Je ziet een leuke vacature als pedagogisch medewerker voorbijkomen en je denkt : “Daar wil ik graag werken!” Maar dan? De twijfels slaan toe, er wordt gevraagd om een motivatiebrief en een cv! Wat een gedoe zeg. Er borrelen meteen veel vragen op. Hoe schrijf ik een goede motivatie? Wat zet ik precies in mijn cv? Wat moet ik doen om op te vallen? Heb ik wel genoeg ervaring? Ben ik niet te oud?  Doe ik er een foto bij en als ik dat doe welke moet ik dan kiezen? Die leuke selfie of die grappige vakantiefoto of moet ik misschien toch kiezen voor een serieuze foto? Pfff…als al deze vragen door je hoofd heen schieten, denk je misschien als snel…laat maar, ik word toch niet uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Maar hey aan de andere kant zijn wij bij het team werving & selectie wel op zoek naar jou! Wij vinden het fijn als jij wel solliciteert! In deze blog wil ik je helpen om met vertrouwen je motivatiebrief en cv te schrijven zodat je de volgende keer bij het zien van een toffe vacature denkt: Leuk, ik ga meteen solliciteren, want daar wil ik werken!

Kwalificatie

Het begint natuurlijk met de vraag of je gekwalificeerd bent om te werken in de kinderopvang. Dat is waar elke kinderopvangorganisatie het eerste naar kijkt. Twijfel je? Je kunt dit controleren op de website van FCB.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Heb je je altijd netjes gedragen en heb je geen strafblad? Er wordt voordat je in dienst komt bij een kinderopvangorganisatie altijd een VOG aangevraagd en vanaf maart 2018 moet je jezelf gaan inschrijven bij het Personenregister Kinderopvang.

Blijf jezelf

Wat belangrijk is, blijf altijd jezelf en schrijf in een motivatiebrief wat jou heeft aangetrokken in de vacaturetekst. Wat vind je zo leuk aan de kinderopvangorganisatie waar je solliciteert. Kijk dus goed ook naar de website!

Jouw toegevoegde waarde

Waarom ben jij van toegevoegde waarde voor het team waarin je wilt werken. Wat maakt jou speciaal? Wat is jouw talent? Denk hierbij vooral niet te moeilijk! Want een talent kan van alles zijn, bijvoorbeeld dat je goed bent in sport, knutselen, koken en of muziek maken.

Laat je brief en cv controleren

Het is fijn om als selecteur een goede motivatiebrief en cv te krijgen, zonder spellingsfouten. Zeker nu de taaleisen in de kinderopvang ook worden aangescherpt. Laat jouw brief en cv daarom door iemand anders controleren op taal- en spellingsfouten.

Wees creatief!

Vind je het lastig om op een reguliere manier de sollicitatie te doen, wees dan creatief en zoek op een andere manier contact met de afdeling HR. Je zal zien dat dit wordt gewaardeerd! Zo kregen wij onlangs een motivatiebrief in de vorm van een kinderboek. De sollicitant was hierin de hoofdpersoon en zij liet op een originele en speelse manier zien wie zij is, wat ze kan en wat ze leuk vindt om te doen. Natuurlijk word je dan als selecteur nieuwsgierig en wordt een kennismakingsgesprek al snel ingepland. Succes!

Geef een reactie op dit artikel

Sylvia Timmermans

Sylvia Timmermans, HR adviseur Wonderland Groep.

De Wonderland groep vormt een groep met 6 kinderopvangorganisaties met diverse locaties voor kinderdagverblijf (0-4 jaar), peuterspeelschool (2-4 jaar) en buitenschoolse opvang (4-12 jaar). Iedere organisatie heeft een eigen identiteit, profilering en uitstraling, omdat wij geloven in lokaal ondernemerschap en decentrale verantwoordelijkheden voor onze locaties.

“Wonderland geeft kinderen de ruimte” is onze merkbelofte. Dit geldt voor de kinderen maar uiteraard ook voor de medewerkers. Wij werken zo decentraal mogelijk om zo de dienstverlening zo goed mogelijk af te kunnen stemmen op de wensen van de kinderen en ouders. Tegelijk geeft dit de medewerkers de kans om ‘iets van henzelf’ te kunnen toevoegen aan de organisatie. Met meer dan 235 enthousiaste medewerkers zet ik mij iedere dag in voor de kwaliteit waar wij voor staan.

Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw bericht wordt geplaatst door deze auteur.

Gerelateerde berichten

Vraag en antwoord

Vraag en antwoord

Enige tijd geleden alweer verzamelde TO BE Kinderopvang op Facebook vragen van volgers. Dank je wel voor jullie vragen. In ...
Lees meer
Confriends trainingen www.confriends.nl

Hebben jullie al teamdoelen voor 2019?

Jaardoelen stellen is belangrijk Doelen stellen met je team geeft richting, zodat iedereen weet: waar gaan we voor en wat ...
Lees meer
Niet de antwoorden, maar de vragen zetten aan tot verandering

Niet de antwoorden, maar de vragen zetten aan tot verandering

“Niet de antwoorden, maar de vragen zetten aan tot verandering”. Een quote die ik ergens heb gelezen en mij sindsdien ...
Lees meer
De kinderopvang is niet duur dankzij NETTOBIJDRAGE

De kinderopvang is niet duur dankzij NETTOBIJDRAGE

Sinds de lancering van NETTOBIJDRAGE spreek ik veel kinderopvangorganisaties over hun prijspolitiek. Deze gesprekken hebben mij veel nieuwe ideeën opgeleverd ...
Lees meer

Andere berichten

RAGEnd populair Spinners!

RAGEnd populair Spinners!

De nieuwste rage.. de bekende spinners. Ongetwijfeld wanneer ik denk dat ik een kneiter van een hit heb met deze ...
Lees meer
Op een bijzondere manier in gesprek met kinderen: "Ik heb soms niet genoeg taal"

Op een bijzondere manier in gesprek met kinderen: “Ik heb soms niet genoeg taal”

Wie is de baas van taal? Ik hoef de vraag uit de Praatprikkels alleen maar te stellen en de kinderen (ongeveer ...
Lees meer
Regels…… waarom eigenlijk?

Regels…… waarom eigenlijk?

Nee, dat kan niet…. Van de week zat ik met mijn familie in een strandtent in Zandvoort (mijn opa van ...
Lees meer
Jongensdingen, Meidendingen

Jongensdingen, Meidendingen

Dit speelgoed is alleen voor jongens! Dit speelgoed is alleen voor meiden! De laatste tijd heb ik extra opgelet op ...
Lees meer
[getsocial app="follow_bar"]