Het systeem van toeslagen.nl werkt niet goed waardoor 80% van de ouders de opgave verkeerd invult. Hierdoor moeten ze eind van het jaar of terugbetalen of krijgen ze nog een extra toelage.

Het probleem

Het probleem van het systeem is de manier waarop de Belastingdienst haar gegevens verzamelt. Ze vragen namelijk aan ouders de afgeronde uren en het bruto uurtarief van de kinderopvang. Heel veel kinderopvangorganisaties factureren echter niet in hele uren per maand, maar met twee cijfers achter de komma (zie tabel).

Aantal uren per maand bij 1 dag & 52-wekenpakket

UREN PER DAG PER MAAND
11 uren open 47,47 uren
10 uren open 43,33 uren
11,5 uren open 49,83 uren

Ouder… rond maar af

Aan de ouder wordt gevraagd het aantal uren per maand naar boven of naar beneden af te ronden. De afronding heeft alleen wel gevolgen voor het maximale kinderopvangtoeslag-uurtarief dat zij terugkrijgen van de Belastingdienst. De Belastingdienst vraagt alleen bruto uurtarieven van de kinderopvang. Kortom, de ouder rondt af en vult het bruto uurtarief in dat hij/zij betaalt.

Gevolg: FOUTE opgave kinderopvangtoeslag

De oplossing

De oplossing ligt maar 5 minuten van je vandaan. NETTO BIJDRAGE biedt jouw klanten informatie over de NETTO KOSTEN van de kinderopvang van je aankomende prijsverhoging tegen de huidige kosten. En wij informeren jouw ouders met het juiste aantal uren en het juiste uurtarief, zodat hij/zij geen fouten maakt bij het invullen van toelage.nl.

Bekijk de DEMO OUDERMODULE, of bekijk na registratie ook de MANAGEMENTMODULE en OUDERCOMMISSIEMODULE. Natuurlijk kan je de modules ook meteen bestellen…. Binnen 5 minuten heb je toegang tot alle functionaliteiten. 🙂

Slide Slide Slide Slide

Gerelateerde berichten