Ik ben zo’n type mens bij wie het leven totaal ontwricht zou raken bij het verlies van mijn agenda. Ik heb ook nog zo’n ouderwetse, zo’n papieren op A5-formaat. Op de linkerpagina staan keurig de datums gedrukt met daaronder een paar streepjes waar ik mijn dag op in kan plannen, de rechterpagina is een groot leeg gelinieerd vlak waarop cik aantekeningen kan maken. Deze staan bij mij volledig vol gekladderd en daarnaast zitten er ook nog zo’n 375 losse briefjes, visitekaartjes, bonnetjes en alles wat naar mijn idee ook maar enigszins van belang is te onthouden, in mijn agenda. Deze wordt dan ook door een stevig elastiek, of liever twee bij elkaar gehouden aangezien er ontploffingsgevaar dreigt.

Ik ben niet goed in structureren, maar dat wil niet zeggen dat ik er niet van hou. Waar ik voornamelijk gek op ben is het beeldend structureren. Geen zakelijke lijstjes, maar in plaatjes duidelijk maken wat de bedoeling is. Het voordeel van structuren bouwen aan de hand van afbeeldingen is dat het voor een veel grotere categorie mensen duidelijk is. Daarnaast is het vaak in één oogopslag duidelijk. Deze ‘afbeeldingenstructuur’ heb ik samen met mijn behang in een mengbeker gegooid waar vervolgens het magneetbehang uit voort gekomen is. Een enorm planbord, maar dan opgebouwd uit afbeeldingen. Eeuwig aanpasbaar en met altijd de mogelijkheid om tekst toe te voegen.

Het allereerste magneetbehang van Decorbehang is een feit

Sommige mensen van het kinderdagverblijf waren nogal sceptisch, “Wordt het niet te druk?” “Is dat wel handig met dat wisselen?” “Gaan kinderen er niet aan pulken?” Afgelopen week was het dan echt zo ver, het allereerste magneetbehang van Decorbehang is niet langer alleen een object op de tekentafel maar nu ook daadwerkelijk een feit. Nu het daadwerkelijk hangt, zijn alle twijfels als sneeuw voor de zon verdwenen. Het blijkt in plaats van onrust juist een warme en welkome sfeer te geven. Bij binnenkomst kijk je niet tegen een kale witte wand, maar kijken meteen allemaal vrolijke gezichten je aan met als decor een knus bos en een paar konijntjes.

Het weghalen en opnieuw plaatsen van de portretten bij binnenkomst of bij het naar huis gaan, blijkt ook totaal geen probleem.  Het was even een zoektocht naar wat handig was qua opbergen van de magneetitems, maar in een kartonnen buis met daarop je naam bleek ook dat een fluitje van een cent. Kinderen gaan er niet aan pulken, in ieder geval, niet op dit kinderdagverblijf.

Kinderen en ouders reageren super leuk

Toen ik afgelopen week op het kinderdagverblijf was om foto’s te maken, hoorde ik achter mij een diepe zucht van opluchting en vervolgens een harde lach van een ouder. Ze zag mij een pedagogisch medewerker van de wand halen en oprollen. Ze zei: “Ik dacht al dat ik gek aan het worden was omdat het iedere keer als ik binnenkwam leek alsof het behang anders was, maar ik durfde het er met niemand over te hebben.” Kinderen en ouders reageren ook superleuk op het behang. “Kijk mama, daar is Kelly, en Wietske hangt in de boom!”. Het is voor kinderen ook heel prettig om hun pedagogisch medewerker zo afgebeeld te zien. “Wat gezellig zeg dat behang!” “Ach papa, kijk, een konijntje, echt schattig!”

De mogelijkheden qua magneetafbeeldingen lijken elke dag exponentieel toe nemen, een klok met beweegbare wijzers, een kalender, een vlaggenlijn met pictogrammen, tekeningen van kinderen met magneten, een lijstje met gevonden voorwerpen, het onderwerp van de week en ga zo maar door.

Mocht je nou denken; “Hey, dat wil ik ook wel bij ons!” Sprint dan direct naar je telefoon en bel me;)

Gerelateerde berichten