‘Ik heb een opdracht voor jullie. Je krijgt drie papiertjes. Schrijf op elk papiertje een vraag voor een ander kind. Een serieuze vraag, een vraag die je eigenlijk niet durft te stellen en een vraag waar je nieuwsgierig naar bent. Zet je naam niet op het papier. Als je dit gedaan hebt, vouw je het papiertje op en doe je het in de daarvoor bestemde bak. Hierna gaan we om en om deze vragen aan elkaar stellen.’

De bovenstaande opdracht heb ik pas aan een groep kinderen van 7 t/m 12 jaar gegeven op de buitenschoolse opvang waar ik werk. Nu vragen jullie je natuurlijk af wat dit met diversiteit te maken heeft. Kinderen zijn nieuwsgierig dus je krijgt hele diverse vragen over verliefd zijn, religie, hobby’s en nog veel meer. Kinderen stellen de vragen aan elkaar of aan de pedagogisch medewerker.

Advertentie

Pedagogisch medewerker BSO ‘t Mouwtje – Bussum (27,5 uur p/w) Pedagogisch medewerker BSO 't Mouwtje - Bussum (27,5 uur p/w) Heb jij een enorme dosis energie en enthousiasme? Ga je graag met de kinderen op excursie of bedenk je de leukste activiteiten? En werk je graag op een grote locatie MEER INFO ALLE VACATURES Bussum Ben jij de leukste en liefste BSO-medewerker die er is? Ben jij de leukste en liefste BSO-medewerker die er is? Ben jij een pedagogisch medewerker BSO en krijg jij energie van het bedenken van inspirerende activiteiten voor kinderen van 4 - 12 jaar? Dan hebben wij wellicht een droombaan voor MEER INFO ALLE VACATURES Kesteren Ervaren BSO medewerker Ervaren BSO medewerker Op onze leuke en gezellige BSO doe je alle werkzaamheden die horen bij een BSO. Daarnaast ben je met je ervaring al snel iemand die minder ervaren medewerkers goed kan MEER INFO ALLE VACATURES Almere Poort 3 vacatures voor pedagogisch medewerker van ca. 18 uur 3 vacatures voor pedagogisch medewerker van ca. 18 uur Als pedagogisch medewerker ben je verantwoordelijk voor de verzorging van de kinderen en het stimuleren van hun ontwikkeling op eigen niveau. Je creeert een gezellige sfeer waarin de kinderen zich MEER INFO ALLE VACATURES Edam Starten als freelancer in de kinderopvang Starten als freelancer in de kinderopvang Via het onlineplatform Tadaah kun je als freelance pedagogisch medewerker aan de slag bij tal van opdrachtgevers in de randstad.  Je kunt gaan werken bij BSO, kinderdagverblijven, voorscholen, naschoolse opvang MEER INFO ALLE VACATURES Randstad, Amsterdam Gezocht: ervaren en vrolijke pedagogisch medewerker voor ons kinderdagverblijf/ BSO Gezocht: ervaren en vrolijke pedagogisch medewerker voor ons kinderdagverblijf/ BSO We hebben 2 baby en 2 peutergroepen  waar veel tijd en aandacht voor de kinderen is. We werken gestructureerd en bieden  activiteiten aan volgens de Uk&Puk methode. Je werkt op MEER INFO ALLE VACATURES Almere

Door de antwoorden ontstaat soms een gesprek en komen kinderen erachter dat niet iedereen hetzelfde denkt of is. De één heeft bijvoorbeeld twee moeders, de ander heeft een hobby waar hij nog nooit tegen anderen over gesproken heeft. Door zelf mee te doen leren kinderen ook nieuwe dingen over jou in de rol als pedagogisch medewerker. Als pedagogisch medewerker ben je ook opvoedkundig bezig net als een ouder. Kinderen mogen daarom best wel wat weten over jou, vind ik. Hoeveel weten kinderen over jou? En wat weet je over de kinderen? Ken je alleen hun naam of weet je meer over ze?

Ik zat bij deze activiteit en was verrast door een aantal vragen en antwoorden. Kinderen weten soms veel meer dan je in eerste instantie zou denken.  Sommige antwoorden op vragen die ze aan mij stelden, zorgden ook voor verbazing bij de kinderen. Met goede pedagogische begeleiding zorg je ervoor dat er respect is voor elkaars antwoord. Dit doe je door antwoorden serieus te nemen en te respecteren hoe vreemd het antwoord ook lijkt.

BLOGGER

+ berichten

Eén van de leuke dingen van een groep in de kinderopvang vind ik de diversiteit. Bijv. de verschillende culturen, gewoontes, en karakters. Ik ga in mijn blog op zoek naar de verschillende manieren hoe we in de kinderopvang met diversiteit omgaan en ook de manier waarop we hiermee aan de slag kunnen gaan.

Veel leesplezier,
Thijs

Gerelateerde berichten