Een andere kijk op zaken binnen de kinderopvangorganisatie.
“De laatste tijd is er veel onrust binnen onze organisatie. Er wordt onderling geroddeld en de sfeer is negatief”.
Tijdens een netwerkbijeenkomst spreek ik een directeur van een kleinschalige kinderopvang organisatie. Hij is moe van al het gedoe en weet niet meer wat hij eraan kan doen.
Een week later zit ik bij hem op kantoor en met de spelende kinderstemmetjes op de achtergrond vertelt hij meer over zijn ervaringen. Ik vraag hem waar hij op dit moment tegenaan loopt en wat zijn vraag is. Hij zegt dat hij graag inzicht wil in de achtergrond van deze onrust en waar deze vandaan komt.
Ook vraag ik hem of hij bereid is om er op een andere manier naar te kijken. Inmiddels grijpt hij alles aan en staat hier graag voor open. Toch kijkt hij dan even bedenkelijk wanneer ik mijn koffertje erbij pak met daarin een aantal gekleurde poppetjes.

Gekleurde poppetjes
Deze gekleurde poppetjes staan symbool voor de collega’s binnen zijn organisatie. Ik vraag hem dan ook om de huidige situatie hiermee uit te beelden. Intuïtief zet hij de poppetjes neer op tafel en al snel wordt de situatie voor mij duidelijk. Als bevestiging vraag ik aan de directeur vanaf welk moment deze negatieve verandering is gekomen.
“Vanaf het moment dat ik een nieuwe locatiemanager heb aangenomen. Zij wilde nogal drastische veranderingen toepassen binnen onze organisatie. Verschuivingen van functies, nieuwe regels en in haar enthousiasme heeft ze daar al met een aantal medewerkers over gesproken”.
Vervolgens is mijn vraag aan hem: “Kan het zo zijn dat er angst heerst onder de medewerkers? Wat gaat er gebeuren? Is mijn functie nog veilig? Waarom weet zij het wel en ik niet? Kortom, is er een duidelijke communicatie intern hierover geweest?”
Beschamend kijkt de directeur mij aan en moet bekennen dat dit nog niet het geval is geweest. Er is hier dus nog wat werk aan de winkel!

Nieuwsgierig geworden?
Dit is een van de vele voorbeelden van wat er kan spelen binnen een organisatie of een team. Misschien herken je dit, of heb je een groot verloop van personeel. Of heb je als leidinggevende het gevoel ‘alles’ in je eentje te moeten doen.
Een opstelling kan meer inzicht kunnen geven in wat er speelt binnen een team of een organisatie. Door middel van het opstellen van personen wordt zichtbaar waar de knelpunten zitten en kun je verdere stappen ondernemen om daar mee aan de slag te gaan. Het is een andere kijk naar dezelfde realiteit.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook graag de organisatie of een team laten opstellen? Neem contact met ons op of kijk op onze website.

 

Geef een reactie op dit artikel

Eileen Kalkman en Miranda Rep

Wij zijn Eileen Kalkman en Miranda Rep van Confriends. Samen met ons team ontwikkelen en verzorgen wij met veel plezier trainingen op de werkvloer in de kinderopvang. Met onze traject aanpak zorgen we met elkaar voor een vitale kinderopvang.

Confriends inspireert en zet medewerkers in beweging! Onze trainingen en workshops zijn praktisch en prikkelend.

Wij verzorgen trainingen en trajecten op het gebied van;
-Effectief communiceren en samenwerken op de werkvloer; zowel met collega's als met ouders.
-Arbo, tiltraining, gezond werken en vitaliteit; preventie van ziekteverzuim.
-Spelenderwijs Bewegen en Beweegkriebels; ontwikkelingsgericht bewegen en gezonde leefstijl voor kinderen borgen in het dagritme.

Bel of mail ons gerust, we denken graag met je mee!

Bekijk mijn website
Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw bericht wordt geplaatst door deze auteur.

 

Gerelateerde berichten

Initiatief gestart voor steunbetuiging Oss vanuit de kinderopvang

Initiatief gestart voor steunbetuiging Oss vanuit de kinderopvang

Na het noodlottige ongeluk met een stint in Oss denken veel pedagogisch medewerkers en gastouders: Dat had ik kunnen zijn ...
Lees meer
Emoties? Wat doe je ermee?

Emoties? Wat doe je ermee?

"Niet huilen, is niet nodig!” Dit hoor ik regelmatig om mij heen. Ook ik heb dat in het verleden wel ...
Lees meer
Man in de kinderopvang, jij mag er zijn!

Man in de kinderopvang, jij mag er zijn!

In een positief jasje, met een glimlach op je gezicht, niets aan de hand en deze keer geen negatieve aanleiding ...
Lees meer
Huilen

Huilen

Een vraag die jonge ouders vaak gesteld krijgen is: 'Huilt 'ie veel?' Wat is eigenlijk veel huilen? Je spreekt pas ...
Lees meer

Andere berichten

Bloggers gezocht: creatieve activiteiten

Bloggers gezocht: creatieve activiteiten

Wij zoeken enthousiaste bloggers die inspireren met leuke tips voor dagelijkse activiteiten met kinderen. We hebben een enquête afgenomen en daarin ...
Lees meer
Monster groene vegan muffins

Monster groene vegan muffins

Deze muffins hebben als hoofdingrediënt spinazie. Bij mij op de BSO vonden de kids dit recept in het begin een ...
Lees meer
Ssspelen met tijger

Ssspelen met tijger

Oeps! De tijger is wakker en wilt graag spelen. Naar aanleiding van de Nationale Voorleesdagen die plaats vinden van woensdag ...
Lees meer
Grenzen aangeven, een dagelijkse struggle...

Grenzen aangeven, een dagelijkse struggle…

‘De tv gaat over 10 minuten uit’ zeg ik luid en duidelijk. Ik kijk of de meiden van 5 en ...
Lees meer