Je ziet een leuke vacature als pedagogisch medewerker voorbijkomen en je denkt : “Daar wil ik graag werken!” Maar dan? De twijfels slaan toe, er wordt gevraagd om een motivatiebrief en een cv! Wat een gedoe zeg. Er borrelen meteen veel vragen op. Hoe schrijf ik een goede motivatie? Wat zet ik precies in mijn cv? Wat moet ik doen om op te vallen? Heb ik wel genoeg ervaring? Ben ik niet te oud?  Doe ik er een foto bij en als ik dat doe welke moet ik dan kiezen? Die leuke selfie of die grappige vakantiefoto of moet ik misschien toch kiezen voor een serieuze foto? Pfff…als al deze vragen door je hoofd heen schieten, denk je misschien als snel…laat maar, ik word toch niet uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Maar hey, aan de andere kant zijn wij bij het team werving & selectie wel op zoek naar jou! Wij vinden het fijn als jij wel solliciteert! In deze blog wil ik je helpen om met vertrouwen je motivatiebrief en cv te schrijven zodat je de volgende keer bij het zien van een toffe vacature denkt: ‘Leuk, ik ga meteen solliciteren, want daar wil ik werken!’

Kwalificatie

Het begint natuurlijk met de vraag of je gekwalificeerd bent om te werken in de kinderopvang. Dat is waar elke kinderopvangorganisatie het eerste naar kijkt. Twijfel je? Je kunt dit controleren op de website van FCB.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Heb je je altijd netjes gedragen en heb je geen strafblad? Er wordt voordat je in dienst komt bij een kinderopvangorganisatie altijd een VOG aangevraagd en moet jezelf inschrijven bij het Personenregister Kinderopvang.

Blijf jezelf

Wat belangrijk is, blijf altijd jezelf en schrijf in een motivatiebrief wat jou heeft aangetrokken in de vacaturetekst. Wat vind je zo leuk aan de kinderopvangorganisatie waar je solliciteert. Kijk dus goed ook naar de website van de organisatie waar je solliciteert!

Jouw toegevoegde waarde

Waarom ben jij van toegevoegde waarde voor het team waarin je wilt werken? Wat maakt jou speciaal? Wat is jouw talent? Denk hierbij vooral niet te moeilijk! Want een talent kan van alles zijn, bijvoorbeeld dat je goed bent in sport, knutselen, koken en/of muziek maken.

Laat je brief en cv controleren

Het is fijn om als selecteur een goede motivatiebrief en cv te krijgen, zonder spellingsfouten. Zeker nu de taaleisen in de kinderopvang zijn aangescherpt. Laat jouw brief en cv daarom door iemand controleren op taal- en spellingsfouten.

Wees creatief!

Vind je het lastig om op een reguliere manier de sollicitatie te doen, wees dan creatief en zoek op een andere manier contact met de afdeling HR. Je zult zien dat dit wordt gewaardeerd! Zo kregen wij onlangs een motivatiebrief in de vorm van een kinderboek. De sollicitant was hierin de hoofdpersoon, en zij liet op een originele en speelse manier zien wie zij is, wat ze kan en wat ze leuk vindt om te doen. Natuurlijk word je dan als selecteur nieuwsgierig en wordt een kennismakingsgesprek al snel ingepland. Succes!

Gerelateerde berichten