Buitenspelen is niet zo moeilijk, maar als je als pedagogisch medewerker elke dag een nieuw programma moet bedenken, dan wil je wel eens zeggen “Wat gaan we nu vandaag weer eens doen”. En ook als ouder kun je kinderen wel naar buiten sturen, maar al gauw is dan de vraag “Maar mam, pap, wat moeten we dan doen buiten?”

En zo is zomaar het idee van buitenspelletjes.nl komen oppoppen…

We spelen als buitenspeelopvang al 7 jaar buiten met kinderen van 4 tot 12. We doen niet zomaar spellen, maar avontuurlijke en uitdagende activiteiten die je als kind niet elke dag doet. Genoeg spellen om complete vakantieprogramma’s mee te vullen. Dus ideeën zat zou je zeggen. Alleen, ze zaten in de hoofden van mensen. Mensen weg, kennis weg…. Dus wilden we al onze kennis op het gebied van buitenspellen bundelen in een soort digitaal receptenboek voor buitenspellen, zodat het makkelijk gedeeld kan worden en je niet telkens zelf het wiel hoeft uit te vinden. Met hulp van handige technische jongens is de ledensite buitenspelletjes.nl gebouwd. Vanaf nu is het maken van (vakantie)programma’s in minder dan 5 minuten gebeurd! Je selecteert gewoon leuke spelletjes (op bijvoorbeeld seizoen, weertype, thema of kosten) en gebruikt de planningstool om het direct in een maand- of weekschema te zetten.

Als nu de vraag komt: “Wat moeten we buiten doen?”, kun je antwoorden. Nou, doe de bootjesrace, of maak van een tak een pen. Heb je ook al eens geprobeerd om van een heuvel af te roetsjen? Genoeg inspiratie op buitenspelletjes.nl! Voor professionals én anderen die activiteiten voor kinderen willen organiseren, en buitenspelen een impuls willen geven.

Gerelateerde berichten