Met de BSO-kinderen zijn we in een boomgaard aan het spelen. Tijdens het limonade drinken horen we een bijzonder geluid. “Wat is dat juf?” wordt er gevraagd. Maar ik gooi de bal terug “Wat denk je dat het is?”. “Een kip!” wordt er geroepen.

Haha, maar niet eens zo gek bedacht. Het is een fazant. “Een fazant, kennen jullie die?” Sommigen denken het te weten, maar toch zoeken we een plaatje op (lang leve de smartphone). Ik stel voor om hem te gaan zoeken; hij zit niet ver weg. “Maar dan moeten we wel heeeeeel stil zijn en sluipen!” Muisstil en al sluipend -“nu zijn we net Freek Vonk”- banen we ons krakend een weg door de ruigtes langs de boomgaard. Dan zien we er niet één maar twee recht voor ons op het pad. Een fazanthaan en -hen. Even staan alle kinderen doodstil, maar ze kunnen zich niet lang inhouden en rennen er op af. De fazant wordt het teveel, en die kiest al snel het hazenpad en schiet tussen de bomen door de boomgaard uit.

Nieuw tikspel, Vos en Fazant!

“Dat was spannend,” zegt één van de kinderen. Terwijl we terug lopen rent één van de kinderen vooruit. “IK ben een fazant,” roept hij, “en nu moeten jullie moeten MIJ vinden en dan tikken!” Terwijl hij een behoorlijk goede imitatie van de roep van de fazant maakt, verstopt hij zich achter de bomen en al snel zet de rest van de groep de achtervolging in. “Dan zijn wij vossen”, roepen de anderen.

Opnieuw gaat de groep op jacht naar een fazant, maar nu één die ze wel kunnen vangen. En voor ik het weet, hebben de kinderen een leuk nieuw tikspel bedacht! Vos en Fazant! Soms hoef je helemaal niet na te denken over de activiteiten, maar loop je ze tegen het lijf.

Buitenspelletjes

Al dit soort leuke activiteiten verzamelen we bij de Buiten-BSO waar ik werk in onze activiteitendatabase Buitenspelletjes.nl.  Super handig, als ik zelf even geen inspiratie heb, kan ik hier altijd even rondkijken en dan is ons maandprogramma zo gevuld. Neem nou tikkertje bijvoorbeeld. Naast het standaard tikkie-jij-bent ‘m zijn er nog zo veel meer mogelijkheden met dit spel.  En elke keer als we weer een leuke variant van dit spel ontdekken, komt deze natuurlijk ook in de database. Wat dacht je dus van Vos en Fazant? Bloementikkertje? Of sponstikkertje?

Ben jij ook op zoek naar inspiratie voor buitenactiviteiten met kinderen? Neem dan gerust een kijkje! Al onze leukste buitenactiviteiten die we de afgelopen 8 jaar hebben bedacht en gedaan, staan er in en er komen steeds nieuwe spellen bij. Ben je nieuwsgierig, kijk dan op Buitenspelletjes.nl en vraag een gratis demoversie aan.

Geef een reactie op dit artikel

Sandra Hofhuis

Over Sandra Hofhuis en BSO Wijs! BSO Wijs! is een BuitenSpeelOpvang en heeft 6 vestigingen in de provincie Utrecht/Gelderland. BSO Wijs! gunt kinderen de ontdekkingstocht en vrijheid die we zelf als kind ook hebben gehad en gevoeld. Die vrijheid en ontdekkingstocht wil ik ook als ondernemer. Door steeds weer nieuwe ideeën uit te voeren, om nog meer kinderen te laten buitenspelen. Door medewerkers van Wijs! de ruimte te geven om te ontwikkelen en te ontdekken. Dus door medewerkers, kinderen en mezelf de RUIMTE te gunnen

Bekijk mijn website
Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw bericht wordt geplaatst door deze auteur.

Gerelateerde berichten

En dan schrik je van je eigen gedachte.....

En dan schrik je van je eigen gedachte…..

Het is mooi weer en de terrassen zitten behoorlijk vol. Ik was blijkbaar niet de enige die een strandwandeling had ...
Lees meer
Plan(t)tijd

Plan(t)tijd

Tja, ik kan het niet ontkennen. Ik snap het en ik begrijp het. Als ik zelf binnen bij de kachel ...
Lees meer
IJs en ijskoud

IJs en ijskoud

Op het moment dat ik dit blog schrijf is het koud. Nou ja, koud... Het vriest een beetje en het ...
Lees meer
Mijn grote reis om de wereld DINOSAURUS

Mijn grote reis om de wereld DINOSAURUS

Heb jij een kleintje dat van dino's houdt? Of heb je een peuter die minutenlang naar plaatjes kan kijken? Dan ...
Lees meer

Andere berichten

Sinterklaasdilemma's

Sinterklaasdilemma’s

Inmiddels is sinterklaas alweer in het land en komen we ook op de BSO meer en meer in de Sinterklaasstemming ...
Lees meer
Lekker aanklooien

Lekker aanklooien

In mijn vorige blog over werken op een jongensgroep schreef ik het al. Jongens leren door te doen, ze ontdekken de ...
Lees meer
Eerste hulp bij Kerststress en Engelengeduld

Eerste hulp bij Kerststress en Engelengeduld

Met nog een paar dagen te gaan voordat we kunnen genieten van twee hele kerstdagen vrij. Nouja, vrij? De verplichtingen ...
Lees meer
Herfst op de groep 

Herfst op de groep 

Wisten jullie dat Halloween van oorsprong de viering is van de herfstoogst? Het is de tijd van pompoenen, mais, appels ...
Lees meer
[getsocial app="follow_bar"]