“Huh, gaat dat wel goed en kunnen zij zelf al een koprol maken”

Regelmatig horen wij deze opmerking voorbij komen als we een workshop op een kinderdagverblijf geven. De ogen van de pedagogisch medewerkers staan wijd open gesperd, wanneer de kinderen van een tafel springen en daarna een koprol maken. Kinderen kunnen vaak meer dan je denkt.

“Wist jij dat apen een staart hebben? Probeer maar eens om tussen je benen door naar jouw apestaart te kijken”. Door kinderen een opdracht als deze te geven, maken ze al bijna vanzelf een koprol. Kinderen van anderhalf jaar (eigenlijk zodra ze kunnen lopen) kunnen motorisch gezien al een koprol maken! Het gebruik van een analogie (de apestaart), maakt het voor kinderen heel eenvoudig om speels te leren. Wel is het belangrijk dat de analogie aansluit bij de belevingswereld van het kind. Gelukkig heb kinderen een enorm rijke fantasiewereld waar je gebruik van kunt maken bij het aanleren van motorische taken. Wij nemen kinderen mee in de bijzondere jungle van Monkey Moves vol dieren, geluiden en kleuren en bewegingen!

Een kijkje in onze jungle

In deze blog stellen wij je voor aan Monkey Moves

Voor wie het niet weet:
Monkey Moves biedt apeleuke multisportprogramma’s. Wij gebruiken multisport als middel om kinderen te helpen fit en zelfredzaam te zijn en hen een positief zelfbeeld te geven.

Monkey Moves heeft unieke multisportprogramma’s voor kinderen van 1,5-12 jaar. Bij ons particuliere programma (de Monkey Moves club) komen elk seizoen 11 verschillende sporten (van voetbal tot judo en van tennis tot free running) aan bod. De sport vormt de kern van de les en komt altijd terug in een klim- en klauterparcours. In dit parcours worden uitdagende vaardigheden gevraagd die passen bij de sport, de sociale vaardigheden die tijdens de specifieke les centraal staat en laat kinderen in een uitdagende, maar veilige omgeving vrij en ontdekkend leren.

Daarnaast zijn we bij veel kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang organisaties actief met workshops, cursussen en jaartrajecten, organiseren wij kinderfeestjes en apeleuke multisportkampen. Allemaal met het doel om een generatie fitte en zelfredzame kinderen te krijgen.

Dit doen we als Social Enterprise, een nieuwe vorm van ondernemen die niet kijkt naar een gat in de markt maar naar een gat in de maatschappij. Price WaterHouse Cooper definieert een social enterprise als: “Een social enterprise lijkt op een ‘gewone’ onderneming: het bedrijf levert een product of dienst en heeft een verdienmodel. Geld verdienen is echter niet het doel, maar een middel om de werkelijke missie te bereiken, namelijk het creëren van maatschappelijke impact.”

Onze maatschappelijke impact meten we via onze samenwerking met de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht. Niet om te laten zien hoe goed we zijn, maar om te leren hoe het beter kan. De thema’s waarop we impact willen maken zijn de thema’s van onze komende blogs. Heb je vragen naar aanleiding van ons verhaal? Mail mij direct via de onderstaande auteurbox.

Gerelateerde berichten