Met de bso-kinderen zijn we in een boomgaard aan het spelen. Tijdens het limonade drinken horen we een bijzonder geluid. “Wat is dat juf?” wordt er gevraagd. Maar ik gooi de bal terug “Wat denk je dat het is?”. “Een kip!” wordt er geroepen.

Haha, maar niet eens zo gek bedacht. Het is een fazant. “Een fazant, kennen jullie die?” Sommigen denken het te weten, maar toch zoeken we een plaatje op (lang leve de smartphone). Ik stel voor om hem te gaan zoeken; hij zit niet ver weg. “Maar dan moeten we wel heeeeeel stil zijn, en sluipen!” Muisstil en al sluipend -“Nu zijn we net Freek Vonk”- banen we ons krakend een weg door de ruigtes langs de boomgaard. Dan zien we er niet één maar twee recht voor ons op het pad. Een fazanthaan en -hen. Even staan alle kinderen doodstil, maar ze kunnen zich niet lang inhouden en rennen er op af. De fazant wordt het te veel; die kiest al snel het hazenpad en schiet tussen de bomen door de boomgaard uit.

Nieuw tikspel, Vos en Fazant!

“Dat was spannend,” zegt één van de kinderen. Terwijl we terug lopen rent één van de kinderen vooruit. “IK ben een fazant,” roept hij, “en nu moeten jullie moeten MIJ vinden en dan tikken!” Terwijl hij een behoorlijk goede imitatie van de roep van de fazant maakt, verstopt hij zich achter de bomen en al snel zet de rest van de groep de achtervolging in. “Dan zijn wij vossen”, roepen de anderen.

Advertentie

Oops...
No slides found, please add at least one Slide Template to the choosen language.

Opnieuw gaat de groep op jacht naar een fazant, maar nu één die ze wel kunnen vangen. En voor ik het weet, hebben de kinderen een leuk nieuw tikspel bedacht! Vos en Fazant! Soms hoef je helemaal niet na te denken over de activiteiten, maar loop je ze tegen het lijf.

Buitenspelletjes

Al dit soort leuke activiteiten verzamelen we bij de Buiten-bso waar ik werk in onze activiteitendatabase Buitenspelletjes.nl.  Super handig. Als ik zelf even geen inspiratie heb, kan ik hier altijd even rondkijken en dan is ons maandprogramma zo gevuld. Neem nou tikkertje bijvoorbeeld. Naast het standaard tikkie-jij-bent ‘m zijn er nog zo veel meer mogelijkheden met dit spel.  En elke keer als we weer een leuke variant van dit spel ontdekken, komt deze natuurlijk ook in de database. Wat dacht je dus van Vos en Fazant? Bloementikkertje? Of Sponstikkertje?

Ben jij ook op zoek naar inspiratie voor buitenactiviteiten met kinderen? Neem dan gerust een kijkje! Al onze leukste buitenactiviteiten die we de afgelopen 8 jaar hebben bedacht en gedaan, staan er in en er komen steeds nieuwe spellen bij. Ben je nieuwsgierig, kijk dan op Buitenspelletjes.nl en vraag een gratis demoversie aan.

BLOGGER

Website | + berichten

Over Sandra Hofhuis en BSO Wijs! BSO Wijs! is een BuitenSpeelOpvang en heeft 6 vestigingen in de provincie Utrecht/Gelderland. BSO Wijs! gunt kinderen de ontdekkingstocht en vrijheid die we zelf als kind ook hebben gehad en gevoeld. Die vrijheid en ontdekkingstocht wil ik ook als ondernemer. Door steeds weer nieuwe ideeën uit te voeren, om nog meer kinderen te laten buitenspelen. Door medewerkers van Wijs! de ruimte te geven om te ontwikkelen en te ontdekken. Dus door medewerkers, kinderen en mezelf de RUIMTE te gunnen

Gerelateerde berichten