Een andere kijk op zaken binnen de kinderopvangorganisatie.
“De laatste tijd is er veel onrust binnen onze organisatie. Er wordt onderling geroddeld en de sfeer is negatief”.
Tijdens een netwerkbijeenkomst spreek ik een directeur van een kleinschalige kinderopvang organisatie. Hij is moe van al het gedoe en weet niet meer wat hij eraan kan doen.
Een week later zit ik bij hem op kantoor en met de spelende kinderstemmetjes op de achtergrond vertelt hij meer over zijn ervaringen. Ik vraag hem waar hij op dit moment tegenaan loopt en wat zijn vraag is. Hij zegt dat hij graag inzicht wil in de achtergrond van deze onrust en waar deze vandaan komt.
Ook vraag ik hem of hij bereid is om er op een andere manier naar te kijken. Inmiddels grijpt hij alles aan en staat hier graag voor open. Toch kijkt hij dan even bedenkelijk wanneer ik mijn koffertje erbij pak met daarin een aantal gekleurde poppetjes.

Gekleurde poppetjes
Deze gekleurde poppetjes staan symbool voor de collega’s binnen zijn organisatie. Ik vraag hem dan ook om de huidige situatie hiermee uit te beelden. Intuïtief zet hij de poppetjes neer op tafel en al snel wordt de situatie voor mij duidelijk. Als bevestiging vraag ik aan de directeur vanaf welk moment deze negatieve verandering is gekomen.
“Vanaf het moment dat ik een nieuwe locatiemanager heb aangenomen. Zij wilde nogal drastische veranderingen toepassen binnen onze organisatie. Verschuivingen van functies, nieuwe regels en in haar enthousiasme heeft ze daar al met een aantal medewerkers over gesproken”.
Vervolgens is mijn vraag aan hem: “Kan het zo zijn dat er angst heerst onder de medewerkers? Wat gaat er gebeuren? Is mijn functie nog veilig? Waarom weet zij het wel en ik niet? Kortom, is er een duidelijke communicatie intern hierover geweest?”
Beschamend kijkt de directeur mij aan en moet bekennen dat dit nog niet het geval is geweest. Er is hier dus nog wat werk aan de winkel!

Nieuwsgierig geworden?
Dit is een van de vele voorbeelden van wat er kan spelen binnen een organisatie of een team. Misschien herken je dit, of heb je een groot verloop van personeel. Of heb je als leidinggevende het gevoel ‘alles’ in je eentje te moeten doen.
Een opstelling kan meer inzicht kunnen geven in wat er speelt binnen een team of een organisatie. Door middel van het opstellen van personen wordt zichtbaar waar de knelpunten zitten en kun je verdere stappen ondernemen om daar mee aan de slag te gaan. Het is een andere kijk naar dezelfde realiteit.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook graag de organisatie of een team laten opstellen? Neem contact met ons op of kijk op onze website.

 

Geef een reactie op dit artikel

Eileen Kalkman en Miranda Rep

Wij zijn Eileen Kalkman en Miranda Rep van Confriends. Samen met ons team ontwikkelen en verzorgen wij met veel plezier trainingen op de werkvloer in de kinderopvang. Met onze traject aanpak zorgen we met elkaar voor een vitale kinderopvang.

Confriends inspireert en zet medewerkers in beweging! Onze trainingen en workshops zijn praktisch en prikkelend.

Wij verzorgen trainingen en trajecten op het gebied van;
-Effectief communiceren en samenwerken op de werkvloer; zowel met collega's als met ouders.
-Arbo, tiltraining, gezond werken en vitaliteit; preventie van ziekteverzuim.
-Spelenderwijs Bewegen en Beweegkriebels; ontwikkelingsgericht bewegen en gezonde leefstijl voor kinderen borgen in het dagritme.

Bel of mail ons gerust, we denken graag met je mee!

Bekijk mijn website
Bekijk alle berichten

Ontvang direct een e-mail zodra er een nieuw bericht wordt geplaatst door deze auteur.

 

Gerelateerde berichten

Mannen van de wijk

Mannen van de wijk

De kwestie 'mannen in de kinderopvang' integreert mij. Het fascineert mij dat de sector zich in al die jaren heeft ...
Lees meer
Verhoog je omzet dankzij IKK

Verhoog je omzet dankzij IKK

Al twee jaar houdt de wet IKK de kinderopvangbranche in haar greep. Veel ondernemers zijn bezorgd dat ouders zullen opzeggen ...
Lees meer
Buig frustratie om tot pedagogische groei

Buig frustratie om tot pedagogische groei

Ik hoor met regelmaat frustraties in alle lagen van kinderopvangorganisaties. Hoor je ook collega’s klagen over werkdruk, drukke groepen, wisselend ...
Lees meer
De balans tussen werk en privé in de kinderopvangsector

De balans tussen werk en privé in de kinderopvangsector

Vanuit het verleden is het belang van kinderopvang al meerdere malen veranderd. Waar het is begonnen als ‘dumpplek’ waarbij kinderen ...
Lees meer

Andere berichten

Omgaan met overbezorgde ouders

Omgaan met overbezorgde ouders

Ik loop langs de bosrand en mij valt iets op. Als kind speelde ik veel buiten. Wij bouwden hutten. In ...
Lees meer
‘Vanuit eigen kracht’ wordt verplaatst naar vrijdag 15 maart 2019

‘Vanuit eigen kracht’ wordt verplaatst naar vrijdag 15 maart 2019

Bij deze willen we aankondigen dat het Congrestival ‘Vanuit eigen kracht’ wordt verschoven. Helaas zijn wij genoodzaakt de datum te ...
Lees meer
Kinderopvang - kansen voor ieder kind

Kinderopvang – kansen voor ieder kind

D66 wil een goede start voor ieder kind. Door de manier waarop we de kinderopvang nu hebben georganiseerd missen we ...
Lees meer
Later als ik groot ben

Later als ik groot ben

Je weet het vast nog wel. Op het schoolplein kreeg je het zoveelste vriendenboekje in je handen gedrukt. Of je ...
Lees meer