecoacht en dit ook wordt ontvangen lijkt eenvoudig. En dat de medewerkers steeds maar weer op andere ideeën kunnen komen, zodat er nog meer variatie is in het aanbod, is een aanname die te makkelijk gedaan wordt. Want geloof mij, iedere keer als ik op de werkvloer hoor dat wat ik doe zo eenvoudig lijkt, maar voor hen niet haalbaar lijkt, dan denk ik: waarom dan niet?

De ®Humpie Academy

Met die motivatie ben ik mijn expertise gaan omzetten in een persoonlijke online opleiding, de ®Humpie Academy. Ik richt me (o.a.) op kinderopvangorganisaties die meer uit de medewerkers willen halen, met medewerkers die meer uit zichzelf willen halen. Organisaties waar serieus wordt gekeken naar talent en hoe dat verder ontwikkeld kan worden. Met mijn trainingen gaat het gesprek tussen de coaches en de medewerkers meer waarde krijgen. Het resultaat is te zien bij de kinderen die sprongen maken en beter in hun vel gaan zitten.

“In jouw danslessen heb ik zoveel stralende kinderen gezien. En jij, je geeft gewoon licht als je lesgeeft”                             

Een groot compliment via één van mijn contacten op LinkedIn. Zo’n compliment gun ik iedereen die met zijn hart met kinderen werkt!

Competenties onderzoeken, versterken en vastleggen

Stappen maken begint bij jezelf en dat maakt de trainingen van ®Humpie Dancing zo uniek. Als trainer ben ik namelijk erg geïnteresseerd in de persoon die ik voor me heb. De pedagogisch medewerkers zijn het visitekaartje van  de kinderopvangorganisatie.  Belangrijk genoeg om met hen op een opbouwende, positieve manier hun competenties te onderzoeken, te versterken en vast te leggen, toch?!

Creatie in beweging en dans

Wat er daarna gebeurt, is magisch. De medewerker snapt beter wat zijn of haar mogelijkheden zijn en komt dus in zijn/haar kracht te staan. Daarvanuit gaan we werken aan het stimuleren van de ontwikkelingsgebieden bij kinderen met creatie in beweging en dans. Dit gebeurt vanuit de medewerker en volgens de ®Humpie-methode, gebaseerd op Lev Vygotski’s ‘zone van naaste ontwikkeling’, waarin het kind stappen maakt die het later kan toepassen. De medewerker leert materiaal, thema, dans en beweging en muziek te koppelen aan ieder ontwikkelingsgebied van de kinderen. Aan het einde van de 12 modules die een combinatie zijn van online lessen en persoonlijke begeleiding op de werkvloer, staat de medewerker net zo te shinen als over mij gezegd wordt in het compliment via LinkedIn, hierboven.

Stuur mij een bericht

Klaar voor de volgende stap met nog meer variatie op de werkvloer? Stuur mij een bericht en ik kom graag langs om uit te leggen hoe deze mooie en eerlijke methode onderdeel kan zijn van jullie dagelijkse programma.

Gerelateerde berichten