Je ziet een leuke vacature als pedagogisch medewerker voorbijkomen en je denkt : “Daar wil ik graag werken!” Maar dan? De twijfels slaan toe, er wordt gevraagd om een motivatiebrief en een cv! Wat een gedoe zeg. Er borrelen meteen veel vragen op. Hoe schrijf ik een goede motivatie? Wat zet ik precies in mijn cv? Wat moet ik doen om op te vallen? Heb ik wel genoeg ervaring? Ben ik niet te oud?  Doe ik er een foto bij en als ik dat doe welke moet ik dan kiezen? Die leuke selfie of die grappige vakantiefoto of moet ik misschien toch kiezen voor een serieuze foto? Pfff…als al deze vragen door je hoofd heen schieten, denk je misschien als snel…laat maar, ik word toch niet uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Maar hey aan de andere kant zijn wij bij het team werving & selectie wel op zoek naar jou! Wij vinden het fijn als jij wel solliciteert! In deze blog wil ik je helpen om met vertrouwen je motivatiebrief en cv te schrijven zodat je de volgende keer bij het zien van een toffe vacature denkt: Leuk, ik ga meteen solliciteren, want daar wil ik werken!

Kwalificatie

Het begint natuurlijk met de vraag of je gekwalificeerd bent om te werken in de kinderopvang. Dat is waar elke kinderopvangorganisatie het eerste naar kijkt. Twijfel je? Je kunt dit controleren op de website van FCB.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Heb je je altijd netjes gedragen en heb je geen strafblad? Er wordt voordat je in dienst komt bij een kinderopvangorganisatie altijd een VOG aangevraagd en vanaf maart 2018 moet je jezelf gaan inschrijven bij het Personenregister Kinderopvang.

Blijf jezelf

Wat belangrijk is, blijf altijd jezelf en schrijf in een motivatiebrief wat jou heeft aangetrokken in de vacaturetekst. Wat vind je zo leuk aan de kinderopvangorganisatie waar je solliciteert. Kijk dus goed ook naar de website!

Jouw toegevoegde waarde

Waarom ben jij van toegevoegde waarde voor het team waarin je wilt werken. Wat maakt jou speciaal? Wat is jouw talent? Denk hierbij vooral niet te moeilijk! Want een talent kan van alles zijn, bijvoorbeeld dat je goed bent in sport, knutselen, koken en of muziek maken.

Laat je brief en cv controleren

Het is fijn om als selecteur een goede motivatiebrief en cv te krijgen, zonder spellingsfouten. Zeker nu de taaleisen in de kinderopvang ook worden aangescherpt. Laat jouw brief en cv daarom door iemand anders controleren op taal- en spellingsfouten.

Wees creatief!

Vind je het lastig om op een reguliere manier de sollicitatie te doen, wees dan creatief en zoek op een andere manier contact met de afdeling HR. Je zal zien dat dit wordt gewaardeerd! Zo kregen wij onlangs een motivatiebrief in de vorm van een kinderboek. De sollicitant was hierin de hoofdpersoon en zij liet op een originele en speelse manier zien wie zij is, wat ze kan en wat ze leuk vindt om te doen. Natuurlijk word je dan als selecteur nieuwsgierig en wordt een kennismakingsgesprek al snel ingepland. Succes!

Geef een reactie op dit artikel

Sylvia Timmermans

Sylvia Timmermans, HR adviseur Wonderland Groep.

De Wonderland groep vormt een groep met 6 kinderopvangorganisaties met diverse locaties voor kinderdagverblijf (0-4 jaar), peuterspeelschool (2-4 jaar) en buitenschoolse opvang (4-12 jaar). Iedere organisatie heeft een eigen identiteit, profilering en uitstraling, omdat wij geloven in lokaal ondernemerschap en decentrale verantwoordelijkheden voor onze locaties.

“Wonderland geeft kinderen de ruimte” is onze merkbelofte. Dit geldt voor de kinderen maar uiteraard ook voor de medewerkers. Wij werken zo decentraal mogelijk om zo de dienstverlening zo goed mogelijk af te kunnen stemmen op de wensen van de kinderen en ouders. Tegelijk geeft dit de medewerkers de kans om ‘iets van henzelf’ te kunnen toevoegen aan de organisatie. Met meer dan 235 enthousiaste medewerkers zet ik mij iedere dag in voor de kwaliteit waar wij voor staan.

Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw bericht wordt geplaatst door deze auteur.

Gerelateerde berichten

Buslijn 158 in het jaar 1989

Buslijn 158 in het jaar 1989

De volleybal in mijn hand, alle blikken op mij gericht. Dit wordt alweer mijn derde, dus laatste, service. Vol concentratie ...
Lees meer
Ben jij al lekker authentiek?

Ben jij al lekker authentiek?

Ik zal beginnen met een wijze uitspraak die ik ooit ergens gelezen heb. Een uitspraak die past bij het onderwerp ...
Lees meer
Breakthroughs en authentiek leiderschap

Breakthroughs en authentiek leiderschap

Ik weet het nog heel goed… Het moment dat ik opkwam voor mijn waarden en normen tegenover een hele grote ...
Lees meer
Vraag en antwoord

Vraag en antwoord

Enige tijd geleden alweer verzamelde TO BE Kinderopvang op Facebook vragen van volgers. Dank je wel voor jullie vragen. In ...
Lees meer

Andere berichten

Spelen, leren en oefenen met Praattoppers van de Filosofiejuf!

Spelen, leren en oefenen met Praattoppers van de Filosofiejuf!

Vandaag geen recensie over een boek, maar iets anders… Werk jij ook met groepen? Waarbij de communicatie misschien niet altijd ...
Lees meer
Een leidsterdag met een pikzwarte rand

Een leidsterdag met een pikzwarte rand

Donderdag 20 september was het leidsterdag. De dag om geweldige, liefdevolle en lieve pedagogisch medewerkers in het zonnetje te zetten ...
Lees meer
Zorgen over turbo versnelling in de babyopvang

Zorgen over turbo versnelling in de babyopvang

De babyopvang is volop in beweging en de cursussen voor pedagogisch medewerkers om betere kwaliteit te bieden, schieten de pan ...
Lees meer
Hoe ga je na het voorlezen in gesprek met kinderen?

Hoe ga je na het voorlezen in gesprek met kinderen?

Na het voorlezen heb je een heel natuurlijk moment om met kinderen te filosoferen. Over de meeste thema’s kun je ...
Lees meer
[getsocial app="follow_bar"]